kayhan.ir

کد خبر: ۴۰۳۰۴
تاریخ انتشار : ۲۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۲:۳۲
نامه 250 عضو کنگره به اوباما

ایران در توافق هسته‌ای باید پاسخگوی انقلاب یمن باشد!

250 عضو کنگره در نامه‌ای به اوباما درباره توافق هسته‌ای با ایران، جمهوری اسلامی را بار دیگر به حمایت از تروریسم متهم کرده و مدعی شدند ایران باید درباره برخی مسائل مانند حمایت از انقلابیون یمن پاسخگو باشد!
سرویس سیاسی-

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران و تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای برای شرکت در دور جدید رایزنی‌های هسته‌ای و گفت‌وگو با هیئت مذاکره‌کننده آمریکایی صبح امروز (یکشنبه) راهی لوزان سوئیس می‌شوند.
در این دور از رایزنی‌ها، علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و ارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا نیز شرکت می‌کنند.
دور جدید رایزنی‌های ایران و آمریکا در سطح وزرای خارجه و با حضور معاونان وزرا و هلگا اشمیت معاون فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به احتمال زیاد تا 29 اسفند ماه به طول خواهد انجامید.
ظریف هم قرار است فردا به بروکسل برود و به همراه وزرای خارجه انگلستان، فرانسه و آلمان با فدریکا موگرینی دیدار و گفت‌وگو کند. موگرینی از فرانک والترین اشتاین مایر وزیر خارجه آلمان، لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه، فیلیپ هاموند وزیر خارجه انگلیس و محمدجواد ظریف دعوت کرده در نشستی ویژه در مقر اتحادیه اروپا در بروکسل شرکت کنند.
در حالی که دور جدید رایزنی‌های هسته‌ای از امروز آغاز می‌شود و برخی از منابع اعلام کرده‌اند تا 10 روز آینده درباره این موضوع تصمیم گیری خواهد شد، 250 عضو کنگره آمریکا در نامه‌ای به رئیس جمهور این کشور ادعاهای کهنه علیه ایران را تکرار کرده و نسبت به توافق هسته‌ای احتمالی هشدار دادند.
رهبر معظم انقلاب در دیدار هفته گذشته با اعضای مجلس خبرگان فرموده بودند؛ «هر وقتی‌که یک زمان معیّن شده است برای پایان مذاکرات و ما به این زمان نزدیک می‌شویم، لحن طرف مقابل - بخصوص لحن آمریکایی‌ها - تندتر، سخت‌تر، خشن‌تر می‌شود؛ این برای این است که جزو شگردهای اینها است، جزو حیله‌ها و خدعه‌های اینها است.»
نامه نمایندگان کنگره که از سوی اعضای هر دو حزب آمریکایی امضا شده و خطاب به باراک اوباما است، به‌خلاف نامه سرگشاده سناتورهای جمهوری‌خواه به رهبران ایران است که منجر به مناقشات و بحث و گفتگو در مورد نقش مناسب کنگره در مذاکرات هسته‌ای شد.
اد رویس، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان و الیوت انگل ارشدترین عضو دموکرات این کمیته نویسندگان این نامه بوده و اعلام کرده‌اند آنها همچنان در حال جمع‌آوری امضا برای ارسال آن به اوباما هستند.
به گزارش تسنیم، در این نامه آمده است: «در هر توافق حاصل شده با ایران، لغو دائمی تحریم‌های اعمال شده براساس مصوبات کنگره نیازمند تصویب دوباره از سوی کنگره است. در بررسی چنین توافقنامه‌ای، کنگره باید قانع شود که بندهای آن باید هر گونه راه ممکن به‌سوی ساخت یک بمب را مسدود کند و تنها کنگره توان این را دارد که تا لغو دائمی تحریم‌ها را بررسی و تصویب کند».
در این نامه آمده است که قانونگذاران آمریکایی خواهان پاسخگویی به «موضوعات حساس و فوری» هستند که در این مذاکرات مطرح شده‌اند، همچون عدم همکاری ایران با بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در پاسخ به گزارش‌هایی مبنی بر اینکه تهران یک بار تلاش کرده بود تا یک بمب هسته‌ای را تولید کند، همچنین موضوعاتی چون نقش ایران در حمایت از تروریسم و به وجود آمدن شورش‌ در کشورهایی مانند یمن».
پیشنهاد واشنگتن پست؛ جنگ
در همین حال روزنامه واشنگتن پست در یادداشتی با عنوان «جنگ با ایران شاید بهترین گزینه ما باشد»، ‌نوشت: «موضع اوباما آن است که ما(آمریکا) هیچ چاره‌ای جز پذیرش بهترین پیشنهاد ایران نداریم چیزی که سوزان رایس آن را دست یافتنی خوانده چرا که راه جایگزین،‌ غیرقابل تصور و فکر کردن است».
