نخستین شناور جمعآوری آلودگی نفتی ساخت ایران به آب انداخته شد
نخستین شناور ایرانی جمعآوری آلودگیهای نفتی به آب انداخته شد.
این شناور با طول 55 متر و 50 سانتیمتر و عرض 13 متر نخستین شناور جمعآوری آلودگی نفتی است که توسط متخصصان ایرانی ساخته شده است.
این شناور استراتژیک به سفارش سازمان بنادر و دریانوردی در مدت چهار سال ساخته شده است. هزینه ساخت این شناور حدود 25 میلیون دلار است که چون به دست متخصصان داخلی ایرانی ساخته شده، 25 درصد صرفهجویی داشته است.
شناور دریاپاک یک، ویژه جمعآوری آلودگیهای نفتی، ظرفیت جمعآوری 550 متر مکعب آلودگی و ضایعات نفتی را دارد و یکی از پیشرفتهترین شناورهایی است که در سریعترین زمان میتواند در پاکسازی آبهای آلوده استفاده شود.
پیشبینی دو سامانه رانش به زاویه 90 درجه برای جمعآوری سریعتر آلودگیهای نفتی تا عمق 25 متر دریا از مهمترین ویژگیهای این شناور است.
منطقه خلیجفارس و دریایعمان بر اساس آخرین آمار اعلام شده در گزارشهای جهانی، بر اثر ورود آلایندهها از کشتیهای نفتی و تجاری و 10 میلیون تن آلایندههای ناشی از جنگ و فاضلابهای شهری، یکی از آلودهترین مناطق دریایی جهان است. آلودگی نفتی در اثر تخلیه عمدی، تصادف دریایی، جابهجایی نفت، تعمیر شناورها، آب موتورخانه و قاچاق سوخت صورت میگیرد و بیشترین آلودگیهایی که در خلیجفارس و تنگه هرمز ایجاد شده ناشی از چاههای نفت و سکوهای نفتی است.