kayhan.ir

کد خبر: ۵۴۳۴۱
تاریخ انتشار : ۱۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۰:۳۴
خبرگان در بیانیه پایانی اجلاس تاکید کردند

شورای نگهبان با اعمال نظارت استصوابی در بررسی صلاحیت‌ها نهایت دقت را به عمل آورد

نمایندگان مجلس خبرگان رهبری در بیانیه پایانی هجدهمین اجلاس خود از شورای نگهبان خواستند با اعمال نظارت استصوابی در بررسی صلاحیت‌ها نهایت دقت را به عمل آورد.



به گزارش فارس در بخشی از بیانیه پایانی هجدهمین اجلاس مجلس خبرگان رهبری آمده است: ولایت فقیه محکم‌ترین سدّى است که در عصر غیبت، همواره در مقابل تهاجم استکبار ایستادگى کرده است ؛ مجلس خبرگان رهبرى، بیعت مجدد خود با ولایت فقیه و آرمانهاى والاى بنیانگذار انقلاب اسلامى را اعلام مى‏دارد.
 در ادامه این بیانیه تصریح شده است: امت فهیم ایران به حول و قوه الهى، خود را براى برگزارى پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبرى و دهمین انتخابات مجلس شوراى اسلامى در اسفندماه آماده مى کند تا با حضور حماسى خود برگى دیگر از دوران پرفراز و نشیب انقلاب اسلامى را ورق زند. مجلس خبرگان رهبرى از آحاد ملت، انتظار دارد پرشورتر از گذشته در صحنه این دو انتخاب مهم و سرنوشت‌ساز حضور یابند و با حفظ انسجام، همبستگى و هوشیارى و سالم نگاه داشتن فضاى جامعه و پرهیز از تفرقه، نمایندگانى متعهد به قانون اساسى و ارزش هاى اسلامى، ملتزم به ولایت فقیه، عالم و متخصص، باتقوا و شجاع و مدافع حقوق محرومان را انتخاب نمایند. ما ضمن تقدیر از تلاش‌هاى همه دست‌اندرکاران امر انتخابات، از شوراى محترم نگهبان مى‌خواهیم که با اعمال نظارت استصوابی در راستاى صیانت از شرع مقدس و قانون اساسى، در بررسى صلاحیت‌ها دقت لازم را به عمل آورند.
خبرگان ملت در ادامه ضمن تقدیر از زحمات دولت در عرصه‌های گوناگون از رئیس جمهور محترم و مسئولان نظام اسلامى خواستند نسبت به حفظ، صیانت و تعمیق فرهنگ اسلامى  ـ ایرانى، تقویت هویت ملى و انقلابى، پاسدارى از فرهنگ ایثار، شهادت و ... تلاش کنند .
خبرگان رهبری همچنین با قدردانى از تلاش‌هاى تیم مذاکره‌کننده هسته‏اى، از شوراى عالى امنیت ملى و نمایندگان مجلس شوراى اسلامى خواستند تا با حفظ وفاق ملى و دقت نظر در مفاد «برجام»، رعایت اصول قانون اساسى، خط قرمزهاى نظام، رهنمودهاى مقام معظم رهبرى و مصالح عالیه کشور را سرلوحه کار خود قرار دهند تا علاوه بر حفظ دستاوردهاى علمى و فناورى صلح آمیز هسته‏اى، جلوى هرگونه فریبکارى، زیاده خواهى و سوء استفاده احتمالى از سوى آمریکا و هم پیمانانش گرفته شود.
دولت توجه بیشتری به مسائل فرهنگی داشته باشد
آیت‌الله محمد یزدی رئیس مجلس خبرگان رهبری که در اختتامیه هجدهمین اجلاسیه دور چهارم مجلس خبرگان رهبری که در محل سابق مجلس شورای اسلامی برگزار شد، اظهارداشت: امروز نگرانی که در جامعه و در این اجلاسیه احساس می‌شد در خصوص امور فرهنگی بود، در این اجلاسیه برخی از دوستان به صراحت در مورد وضعیت بد فرهنگی که در جامعه وجود داشت گله کردند که درست است.
وی ادامه داد: درست است که همه اقشار مردم در اجتماعات نمازجمعه و راهپیمایی حاضر می‌شوند و اصل نظام را دوست دارند ولی باید بدانیم که دشمن بیکار ننشسته است و با استفاده از شبکه‌های ماهواره‌ای و رسانه‌های جدید به دنبال مسموم کردن فضای کشور هستند.
رئیس مجلس خبرگان رهبری در ادامه به سخنرانی حضرت امام خمینی (ره) در بهشت زهرا (س) اشاره کرد و یادآور شد: حضرت امام خمینی (ره) در سخنرانی معروف‌شان در بهشت زهرا که بعد از حضور در ایران صورت گرفته بود به مسئله امر به معروف و نهی از منکر بسیار تأکید داشتند.
