واکنش رئیس سابق سازمان انرژی اتمی به اظهارات شیرزاد و زیباکلام
مخالفت با فناوری هستهای مخالفت با استقلال کشور است
رئیس سابق سازمان انرژی اتمی،در واکنش به اظهارات شیرزاد و زیباکلام، مخالفت با فناوری هستهای را مخالفت با استقلال ایران دانست.
فریدون عباسی، رئیس سابق سازمان انرژی اتمی در واکنش به اظهارات شیرزاد و زیباکلام در خصوص بیفایده بودن دانش هسته ای، با اشاره به دستاوردهای راهبردی جمهوری اسلامی در پی دستیابی به فناوری هستهای در ابعاد داخلی و بینالمللی، گفت: اگر شما بخواهید تأسیسات غنیسازی راهاندازی کنید، فناوری خلأ و اتصالات و پمپهای خلأ نقش اساسی در آن دارند و کشوری که میخواهد در غنیسازی در هر سطحی فعال شود باید خلأ در آن کشور رشد کند. غنیسازی در کشور ما این حسن را داشت که ما در رابطه با اجزاء و پمپهای خلأ رشد کنیم و با توجه به رفع نیاز آن بخش در آینده نزدیک جزو صادرکنندگان تجهیزات خلأ در دنیا شویم.
عباسی با بیان اینکه غرب به دنبال ضربه به منافع ملی ایران است، گفت: میگویند چه فرقی میکند که ایران چند سانتریفیوژ داشته باشد و پافشاری بر تعداد سانتریفیوژ منفعتی ندارد؛ در حالی که این ماشین در بسیاری از صنایع ما کاربرد دارد و در جداسازی عناصر در زمینههای مختلف فقدانش قابل توجیه نیست.
وی تأکید کرد: ایران با توجه به اینکه مسیر استقلال را طی میکند حتماً باید به فضا دست پیدا کند، ما در فضا با شرایط خاصی سروکار داریم، برای اینکه به فضا برویم حتماً باید موشک و فناوری خلأ داشته باشیم، دقیقاً مخالفت با سانتریفیوژ مخالفت با غنیسازی نیست، بلکه جنبه مهم آن مخالفت با فناوری خلأ ماست، برای اینکه ما رشد نکنیم و نتوانیم شرایط خاص بالای جو و خارج از جو زمین را روی زمین ایجاد کنیم تا قطعات ماهواره را تست کنیم.
نقش دانش هستهای در پیشرفت صنایع
رئیس سابق سازمان انرژی اتمی با تاکید بر اینکه فناوری هستهای موجب پیشرفت سایر صنایع و فناوریهای کشور میشود، تصریح کرد: مشاهده میکنید که با برنامه موشکی کشورمان موذیانه مخالفت میشود. سؤال این است: ما میخواهیم کدام کشور را هدف قرار دهیم؟ استراتژی ایران مشخص است، ایران میخواهد از خودش دفاع کند و تهاجمی کار نمیکند، ما موشک را برای پرتاب ماهواره میخواهیم، البته در عین حال که حالت بازدارندگی و دفاعی داریم؛ اما موشک را برای پرتاب ماهواره میخواهیم، موشکهایی که برد بلند دارد و میتواند بر جاذبه غلبه کند برای پرتاب ماهواره است و بقیه کشورها هم همین کار را میکنند، اما آنها به بهانه هستهای با فناوری موشکی ما مخالفت میکنند، چرا؟! چون نمیخواهند ما دسترسی به فضا داشته باشیم.
عباسی با بیان اینکه آینده براساس ماهواره رقم میخورد، خاطرنشان کرد: اگر میخواهیم کشتیرانی، بانکها، قطار و متروی ما درست کار کند و حتی مباحث آب و هوایی و معادن کشور را شناسایی کنیم ناگزیر هستیم که از ماهواره استفاده کنیم، حالا اگر بخواهیم ماهواره پرتاب کنیم پرتابگر آن را در اختیار ما قرار نمیدهند و اگر ما به دنبال پرتابگر ماهواره برویم ما را متهم میکنند که میخواهیم به کشورهای دیگر حمله کنیم. این را رسانهها باید واضح برای مردم بیان کنند که اینها دارند با استقلال و رشد ما مخالفت میکنند نه فناوری هستهای.
وی درباره اظهارنظر دیگری مبنی بر اینکه ضرر انرژی هستهای برای ایران از جنگ بیشتر بود، اظهار داشت: مخالفت با فناوری هستهای مخالفت با پرتاب ماهواره ما و مخالفت با استقلال دادهها و استقلال خبری ماست، این دادهها از همه نوع داده میتواند باشد، مثلاً تنظیم حرکت حمل و نقل ما داده و دیتا دارد، این دادهها از کجا میخواهد بیاید، بانکها و اینترنت ما از کجا با هم ارتباط میگیرند، شبکههای تلویزیونی ما از کجا پخش شوند؟ اگر ما در فناوری هستهای رشد نمیکردیم و دانشگاههای ما در این زمینه مشق نمیکردند، متخصصان ما قدرت ساخت موشک با دقت بالا نداشتند.
فناوری هستهای، راهبردیتر از صنعت نفت
رئیس سابق سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه رابطه منطقی میان مسئله نفت و صنعت هستهای وجود دارد، گفت: فناوری هستهای امروز برای ما از نفت راهبردیتر است، پرتوها در صنعت نفت خیلی کاربرد دارند، در بازرسیهای فنی که از صنایع نفتی صورت میگیرد و یا حفر چاه و اطلاعات آنلاینی که ما از اجزاء درون چاه میخواهیم خیلی از آنها با چشمههای رادیو اکتیو و چشمههای نوترون و مولد نوترون و ژنراتور و مولد نوترون و یا آشکارسازهای تابشهای هستهای انجام میشود و ما میتوانیم اطلاعات درون خاک را با اسکن کردن آن به دست بیاوریم. بدون اینکه خط تولید متوقف شود و الان این را کشورهای خارجی با پول زیاد در کشور ما انجام میدهند.
عباسی درباره اظهارنظرهایی مبنی بر اینکه رآکتور آب سنگین اراک بسیار مضر است و حادثه چرنوبیل از این دست رآکتورها داشت، ضمن تاکید بر ضریب امنیتی بالای راکتور اراک، پاسخ داد: راکتور اراک اتفاقا ضریب ایمنی بالایی دارد.
رئیس انجمن هستهای ایران با اشاره به اظهاراتی مبنی بر اینکه «جمهوری اسلامی ایران در زمینه هستهای نه منابع اولیه را دارد و نه احاطه به علوم هستهای»، اظهار داشت: ما در کشور منابع به حد کافی داریم و ذخایر ما ذخایر راهبردی است، این ذخایر برای زمانی است که اگر کشورهای خارجی مانند گذشته برای ما بازی در آورند و تحریم کنند و ممانعت به عمل آورند، ما از آنها استفاده میکنیم.
به گزارش تسنیم،رئیس سابق سازمان انرژی اتمی با اشاره به رشتههای مختلفی که فناوری هستهای میتواند در آن رشتهها اثرگذاری و اشتغالزایی ایجاد کند، افزود: فناوری هستهای در پزشکی و در تشخیص و درمان، با استفاده از مواد پرتوزا میتواند به مردم کمک کند.