کردزنگنه در پاسخ به اظهارات جهانگیری:
دهها هزار میلیارد تومان از درآمد خصوصیسازی نصیب دولت یازدهم شده است
رئیس اسبق سازمان خصوصیسازی گفت: بیشتر خصوصیسازیها در دولت قبل اقساطی بوده و دهها هزار میلیارد تومان نصیب دولت حاضر کرده است.
غلامرضا کردزنگنه در گفتوگو با نسیم در پاسخ به اظهارات معاون اول رئیسجمهور درباره مصرف شدن درآمدهای خصوصیسازی اظهار کرد: درآمد 90 تا 100 هزار میلیارد تومانی خصوصیسازی بهطور کامل نقدی نبوده، زیرا بیشتر خصوصیسازیهایی که در دولت قبل انجام شده، به شکل اقساط بوده است.
وی افزود: این اقساط از سه سال تا 10 سال بوده، که بهطور مثال مخابرات طی اقساط هشت ساله واگذار شده با اقساط برخی از شرکتهای وزارت نیرو به همین صورت بسیار طویلالمدت بوده است.
رئیس اسبق خصوصیسازی تصریح کرد: هیچ کدام از درآمدها به شکلی نبوده که به طور سریع و یک ساله وارد درآمدهای دولت شود و در حال حاضر اقساط واگذاریهای قبلی هنوز هم ادامه دارد و دولت سال به سال اقساط آنها را به عنوان درآمد دریافت میکند.
کردزنگنه به پرداخت اخیر اقساط واگذاری مخابرات در دولت یازدهم اشاره کرد و گفت: در خصوص مخابرات، اخیرا در دولت جدید در طول یک یا دو سال اخیر، سالی چند ده میلیارد بابت مخابرات نصیب دولت یازدهم شده است.
رئیس اسبق سازمان خصوصیسازی تصریح کرد: بحثی که در مجلس مطرح شد، این بود که درآمدها در چارچوبی که قانون تعیین کرده بود هزینه نشد که این مسئله هم صحت دارد.
کردزنگنه با اشاره به اظهارات جهانگیری در خصوص اینکه «در دولت قبل قرار بود درآمدهای حاصل از خصوصیسازی صرف تقویت تولید در بخش خصوصی شود» عنوان کرد: کل سیاستهای اصل 44 برای توانمندسازی بخش خصوصی، کوچکسازی دولت و کاستن از بار مدیریتی و مالی قوه مجریه بود و نباید این را تنها منتهی به دوران آقای احمدینژاد کرد.
وی افزود: قانون خصوصیسازی به دنبال این بود، دولت کوچک و بخش خصوصی توانمند شود ولی خوب تا به حال به این هدف دست پیدا نکرده است.
رئیس اسبق سازمان خصوصیسازی با انتقاد از جمله جهانگیری که گفته «معلوم نیست درآمد حاصل از خصوصیسازی را چه کردند» بیان کرد: این که درآمدهای حاصل از خصوصیسازی در جای خویش خرج نشده یک واقعیت است، اما این به معنای این نیست که درآمد حاصل از خصوصیسازی عاید شخص خاصی شده است.
کردزنگنه خاطرنشان کرد: درآمدهای حاصل از خصوصیسازی به بودجه میآید، ولی کسی درآمد حاصل از آن را به حساب اشخاص نریخته است که آقای جهانگیری چنین حرفی را میزنند.
وی تصریح کرد: درآمدهای حاصل از خصوصیسازی به خزانه میآید و خزانه وزارت اقتصاد هم در غالب بودجه به دستگاهها پول میدهد، بنابراین مشخص نیست دولتمردان با چه هدفی این عدد و رقمها را مطرح میکنند.
غلامرضا کردزنگنه، رئیس اسبق سازمان خصوصیسازی در واکنش به اظهارات معاون اول رئیسجمهور در خصوص مصرف شدن 100 میلیارد دلار درآمد بابت خصوصیسازی در دولتهای نهم و دهم اظهار کرد: محاسبههای آقای جهانگیری بر مبنای دلار 900 تومان بوده، زیرا رقم واقعی بر همین مبنا، رقمی بالغ بر 90 تا 100 هزار میلیارد تومان بوده است.
گفتنی است جهانگیری با طرح این پرسش که دولت احمدینژاد 100 میلیارد دلار از واگذاریها در سالهای اخیر به دست آورده و معلوم نیست این مقدار درآمد صرف چه چیزهایی شده، بار دیگر شبهاتی را در فضای اقتصادی - سیاسی جامعه به وجود آورده است.