با حضور وزیر راه و ترابری
30 طرح ریلی کشور به طور همزمان بهرهبرداری شد
30 طرح ریلی در حوزههای فنی، زیربنایی و مسافری در نقاط مختلف کشور، روز پنجشنبه با حضور وزیر راه و شهرسازی در اراک به طور ویدئوکنفرانس به بهرهبرداری رسید.
این طرحها شامل بازسازی و بهسازی خطوط ریلی، راهاندازی سامانه کنترل اتوماتیک قطار (ATC)، برقراری پوشش رادیویی داخل و خارج راهآهن، علامتگذاری در ایستگاهها، حفاری، کابلکشی و مفصلبندی کابل فیبرنوری، بهسازی و نوسازی ایستگاهها، ساخت ساختمانهای اداری و بهرهبرداری از آشیانه جرثقیل هستند.
همچنین 12 طرح راهآهن اراک نیز همزمان با چهارمین روز از هفته دولت با حضور وزیر راه و شهرسازی، استاندار مرکزی و چند تن از مقامات کشوری و استانی به بهرهبرداری رسید. این طرحها شامل بهسازی خطوط ایستگاه سمنگان به طول هشت هزار مترمربع، ساخت چهار زیرگذر، تهیه و نصب 11 برج روشنایی ماهوارهای در ایستگاههای نورآباد و سواریان، بازسازی ایستگاه نورآباد و ملک و نوسازی سکوی مسافر ایستگاه سمیه است.
به منظور بهرهبرداری از طرح بازسازی خطوط ایستگاه سمنگان 41میلیارد و 700 میلیون ریال، برای بازسازی ایستگاههای قطار هفت هزار و 594 میلیون ریال و به منظور بهرهبرداری از چهار زیرگذر محدوده راهآهن اراک نیز پنج هزار و 175 میلیون ریال هزینه شده است. با بهرهبرداری از این طرحها سرعت حمل بار و مسافر افزایش مییابد و سرعت زمان سفر نیز کاهش قابل ملاحظهای خواهد یافت. سهولت در اجرای مانور قطارها و کاهش بار مالی نگهداری ناوگان ریلی از دیگر مزایای بهرهبرداری از این طرحهاست.
وزیر راه و شهرسازی گفت: ارزش طرحهای بهرهبرداری شده وزارت راه و شهرسازی در هفته دولت بالغ بر 180 میلیارد تومان است.
عباس آخوندی روز پنجشنبه در حاشیه آیین بهرهبرداری از طرحهای راهآهن اراک در گفتوگو با خبرنگاران افزود: کاهش مدت زمان سفر، تسریع در حمل و نقل بار و افزایش ضریب ایمنی در شبکه ریلی از جمله مزیتهای شاخص در طرحهای بهرهبرداری شده حوزه حمل و نقل ریلی است.
وی ادامه داد: خط تندرو ریلی اراک- تهران با هدف تسهیل در رفت و آمدهای عمومی و کاهش مدت زمان سفر به زودی راهاندازی میشود.
وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: اتصال منطقه اقتصادی سلفچگان و شهرهای صنعتی استان مرکزی به شبکه حمل و نقل ریلی از اولویتهای وزارت راه و شهرسازی است. احداث راهآهن حومهای در استان نیز در دستور کار قرار دارد. آخوندی اظهار کرد: افزایش سرعت قطارهای مسافری به 160 کیلومتر بر ساعت با نوسازی و بهسازی خطوط ریلی و استقرار سیستم تمام اتوماتیک کنترل قطار، از دیگر برنامههای این وزارتخانه است.