رشد روده انسان در بدن موش
محققان آمریکایی موفق به رشد بافت روده انسانی با کارایی کامل در بدن موش شدند؛ این موفقیت روزی میتواند به هزاران بیمار مبتلا به اختلالات روده کمک کند.
به گزارش ساینس، جراحان اطفال بیمارستان اطفال لوس آنجلس در آمریکا با پیوند سلولهای انسانی به موش به طور موفقیتآمیزی بافت روده کوچک را در بدن موش رشد دادند؛ این بافت کاملا مشابه نمونه واقعی بود.
پزشکان امیدوارند که یافتههای آنها در نهایت به درمان گروهی از بیماریهای گوارشی کمک کند و نرخ بقای مبتلایان به بیماریهایی مانند «سندرم روده» که حدود یک سوم از بیماران جوان را در عرض پنج سال میکشد، افزایش دهد.
پیش از این محققان نشان داده بودند که بافت مهندسی شده روده کوچک را میتوان از طریق پیوند بافت اهدا کننده انسانی به موش تولید کرد.
اما این بافت کارایی محدودی داشت. اما در این مطالعه جدید محققان موفق به رشد بافتی شدند که جنبههای اصلی کارایی روده انسانی را تکرار میکند. این بافت مهندسی شده روده کوچک به ویژه دارای پوشش مخاطی است که در رودههای کاملا رشد کرده، مشاهده میشود.
همچنین محققان در جریان چند آزمایش متوجه شدند که بافت مهندسی شده آنها میتواند قندهای گلوکز را بشکند و هورمونهای معدهای رودهای آزاد کند.
این تحقیق در مجله آمریکایی Journal of Physiology: GI & Liver منتشر شده است.