kayhan.ir

کد خبر: ۴۶۶۹۹
تاریخ انتشار : ۱۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۲:۵۵

اخبار ویژه

کلیدی که به همه قفل‌هامی‌خورد اما باز نمی‌کند!
 اظهارات رئیس جمهور در مراسم گرامیداشت هفته محیط زیست و گره زدن محیط زیست و آب خوردن به مذاکرات و لغو تحریم‌ها، تعجب‌برانگیز شد.
روحانی در این مراسم ضمن بیان اینکه «خداوند درباره بهشت گفته که رودخانه‌ها و درختان سرسبز در آنجا وجود دارد در واقع بهشت دنیا و آخرت تفاوتی ندارند و از هم جدا نیستند. با کمی تسامح می‌توان گفت اگر کسی دنیای خودش را جهنم کرد باید در آخرت هم منتظر جهنم باشد و اگر کسی دنیای خود را بهشت کرد باید منتظر بهشت آخرت هم باشد»، اظهار داشت: ما وقتی می‌گوییم باید تحریم‌های ظالمانه رفع شود بعضی‌ها چشمان‌شان زیاد نچرخد. تحریم‌های ظالمانه باید از بین برود تا سرمایه بیاید و مشکل محیط زیست، اشتغال، صنعت و آب خوردن مردم حل شود، منابع آبی زیاد شده و بانک‌ها احیا شوند.
ارتباط دادن مشکل آب و محیط زیست به تحریم‌ها و مذاکرات در حالی است که رئیس جمهور اواخر دی ماه سال گذشته نیز در همایش «اقتصاد ایران»، به موضوعاتی سیاسی مانند مذاکرات و تحریم و رفراندوم و وصل نبودن آرمان به سانتریفیوژ پرداخت و اعتراض اقتصاددانان حامی دولت را برانگیخت. از جمله یک اقتصاددان اصلاح طلب و استاد دانشگاه علامه ‌طباطبایی آن زمان گفته بود «معنای این همایش، اعلام بی‌برنامگی اقتصادی دولت پس از 2 سال شعار تبلیغاتی بود ... نمی‌شود دولت به مردم بگوید شرایط خطیر است اما در رفتارهای دولت ردی از این خطیر بودن مشاهده نشود، اگر اقلام منابع و مصارف دولت را نگاه کنیم، می‌بینیم دولتی که به مردم سخت می‌گیرد آن هم با این رویه‌ها، نان را در ماه‌های پایانی سال 30 درصد گران می‌کند، اما اذعان دارند که دولت هیچ برنامه‌ای برای افزایش قیمت در سال آینده ندارد. این گونه صحبت‌ها مایه نگرانی است... دولت یک فرصت تاریخی استثنایی را به هدر داد. دولت یک فرصت استثنایی داشت و با آن برخوردی سهل‌انگارانه کرده است.»
درباره سخنان اخیر رئیس جمهور چند نکته قابل توجه است. نخست اینکه شیطان بزرگ با شنیدن این تحلیل غلط که فراتر از صنعت، حتی آب و محیط زیست ایرانی‌ها نیز به لغو تحریم‌ها گره خورده، چرا باید برای معامله متوازن و برابر روی خوش نشان بدهد و چرا طلبکارتر نشود؟! آیا خردمندانه است که یک سیاستمدار مدعی آشنایی با دیپلماسی، ‌در متن مذاکرات چنین سخن بگوید؟
ثانیاً اگر قرار است دولت همه مشکلات را به تحریم‌ها و مذاکرات گره بزند، بنابراین چه نیازی به معاونت محیط زیست و وزارت نیرو و صنعت و جهاد کشاورزی و رفاه و تعاون و... است. فعلاً همه این دیوان‌سالاری عریض و طویل و پرهزینه را تعطیل کنند تا در هزینه‌ها صرفه‌جویی شود! ثالثاً گره زدن همه مشکلات خرد و کلان به تحریم‌ها در حالی است که آقای روحانی و مشاوران و حامیان نزدیک وی دو سال پیش به دفعات تصریح کرده بودند 80 تا 90 درصد مشکلات اقتصادی ناشی از سوء مدیریت و تنها 10 تا 20 درصد آن مربوط به تحریم‌هاست اما اکنون حتی مشکل آب و محیط زیست هم به تحریم‌ها ربط داده می‌شود. آیا معنای دیگر این سخن خطا آن نیست که ظرفیت 80-90 درصدی تدبیرها در داخل تعطیل است و نباید به دولت تدبیر و امید دل بست؟! آیا بدین ترتیب نباید به امثال آقای کرباسچی حق داد که دلواپس بشوند و بگویند «در شرایط تحریم نباید مسئولیت را از دوش خودمان برداریم و تا بگویند چرا فلان کار را نکردید، بگوییم تحریم هستیم!... اینکه تعدادی آدم خسته و سالخورده در دولت بنشینیم و بلند شویم، که نمی‌شود. این بی‌تحرکی‌ها آدم را برای دولت نگران می‌کند. چشم بر هم گذاشتیم و نصف مهلت دولت گذشت. وزرا و شخص رئیس‌جمهور باید فکر کنند که اگر نبودند چه اتفاقی می‌افتاد؛ نباید که بی‌خاصیت بود»!؟

