kayhan.ir

کد خبر: ۴۵۶۷۳
تاریخ انتشار : ۰۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۵

تازه‌ترین اهانت یک مقام آمریکایی به ملت ایران/ ایرانی‌ها دروغگو هستند!

سناتور آمریکایی ضمن توهین به ملت ایران و دروغگو خطاب کردن ایرانیان تاکید کرد که می‌بایست مراکز نظامی ایران مورد بازرسی قرار گیرد.


«لیندسی گراهام» سناتور جمهوریخواه آمریکا در جمع هواداران این حزب به ملت ایران توهین کرد.
گراهام در جملاتی توهین‌آمیز خطاب به ایرانیان گفت: از هنگامی که در دوران کودکی در اتاق مخصوص قمارخانه کار می‌کردم درباره ایرانیان مطالبی آموختم. من دروغگویان زیادی را دیده‌ام و می‌دانم که ایرانیان دروغگو هستند.
«لیندسی گراهام» سناتور ارشد جمهوریخواه آمریکایی پیشتر نیز در یادداشتی نوشته بود که برای مذاکرات هسته‌ای ایران،‌ باید از همه تاسیسات نظامی و غیرنظامی این کشور بازرسی شود.
 لزوم بازدید
 از مراکز نظامی ایران
 خط قرمز غرب!
در همین حال، «مارک فیتز پاتریک» مقام اسبق وزارت‌ خارجه آمریکا گفت: ایران اگر می‌خواهد به توافق برسد باید «دسترسی مدیریت‌شده» به اماکن نظامی را فراهم کند.
به گزارش فارس، وی افزود: برای غرب نیز این مسئله خط قرمز است!
 بهانه‌جویی غربی‌ها
«محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه با اشاره به مخالفت رهبر معظم انقلاب با خواسته کشورهای غربی مبنی بر مصاحبه با دانشمندان هسته‌ای کشور گفت:‌ به‌طور حتم رویکرد همه ارکان نظام پیروی از دستورات رهبر معظم انقلاب است.
ظریف ادامه داد: البته موضوع مصاحبه با دانشمندان هسته‌ای ارتباطی به اصل مذاکرات هسته‌ای ایران با گروه 1+5 ندارد و این یک مسئله کناری و فرعی بوده و حدود 10 سال است که کشور برای حل این ادعاها و بهانه‌ها اقداماتی کرده است.
وی افزود: در این رابطه روش‌هایی برای رفع ابهامات صورت گرفت و حتی در دولت سابق مصاحبه‌هایی با دانشمندان هسته‌ای کشورمان از سوی مأموران آژانس انجام شد.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: در آن دوران با افراد مختلف در ایران مصاحبه شد و حتی آنها از مراکز و اماکن مربوطه بازدید کردند، اما هیچ ابهامی پیدا نشد که این موضوع نشان‌دهنده بهانه‌جویی غربی‌ها است.
به گزارش خانه ملت، ظریف با اشاره به ادعاهای مقامات آمریکایی‌ مبنی بر موافقت ایران برای مصاحبه با تعدادی از دانشمندان هسته‌ای کشورمان، تصریح کرد: آن‌ها هر چه که می‌خواهند بگویند، زیرا مقامات این کشورها در سال‌های گذشته انواع صحبت‌ها و مطالب را مطرح کردند، اما قطعا تیم مذاکره‌کننده نظر رهبر معظم انقلاب در تمام موارد مذاکرات هسته‌ای را عینا اطاعت می‌کند.
در همین حال، «مجید تخت روانچی » معاون وزیر امور خارجه در دیدار با «مشائیل لینهارت» قائم مقام وزارت خارجه اتریش گفت: امیدواریم طرف مقابل با پرهیز از مواضع حداکثری تلاش نماید تا قبل از موعد مقرر به توافق جامع برسیم.
تخت روانچی افزود: در عین حال، ما تحت فشار زمان نیستیم و دنبال توافقی شامل همه حقوقمان هستیم.
 آغاز دور جدید رایزنی‌های هسته‌ای  امروز در وین
دور جدید رایزنی‌های هسته‌ای در راستای ادامه نگارش پیش‌نویس برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) از امروز (سه‌شنبه) پنجم خرداد ماه به ریاست سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی معاونان وزیر خارجه ایران و هلگا اشمیت معاون فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در هتل پله کوبورگ شهر وین برگزار می‌شود.
این پنجمین دور رایزنی‌های هسته‌ای در راستای نگارش برجام بعد از مذاکرات 9 روزه در لوزان سوئیس و رسیدن به راه‌حل‌هایی در راستای حصول توافق جامع است.
قرار است این رایزنی‌ها تا روز جمعه ادامه یابد و احتمال دارد سایر هیئت‌های 1+5 نیز در این دور از گفت‌وگوها حضور یابند.
عراقچی پس از رایزنی‌های هفته گذشته در وین عنوان کرد: در این رایزنی‌ها کار نگارش متن اصلی و ضمائم آن در دو سطح سیاسی و کارشناسی ادامه یافت و جلسات کارشناسی به طور همزمان در دو حوزه تحریم‌ها و هسته‌ای برگزار شد.
وی با بیان اینکه به دلیل گستردگی موضوعات و پیچیدگی آنها، پیشرفت بسیار کند صورت می‌گیرد، عنوان کرد: ادامه جلسات از سه‌شنبه هفته آینده (پنجم خرداد ماه) مجدداً در وین از سر گرفته خواهد شد.
آنگونه که عراقچی پیش از این عنوان کرده بود توافق نهایی بالای 20 صفحه اصل توافق و بالای 50 صفحه ضمائم خواهد داشت.
پس از آنکه وزرای خارجه ایران و 6 کشور (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین و آلمان) به همراه کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی وقت اتحادیه اروپا در سوم آذر ماه 1392 پس از چند روز رایزنی در شهر ژنو به توافقی تحت عنوان «برنامه اقدام مشترک» در خصوص حل موضوع هسته‌ای ایران دست یافتند و این توافق در سی‌‌ام دی ماه همان سال وارد مرحله اجرا شد، انجام مذاکرات به منظور حصول توافق جامع از اواخر بهمن ماه در شهر وین آغاز و پس از آن چندین دور رایزنی برگزار شد که 28 تیر ماه 1393 این توافقنامه به مدت 4 ماه تا سوم آذر ماه 1393 تمدید شد.
در سوم آذر ماه 1393 و پس از چند روز مذاکره فشرده در شهر وین به دلیل اختلافات موجود بر سر راه حصول توافق جامع، دو طرف این مذاکرات را برای هفت ماه (دهم تیر ماه 1394) تمدید کردند و پس از آن رایزنی‌هایی در ژنو، مونیخ، مونترو، زوریخ، استانبول و لوزان برگزار شد. در لوزان 2 و پس از 9 روز رایزنی فشرده، دو طرف به راه‌حل‌هایی در راستای حصول توافق دست یافتند و بعد از آن اعلام شد که گفت‌وگوها برای نگارش متن برنامه جامع اقدام مشترک آغاز خواهد شد که در همین راستا رایزنی‌هایی از دوم اردیبهشت تا چهارم اردیبهشت ماه در شهر وین برگزار شد. پس از آن رایزنی‌ها در شهر نیویورک و در حاشیه کنفرانس بازنگری معاهده NPT از دهم تا هفدهم اردیبهشت ماه ادامه یافت و سومین دور این رایزنی‌ها از 22 تا 25 اردیبهشت ماه در وین و چهارمین دور نیز 30 اردیبهشت ماه تا اول خرداد ماه به مدت سه روز باز هم در وین برگزار شد.