معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی:
تمامی بیمارستانها باید داروساز داشته باشند
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: همه بیمارستانها باید دارای داروساز باشند و تعداد داروسازهای دانشگاههای علوم پزشکی کشور بیشتر شود.
رسول دیناروند دیروز در همایش معاونان غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی کشور که در دانشگاه علوم پزشکی ساری برگزار شد اظهار داشت: همه بیمارستانها باید دارای داروساز باشند، گاهی 30 تا 70 درصد هزینههای بیمارستانها دارویی است و معلوم میشود که باید دقت، کنترل و پروتکلها را رعایت کرد.
وی از کاهش 350 میلیون دلاری واردات دارو در سال گذشته خبر داد و گفت: روند کاهش واردات دارو امسال نیز ادامه مییابد.
معاون وزیر بهداشت گفت: شیب واردات دارو به کشور همچنان نزولی خواهد بود تا به توقف کامل برسد و تجویز منطقی و آگاهانه دارو در جامعه رونق بگیرد.
وی با اشاره به تلاشهای انجام شده در حوزه مدیریت تامین دارو از سوی سازمان غذا و داروی کشور افزود: باید این شرایط مدیریت تامین دارو را ادامه دهیم تا کمبود دارویی در کشور ایجاد نشود.
دیناروند گفت: با وجود تمامی تلاشهای دولت برای رفع مشکلات ولی به دلیل کاهش درآمد ارزی، کشور در شرایط سختی قرار دارد و بایددر زمینه کنترل و مصرف بهینه دارو یاری رسان دولت بود.
وی شرایط کنونی وضعیت تامین دارو در کشور را پایدار دانست و افزود: سال گذشته میانگین کمبود دارو به حدود 30 قلم کاهش یافت و این کمبودها هم مقطعی و اغلب کوتاه مدت بود.
رئیس سازمان غذا و داروی کشور تاکید کرد: نگهداری شرایط پایدار دارو درکشور بسیار مورد توجه وزارت بهداشت است و دانشگاههای علوم پزشکی هم باید با مدیریت روند توزیع دارو و همچنین اطلاعرسانی و آگاهی بخشی به پزشکان در خصوص استفاده از داروهای جایگزین ایرانی، نگرش موجود درباره استفاده از داروهای خارجی را در جامعه تغییر دهند.
وی وضعیت توزیع دارو در حوزههای زیرپوشش بعضی از دانشگاههای علوم پزشکی کشور را رها شده توصیف کرد و با تاکید بر ضرورت کنترل این وضعیت از اجرای طرح نسخه الکترونیکی به صورت پایلوت در شهرستانهای پاوه، ساوه و جهرم خبر داد و گفت: با اجرای این طرح تحول بزرگی در حوزه تجویز و نظارت بر روند مصرف دارو ایجاد میشود.