ساخت برج 58 طبقه در خیابان‌ 5 متری!
برج فرشته با ارتفاع 235 متر و 58 طبقه در سایه غفلت مسئولین امر در شهر تهران در خیابانی با عرض 5 متر در حال ساخت می‌باشد.
به گزارش برخی سایت‌های خبری مدتی پیش عملیات ساخت و ساز دومین ساختمان بلند مرتبه تهران با ارتفاع 235 متر و 58 طبقه در محله الهیه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تهران آغاز شد. صرفنظر از مسائل درخور تاملی که در اجرای این پروژه‌ وجود دارد و به مواردی از آن اشاره می‌شود، این ساختمان بلندمرتبه در مجاورت خیابانی با عرض حدود 5 متر در حال احداث است. این در حالی است که این اقدام خلاف اصول بدیهی شهرسازی و معماری است.
سرمایه‌گذار برج فرشته در تشریح پروژه گفته است:‌«تا این مرحله از پروژه، از تسهیلات دولتی استفاده نشده است و تماما از سرمایه خصوصی استفاده شده اما برای ادامه این پروژه عظیم که می‌توان آن را ملی دانست! 350 تا 400 میلیارد تومان نیاز است. ما با بانک‌ها وارد رایزنی شده‌ایم ولی بانک‌ها برای ساخت هتل بیشتر از 100 میلیارد تومان تسهیلات ارائه نمی‌دهند. به همین خاطر در تلاشیم کنسرسیومی متشکل از چند بانک تشکیل شود تا پرداخت این تسهیلات توجیه پیدا کند.»
وی همچنین با اشاره به برندهای خارجی می‌گوید: ما می‌خواهیم پای برندهای مطرح مثل هتل‌های «هیلتون» را به ایران باز کنیم و باید تلاش‌های زیادی انجام دهیم که آنها متقاعد شوند.
اظهارات سرمایه‌گذار پروژه در حالی است که تنها 18 طبقه از برج فرشته به هتل اختصاص یافته است و مابقی طبقات به مراکز تجاری، رستوران، تالار و سالن‌های پذیرایی و واحدهای اداری اختصاص داده شده است.
گفتنی است طراحی پروژه فوق توسط «زاها حدید» معمار انگلیسی و عراقی‌تبار انجام شده است. وی پرورش یافته مکتبی است که با عنوان «جهانی شدن» بنا نهاده شد و فروپاشی تعلقات فرهنگی، دینی و سرزمین خاص از مولفه‌های اساسی آن می‌باشد. حدید معتقد است که معماری، مسئولیت اجتماعی ندارد و می‌بایست اخلاق قربانی معماری شود.
«زاها حدید» در فهرست خوش‌خدمتی‌های خود طراحی پیست اتومبیلرانی بحرین به سفارش آل خلیفه در بحبوحه انقلاب مردم این کشور را نیز دارد.
وی در سال 2004 «جایزه پریتزکر» را به پاس خدمت به اهداف صهیونیسم دریافت کرد.
لازم به ذکر است که سرمایه‌گذار پروژه برج فرشته از زنجیره‌ای بودن این هتل و احداث شعبات دیگر در شهرهای اصفهان، شیراز و یزد خبر داده است. در حال حاضر هتل مجاور برج میلاد تهران نیز با طراحی زاها حدید در حال ساخت می‌باشد.
مناسب است سازمان‌های ذیربط شهرداری تهران، شورای شهر و معاونت معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی و... از کنار این اقدام به سادگی نگذرند.