این روزنامه وابسته به تندروهای آمریکایی در ادامه مدعی شد: «اگر جنگ تنها راه برای مسدود کردن مسیر دستیابی ایران به سلاح باشد چه؟ این موضوع در حقیقت شاید واقعیت باشد».
در این یادداشت روزنامه آمریکایی با روا دادن ادعاهای بی‌اساس به ایران، حرف‌های نتانیاهو را درباره اینکه ایران تهدیدی مشابه تهدید نازی‌ها است، ‌تکرار کرد. واشنگتن پست در ادامه اذعان کرد که تحریم‌ها و تشدید فشارهای اقتصادی ایران را به برچیدن برنامه هسته‌ای خود وادار کند.
به گزارش فارس، در این یادداشت با بیان آنکه تحریم‌ها نمی‌تواند برنامه هسته‌ای ایران را متوقف کند، از «جنگ و کارزار حملات هوایی علیه زیرساختهای هسته‌ای ایران» به عنوان تنها گزینه باقی مانده نام برد.
روزنامه آمریکایی  مدعی شد: «آمریکا باید این موضوع را مشخص و تصریح کند که هر کجا و هر زمانی که ضروری باشد برای توقف برنامه هسته‌ای ایران حمله خواهد کرد».
نقش شورای امنیت
همچنین جنیفر ساکی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت:  ما انتظار داریم اگر قادر به انعقاد توافق فراگیر میان گروه 1+5 و ایران باشیم، تایید آن در شورای امنیت سازمان ملل صورت گیرد. ساکی گفت: رای شورای امنیت به قطعنامه‌ای برای تایید توافق احتمالی جدا از رای این شورا برای کاهش یا لغو تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران خواهد بود.‌وی افزود: رای شورا به کاهش یا لغو تحریم‌ها فقط زمانی صادر می‌شود که معلوم شود ایران به چنین توافقی پایبندی نشان داده است.
وی همچنین گفت: رای شورای امنیت برای لغو تحریم‌هایش تاثیری بر تحریم‌های آمریکا نخواهد داشت.
کری: نمی‌شود پیش‌بینی کرد
جان کری که در اجلاس اقتصادی دو روزه شرم الشیخ واقع در مصر شرکت کرده بود افزود که مهلت دست یابی به توافق هسته‌ای با ایران پایان ماه جاری به اتمام خواهد رسید.
خبرگزاری رویترز هم به نقل از جان کری گزارش داد در گفتگوهای هسته‌ای ایران و کشورهای 1+5 پیشرفتهایی کسب شده اما هنوز شکافهای مهمی باقی مانده است.وی ابراز امیدواری کرد تا پایان ماه مارس به توافق هسته‌ای دست یابند.
وزیر خارجه آمریکا درباره نامه اخیر 47 سناتور به رهبران ایرانی گفت لازم است تا با وزیر خارجه ایران گفتگو کنم تا تاثیرات این نامه را ارزیابی کنم. وی با این حال افزود نامه جمهوریخواهان تلاش دیپلماتیک دولت اوباما را نابود کرد. کری افزوده: نمی‌تواند پیش بینی کند که آمریکا و دیگر قدرتهای جهانی قادر به دستیابی به چارچوب یک توافق پیش از 31 مارس هستند یا خیر.وی تاکید کرده که آمریکا خواستار توافق درست است و نه هر توافقی.
فیگارو؛ پشت پرده هدف آمریکا چیست؟
در همین حال روزنامه فرانسوی فیگارو در یادداشتی به قلم ران هالوی، مدیر تحقیقات مرکز ملی پژوهش‌های علمی فرانسه به موضوع مذاکرات هسته‌ای پرداخت و نوشت؛ براساس برآورد اکثر کارشناسان، گزینه بنیامین نتانیاهو مبنی بر «غنی‌سازی صفر درصد، پلوتونیوم صفر» غیرواقع‌بینانه است، همچنین در نبود هرگونه توافقی ایرانی‌ها بلندپروازی‌های هسته‌ای خود را ادامه می‌دهند و توسل به گزینه نظامی تأثیرات محدودی (بر این برنامه) دارد. همان‌گونه که جان کری وزیر خارجه آمریکا به‌درستی گفت هیچ بمبارانی دانش هسته‌ای ایران را که طی سالها اندوخته شده نمی‌تواند نابود کند.
به نوشته فیگارو، آمریکا امیدوار است از طریق توافق هسته‌ای بر اوضاع داخلی ایران تاثیر گذاشته و تغییراتی در رفتار جمهوری اسلامی ایجاد کند. فیگارو از این تغییرات به عنوان «متعادل کردن نظام ایران» یاد کرد.
گفتنی است رهبر معظم انقلاب در دیدار با اعضای خبرگان به این قضیه و تلاش دشمن برای ایجاد تغییر در رفتار جمهوری اسلامی اشاره کرده و فرمودند؛ « آنچه ما امروز در زبان مستکبرین و مخالفین نظام اسلامی و مشخّصاً جمهوری اسلامی مشاهده می‌کنیم که با «تغییر رفتار» از آن یاد می‌کنند - گاهی می‌گویند ما تغییر نظام را نمی‌خواهیم، تغییر رفتار را می‌خواهیم - [همین است]. تغییر رفتار با تغییر نظام هیچ تفاوتی ندارد؛ درست همان است.»