kayhan.ir

کد خبر: ۳۸۲۲۷
تاریخ انتشار : ۰۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۵
انتقاد جانباز شورای شهر از برخی حمایت‌های شهرداری

شاکری: کمک‌های میلیاردی شهرداری به برخی نهادها بدون توجه به خروجی!

عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران با انتقاد از فعالیت خانه اندیشمندان علوم انسانی گفت: محل این ساختمان به صورت رایگان با ظرفیت سه تالار از سوی شهرداری تهران داده است که رابطه تعریف شده با فعالیت‌های این نهاد ندارد.

مجتبی شاکری ضمن اعلام اهمیت بحث فرهنگ حسب ملاقات شورای شهر در تاریخ 23  دی 92 و تأکید علما و اهالی فرهنگ در برنامه‌های شهرداری تهران کاهش آن را نسبت به سال گذشته مغایر تقویت فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی دانست و اظهار داشت: بنده در این خصوص نیز تذکری را در صحن علنی شورای شهر تهران در جلسه گذشته آماده و نقد خود را در 13 بند تنظیم کردم که برای اعضا و شهردار محترم ارسال خواهم کرد.
وی همچنین به اقدامات انجام شده از سوی سازمان بسیج شهرداری تهران در روز یوم الله 22 بهمن اشاره کرد و گفت: حرکتی که بسیج شهرداری تهران در راهپیمایی 22 بهمن انجام داد دیدگاه امام، نظام و رهبری در اعلام نفرت نسبت به رفتار آمریکا بود و می‌تواند دستگاه مذاکره‌کننده ما با هوشمندی آن را پشتوانه مذاکرات خود قرار دهد.
شاکری با بیان این پرسش که «چرا ما معترض کمک به بسیج شهرداری برای انجام این امور باشیم؟» گفت: اگر می‌خواهیم جلوی حمایت‌ها را بگیریم باید به سراغ تماشاخانه ایرانشهر در مجموعه خانه هنرمندان برویم که غیر از در اختیار داشتن پارک هنرمندان و بهره‌برداری تجاری، اداری، تخصصی از محوطه و ساختمانهای این پارک کمک نقدی میلیاردی هم دریافت می‌کند و به خروجی آن توجه کنیم. دیدن برخی تئاترهای این مجموعه زیرپا گذاشتن اخلاق و ادب و افتخارات قطعی نظام است را به ارزیابی بنشینیم!
عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران خاطر نشان کرد: البته حساب فعالیت‌های متنوع «خانه هنرمندان» را باید از فعالیت‌هایی از این دست فاصله‌گذاری کرد؛ از دیگر حمایت‌ها مربوط به «خانه اندیشمندان علوم انسانی» است که در کنار پارک ورشو ساختمانی با سه تالار سخنرانی را در اختیار دارد مجموعه‌ای بسته که خروجی آن معلوم نیست به کجا می‌رود! اگر هزینه میلیاردی که برای اجاره چنین مکانی می‌توان در نظر گرفت به‌حساب آید و کمک سالانه هم به آن افزوده شود قاعدتا می‌بایست گره‌ای از مدیریت شهری و نیازهای پژوهشی آن برطرف کند، حلقه‌های بسته و سکولار این مجموعه چه کاربستی برای شهر و شهرداری تهران دارند.
وی در پایان گفت: منطقی و سازمانمند شدن حمایت از اشخاص حقیقی و حقوقی می‌تواند نقش این اشخاص را در هم‌افزایی فرهنگی، اجتماعی و کاربست دستاورد آنان در راستای مدیریت شهری منطقی و قابل دفاع کند.
گفتنی است در صفحه اینترنتی «خانه اندیشمندان علوم انسانی» در فیس بوک تبلیغ پوستر چهارمین همایش بین‌المللی بازاریابی اینترنتی، اقتصاد و گردشگری شهری به چشم می‌خورد که در مرداد ماه سال جاری با همکاری مجموعه از نهادهای وابسته به شهرداری تهران در سالن همایش‌های برج میلاد با حضور مدیران ارشد شرکت‌هایی همچون گوگل برگزار شد! از این جهت به نظر می‌رسد همکاری‌های شهرداری تهران با مرکز مذکور بیشتر جنبه پوششی و سرمایه‌ای داشته باشد.
پیش از این نیز برخی دغدغه‌سازی‌های زرد معاونت فرهنگی شهرداری تهران، همکاری بخش‌هایی از زیرمجموعه شهرداری با نهادهای بین‌المللی، کمک به اجرای برنامه‌هایی همچون تنظیم خانواده همراه با به کار گرفتن «ملک‌افضلی» مدیر شناخته شده و مورد اطمینان تشکیلات صندوق بین‌المللی جمعیت و سازمان بهداشت جهانی در ایران؛ مجموعه‌ای از انتقادات را از زیرمجموعه قالیباف برانگیخته بود.
هر چند انتقادات نیروهای مومن و حزب‌اللهی از رویه شهرداری تهران در همکاری‌های روزافزون با نیروهای تکنوکرات همراه با سهم دادن به نهادهای بین‌المللی حاکمیت‌ستیز، تاکنون منجر به تغییر و تحولاتی در این مجموعه شده اما متاسفانه هنوز شاهد اجرای برخی از برنامه‌های جهانی با تناقضات ویژه با سیاست‌های کلی جمهوری اسلامی در مراکز وابسته به شهرداری تهران و یا مورد حمایت شهرداری هستیم که امید می‌رود با هوشیاری شهردار تهران هر چه سریع‌تر بساط چنین طرح‌هایی از پایتخت برچیده شود.