علیخانی: رفتار مجلس ششم عاقلانه نبود که اصلاحات به آن روز افتاد
قدرت‌اله علیخانی می‌گوید اگر مجلس ششم عاقلانه عمل می‌کرد، اصلاح‌طلبان گرفتار نمی‌شدند.
وی در مصاحبه با روزنامه شرق درباره مجلس ششم گفت: مجلس ششم مجلس پویایی بود؛ اما معلوم بود که اگر عاقلانه عمل می‌کردند اصلاحات به آن روز نمی‌افتاد. ولی متأسفانه درست عمل نشد. اگر عاقلانه و منطقی عمل شده بود احمدی‌نژاد پیدا نمی‌شد. مجلس ششم احمدی‌نژاد را آورد.
این نماینده سابق مجلس در پاسخ سؤالی مبنی بر اینکه هر کجا آقای هاشمی بایستد شما آنجا هستید؟ می‌گوید: نه، رهبری مقدم هستند.
علیخانی در پاسخ این سؤال که تکلیف شما با دولت آقای روحانی چیست؟ گفت: آقای روحانی می‌توانست بهتر عمل کند.
وی درباره انتخابات مجلس دهم و پیش‌بینی نتیجه آن اظهار داشت: شرایط خوبی نیست؛ زیرا برخی اجزای دولت در این زمینه درست عمل نکرده‌اند. عملکرد شورای نگهبان درباره مجلس دهم چطور خواهد بود؟ علیخانی در پاسخ این سؤال می‌گوید: شورای نگهبان کوتاه نمی‌آید و مشخص است. اما متأسفانه باید بگویم با این روند فعلی بسیاری از نامزدهای انتخاباتی در هیئت‌های اجرائی رد صلاحیت می‌شوند.
وی درباره سرانجام مذاکرات نیز گفته است: خوش‌بین نیستم. آنچه مسلم است این است که احتمالاً تا انتخابات مجلس به جایی نمی‌رسد.
او درباره انتخابات این را هم گفته که با توجه به سابقه 2 بار رد صلاحیت شدن، حتماً مورد مخالفت شورای نگهبان قرار می‌گیرد.
علیخانی درباره احتمال حضور ناطق نوری در انتخابات گفت: آقای ناطق دیگر در هیچ انتخاباتی حاضر نخواهد شد.

