ادعای وزارت خزانه داری آمریکا:
هواپیماهای جدید ایران قابل مصادره است!
وزارت خزانهداری آمریکا دو شرکت عربی را به اتهام کمک در خرید هواپیماهای مسافری دست دوم توسط ایران، تحریم کرد.
به گزارش فارس، وزارت خزانهداری آمریکا روز پنجشنبه دو شرکت عربی را به اتهام کمک در خرید هواپیمای مسافربری دست دوم توسط ایران، تحریم کرد.
بر اساس خبر رویترز، این دو شرکت که در عراق و امارات مستقراند، براساس ادعای وزارت آمریکایی، در خرید این هواپیمای دست دوم به شرکت ایرانی ماهان کمک کردهاند.
مقامات شرکت عراقی «النصر» و شرکت اماراتی «اسکای بلو برد» هنوز موضعی در این خصوص نگرفتهاند.
این تحریمها پس از آن اعمال شده که یک مقام ارشد اسرائیلی به شدت بر آمریکاییها تاخت و گفت که ایران در 3 ماه گذشته، حتی پس از اطلاعرسانی صهیونیستها به طرف آمریکایی، به راحتی هواپیماهای مسافربری مورد نیاز خود را خریده است.
بر اساس قرارداد ژنو، فروش محدود برخی قطعات هواپیماهای مسافربری به ایران تسهیل شد، ولی ساختار تحریمهای صنایع هوایی ایران کماکان پابرجاست.
در برخورد با ناقضان تحریمهای ایران تردید نمیکنیم
بیانیهای که وزارت خزانهداری آمریکا منتشر کرده، نشان میدهد تحریمهای تازهای که علیه ۲ شرکت عراقی و اماراتی وضع شده، به بهانه نقض تحریمهای «ضدتروریسم» ایران و نه تحریمهای هستهای بوده که قرار است پس از توافق هستهای برداشته شوند.
وزارت خزانهداری آمریکا همزمان بیانیهای صادر کرده و جزئیات بیشتری در خصوص افراد تحریمشده و همچنین دلیل این اقدام واشنگتن منتشر کرده است.
در این بیانیه به نقل از «آدام زوبین» معاون اطلاعات مالی و تروریسم وزارت خزانهداری آمریکا آمده است: «ما به مقابله فعالانه با نقض تحریمهای ایران ادامه میدهیم، چه در حمایت از مجموعههای تروریستی باشد یا دیگر بخشهای تحریمشده.»
موضع واشنگتن همچنین نشان میدهد تحریم دو شرکت «النصر» عراق، «اسکای بلو برد» امارات متحده عربی و «عصام شموت» مالک سوری این شرکت، به دلیل تحریمهای مرتبط با هستهای که قرار است پس از توافق برداشته شوند، نبوده بلکه به واسطه تحریمهای موسوم به «ضدتروریسم» یا همان حمایت ایران از گروههای مقاومت است که گروه موسوم به 1+5 میگوید بعد از توافق نیز پابرجا میماند.
در بخشی از این بیانیه آمده است: «این مجموعهها و این شخص براساس دستور اجرایی 13224، ذیل اختیار ضدتروریسم، وارد (لیست سیاه) شدهاند. خطوط هوایی ماهان در اکتبر سال 2011 براساس دستور اجرایی 13224 به دلیل کمکهای مالی، مادی و تکنولوژیکی به نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران وارد لیست شد. نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران هم در سال 2007 براساس دستور اجرایی 13224 برای حمایت از سازمانهای متعدد تروریستی، وارد لیست شده بود.»
وزارت خزانهداری آمریکا همچنین نوشته است که این کشور از انتقال یک فروند هواپیمای مسافربری دیگر که قرار بوده به واسطه شرکت النصر به ایران منتقل شود، جلوگیری کرده است. در بخشی دیگر از این بیانیه، واشنگتن تهدید کرده است که 9 فروند هواپیمای خریداری شده توسط ماهان، براساس تحریمهای آمریکا قابل مصادره هستند، که این امر به نوشته روزنامه والاستریتژورنال، فعالیت این هواپیماها در خطوط بینالمللی را با ریسک مواجه میکند.
آمریکا با اعمال تحریم جدید برای «هشتمین» بار توافق ژنو را نقض کرد
کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به تحریم ۲ شرکت عرب به واسطه کمک به وارد شدن چند هواپیمای دست دوم به ایران گفت: بعد از توافق ژنو نباید هیچ تحریمی صورت میگرفت اما با تحریم جدید، آمریکا این توافق را برای هشتمین بار نقض کرد که این در آستانه توافق نهایی باید درسی برای ما باشد.
به گزارش فارس، فواد ایزدی کارشناس مسائل آمریکا، با اشاره به تحریم دو شرکت عربی توسط آمریکا به اتهام کمک در خرید هواپیماهای مسافری دست دوم توسط ایران، اظهارداشت: براساس توافق ژنو تحریم جدیدی در زمان اجرای این توافق نباید اعمال شود و جملهبندی توافق در این زمینه هم مطلق است.
ایزدی ادامه داد: تفسیری که آمریکا در این موضوع دارد این است که میگوید ما قوانین تحریم قبلی را اجرا میکنیم، در حالی که این نکته درست نیست چراکه متن توافق نگفته که قانون جدیدی نباید باشد از این رو هر تحریمی به هر بهانهای خلاف توافق ژنو است.
این کارشناس مسائل آمریکا با بیان اینکه رسانههای آمریکایی در پوشش خبر تحریمهای آمریکا از آن به عنوان تحریمهای جدید ایران یاد میکنند، گفت: بعد از توافق ژنو نباید هیچ تحریمی صورت میگرفت اما با این مورد اخیر این توافق 8 بار نقض شده است.
وی با بیان اینکه با اولین نقض توافق ژنو وزارت خارجه روسیه بیانیه داد و آن را خلاف توافق ژنو عنوان کرد، افزود: این در حالی است که متاسفانه وزارت خارجه خودمان نهایتا قرائت آمریکا را پذیرفت و گفت این مسئله خلاف روح توافق است نه متن توافق در حالی که برخلاف متن توافق بود.