وی تأکید کرد: در مسائل فرهنگی به دولتمردان توصیه می‌شود و از آنها می‌خواهیم که توجه بیشتری نسبت به آنها داشته باشند. امروز چگونه می‌توان برخی تئاترها و جشن‌هایی که در کشور اسلامی ما برگزار می‌شود را توجیه کنیم. آیا مسئولان از برگزاری اینگونه مراسمات خبر ندارند؟
رئیس مجلس خبرگان اظهار داشت: امروز باید قانون امر به معروف و نهی از منکر اجرا شود و در اجرای آن نباید تسامحی صورت بگیرد.
در مذاکرات با دست پُر وارد شدیم
سیدعباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه و عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته ‌ای به عنوان میهمان ویژه در جلسه سوم هجدهمین اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری سخنرانی کرد. عراقچی ضمن قدردانی از تدبیر هیئت رئیسه مجلس خبرگان برای دعوت به عمل آمده از سعید جلیلی رئیس سابق تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای از پیگیری‌های مجلس خبرگان رهبری پیرامون روشن شدن مذاکرات و توافق هسته‌ای تقدیر به عمل آورد.
عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ادامه داد: ما در مذاکرات با دست پر در ابعاد مختلف فنی، حقوقی، سیاسی و پشتیبانی مقام معظم رهبری و مردم مقاوم کشورمان وارد شدیم و همین امر موجب تحقق اقتدار نظام ما شد.
عراقچی  ادامه داد: مهم‌ترین دستاوردهای ما در طول این مذاکرات، پذیرش حق غنی‌سازی کشور از سوی شورای امنیت، تثبیت اراده هسته‌ای و رفع تحریم‌های اقتصادی و مالی به صورت یکجا و بقیه تحریم‌ها از جمله تحریم تسلیحاتی در یک فاصله زمانی معقول، بوده است که سه خواسته اصلی و کلان ما به شمار می‌رود و به آنها رسیده ایم.
معاون وزیر خارجه با اشاره به روند بررسی توافق در شورای عالی امنیت ملی گفت: ما تمام مفاد توافق را بند به بند در شورای عالی امنیت ملی و کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس شورای اسلامی مورد بحث قرار داده ایم تا اعضای محترم شورای عالی امنیت و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی با اشراف بر متن برجام تصمیم گیری نمایند.
عراقچی همچنین از پذیرش برخی محدودیت‌ها از سوی کشور سخن گفت و خاطر نشان ساخت: هیچ یک از محدودیت‌های پذیرفته شده ابدی نیست و در قالب یک مدت زمانی مشخص تعریف شده است. به علاوه، تمام تدابیر لازم برای جلوگیری از سوء استفاده طرف غربی در اعمال این گونه محدودیت‌ها یا نظارت‌ها، در نظر گرفته شده است.
معاون وزیر امور خارجه با اشاره به بزرگ نمایی از برخی محدودیت‌ها گفت:  پذیرش قوانین بین‌المللی برای استفاده از حق هسته‌ای، امری بدیهی است و این طور نیست که تنها ما باشیم که با توافق صورت گرفته برای خود ایجاد محدودیت کرده باشیم. عده‌ای پذیرش قوانین بین‌المللی را پذیرش محدودیت تحمیلی دشمنان تفسیر می‌کنند که این موضوع بدون پشتوانه حقوقی و سیاسی است.
مخالفت با افزایش اعضای مجلس خبرگان
اعضای مجلس خبرگان رهبری در روز دوم هجدهمین اجلاسیه این مجلس با افزایش تعداد اعضای خبرگان مخالفت کردند. به گزارش فارس موضوع افزایش تعداد اعضای خبرگان رهبری به 99 نفر یکی از دستور کارهای هجدهمین اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری بود که با رای منفی نمایندگان این مجلس تعداد اعضای خبرگان 86 نفر باقی ماند. همچنین به گزارش فارس حجت‌الاسلام حسن نمازی نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری به دلیل «عدم شرایط لازم برای انجام وظایف نمایندگی » استعفا کرد.