kayhan.ir

کد خبر: ۳۵۶۳۴
تاریخ انتشار : ۰۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۵
در بیانیه کنگره ملی تروما تأکید شد

کمیته ملی تروما تشکیل شود

در بیانیه نخستین کنگره ملی تروما تأکید شد، کمیته ملی تروما به ریاست وزیر بهداشت، تشکیل گردد.

تروما شاخه‌ای از پزشکی است که به بررسی ضربه‌ها، جراحات، شوک، آسیب و حادثه‌های بیرونی وارد شده به بدن می‌پردازد. طبق آمار منتشر شده توسط دانشگاه علوم پزشکی بقیهًْ‌الله، «حوادث جاده‌ای سومین علت مرگ و میر در جامعه و متاسفانه نخستین علت مرگ و میر در جوانان کشور بوده و هزینه‌های مرتبط با آسیب وسایل نقلیه در تصادفات سالیانه بخش قابل توجهی از تولید ناخالص ملی کشور را می‌بلعد.
هزینه حوادث رانندگی از 4 هزار میلیارد تومان در سال 1380 در طی یک دهه با رشدی نامیمون به رقم 12 هزار میلیارد تومان رسیده است.
با توجه به این که بیشتر آسیب‌دیدگان تصادفات در کشور بین 20 تا 40 سال سن دارند مرگ زودهنگام باعث از دست رفتن 4 میلیون سال عمر در ایران می‌شود.»
در بیانیه نخستین کنگره ملی تروما که از 24 تا 26 دی برگزار شد، پیشنهاد شده است:
«نظر به ابعاد گسترده آثار و عوارض تروما پیشنهاد می‌گردد کمیته ملی کنترل تروما به ریاست وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به منظور انسجام سیاستها و تحقق برنامه‌های مرتبط و هماهنگی موثر بین بخشی تشکیل گردد.
نظام ملی آموزش عمومی حوادث و سوانح با محوریت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مشارکت کلیه دستگاههای اجرایی مسئول و همراهی سازمانهای مردم نهاد طراحی شود.
بزرگراه‌های ایمن و استاندارد شهری و بین شهری، اصلاح‌ فیزیکی نقاط خطرآفرین جاده‌ای، همراه با کنترل هوشمند عبور و مرور وسایل نقلیه درون و برون شهرها و ممانعت از رانندگی افراد خطر‌آفرین ایجاد شده و توسعه داده شود.
با عنایت به نقش مستقل و یا ترکیبی موتورسیکلت‌ها به میزان 40 تا 65 درصد در تصادفات کشور، طی برنامه ششم و هفتم توسعه، موتورسیکلت از زنجیره حمل و نقل مسافر و کالا حذف گردیده و بهره‌وری از آن در سایر موارد ضروری  قانونمند گردد.»
همچنین در ادامه این بیانیه با تأکید بر مدیریت علمی تروما در کشور، آمده است: در راستای مدیریت علمی تروما در کشور استقرار سیستم جامع تروما نیاز جدی و حیاتی تلقی می‌گردد و پیشنهاد می‌گردد حداقل در 10 استان کشور تا پایان برنامه 5 ساله ششم، سیستم جامع تروما نهادینه گردد.
افزایش پایگاههای فوریتهای پزشکی، تدوین و نظارت بر اجرای راهنماهای سلامت، استقرار نظام ثبت تروما، برنامه‌ریزی‌های آموزشی و تأسیس مراکز تحقیقاتی تروما، از دیگر پیشنهاداتی است که در بیانیه اولین کنگره ملی تروما مطرح شده است.