سازش با آمریکا جایی در سیاست خارجی امام(ره) ندارد

«امام(ره) بنیانگذار نبردی بی‌امان با کفر و الحاد جهانی و استبداد داخلی در عصر ماست و به ملت‌ها آموخت دو دست خود را گره بزنند و یک مشت به استبداد داخلی و یک مشت به استکبار جهانی بکوبند و شرط رهایی و رسیدن به آزادی و کرامت انسانی، همین مسیر الهی است.»
روزنامه رسالت با مرور مبانی سیاست خارجی امام خمینی(ره) نوشت: امام آشتی‌ناپذیری خود را با استبداد جهانی به ویژه آمریکای جهانخوار و زاده نامشروع آن یعنی رژیم صهیونیستی و نیز دیکتاتورهای وابسته او در منطقه بارها اعلام کرد. امام(ره) تا آخرین لحظات  عمر خود اجازه نداد کسانی که می‌خواستند برای برقراری روابط با آمریکا دلالی کنند، جایی در کشور داشته باشند. او هدایای رئیس‌جمهور آمریکا را در حقه‌بازی که قرار بود مک فارلین عملی کند پس زد و با مواضع صریح خود تقریبا کنار آمدن ملت و دولت با آمریکایی‌ها را تعلیق به محال کرد. هم او بود که فرمود: «ما این حقیقت را در سیاست خارجی و بین‌الملل اسلامی‌مان بارها اعلام نموده‌ایم که درصدد گسترش نفوذ اسلام در جهان و کم کردن سلطه جهانخواران بوده و هستیم. حال اگر نوکران آمریکا نام این سیاست را توسعه‌طلبی و تفکر تشکیل امپراتوری بزرگ می‌گذارند، از آن باکی نداریم.»
و نیز فرمود: «ما درصدد خشکاندن ریشه‌های فاسد صهیونیسم، سرمایه‌داری و کمونیسم در جهان هستیم.  ما تصمیم گرفتیم نظام‌هایی را که بر این سه پایه استوار گردیده‌اند نابود کنیم و نظام اسلام و رسول‌الله(ص) را در جهان استکبار ترویج نماییم.»
هم او بود که صریحا فرمود: «ما با تمام وجود از گسترش باج‌خواهی و مصونیت کارگزاران آمریکایی حتی اگر با مبارزه قهرآمیز هم شده باشد جلوگیری می‌کنیم و نخواهیم گذاشت از کعبه و حج... صدای سازش با آمریکا و شوروی و کفر و شرک نواخته شود. از خدا می‌خواهیم که این قدرت را به ما ارزانی دارد که نه تنها از کعبه مسلمین که از کلیساهای جهان نیز ناقوس مرگ بر آمریکا و شوروی را به صدا درآوریم.»
محمدکاظم انبارلویی در این یادداشت خاطرنشان می‌کند: امام هوشمندانه کارگزاران سیاست خارجی نظام را نصیحت کرده و یک معیار عقلایی برای دشمن‌شناسی در این باره داده که واقعا شنیدنی است؛ «نکته مهمی که همه باید به آن توجه کنیم و آن را اصل و اساس سیاست خود با بیگانگان قرار دهیم این است که دشمنان ما و جهانخواران تا کی و تا کجا ما را تحمل می‌کنند و تا چه مرزی استقلال و آزادی ما را قبول دارند؟ به یقین آنان مرزی جز عدول از همه هویت‌ها و ارزش‌های معنوی و الهی‌مان نمی‌شناسند. به گفته قرآن کریم، هرگز دست از مقاتله و ستیز با شما برنمی‌دارند مگر اینکه شما را از دینتان برگردانند. ما چه بخواهیم و چه نخواهیم آمریکا و صهیونیست‌ها و... در تعقیب‌مان خواهند بود تا هویت دینی و شرافت مکتبی ما را لکه‌دار کنند.»
امام در تبری از قدرت‌های سلطه‌جو و مستکبر طی نیم قرن مبارزه با کفر و الحاد جهانی چیزی کم نگذاشته است: «ما باید در ارتباط با مردم جهان و رسیدگی به مشکلات و مسائل مسلمانان و حمایت از مبارزان و گرسنگان و محرومان با تمام وجود تلاش نماییم و این را باید از اصول سیاست خارجی خود بدانیم. ما اعلام می‌کنیم که جمهوری اسلامی ایران برای همیشه حامی و پناهگاه مسلمانان آزاده جهان است و ایران به عنوان یک دژ نظامی و آسیب‌ناپذیر، نیاز سربازان اسلام را تامین و آنان را به مبانی عقیدتی و تربیتی اسلام و همچنین به اصول و روش‌های مبارزه علیه نظام‌های کفر و شرک آشنا می‌سازد.»
سردبیر رسالت با تصریح بر اینکه رهبر معظم انقلاب پس از حضرت امام، همین اصول را در سیاست خارجی پی گرفته است، خطاب به برخی عناصر خوش‌باور می‌نویسد: اگر سیاست خارجی امام(ره) را خوب درک کنیم، حاضر نخواهیم شد کوچکترین لبخندی بر چهره‌ها در مذاکرات بنشیند. ما باید خشم و کینه انقلابی خود را حداقل به اندازه‌ای که دشمن در روند مذاکرات علیه ما اعمال می‌کند، در واکنش به بدعهدی‌ها نشان دهیم. خودشگفتی و خودرایی در این کار بزرگ، سم است. تدبیر دولت باید با اعتنای جدی به منتقدین سیاست خارجی شکل گیرد. منتقدین چیزی جز رعایت خطوط قرمز امام(ره) و رهبری در سیاست خارجی نمی‌خواهند.