kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۴۷۴
تاریخ انتشار : ۰۷ مهر ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۸

آمادگی صنعت کامپوزیت ایران برای صادرات

دبیر کانون هماهنگی دانش و صنعت مواد و محصولات کامپوزیتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با بیان اهمیت وجود این کانون و وجود این مواد، گفت: امروزه مواد کامپوزیتی در جنگ‌ها حرف اول را می‌زند.


به گزارش ایسنا، دکتر مهرداد شکریه، درباره فعالیت‌های این کانون توضیح داد: تمام صنایع کشور ما به مواد نو نیازمند هستند. در انرژی اتمی برای سانتریفیوژها، در صنایع هوافضا برای ساخت موشک، هواپیما، راکت و بالگرد، در صنایع آبرسانی برای لوله‌ها، در صنایع ساختمان‌سازی برای مواد ساختمانی و در خودروسازی برای کاهش وزن خودرو از این مواد استفاده می‌شود.
شکریه درباره دیگر کاربردهای مواد کامپوزیتی بیان کرد: پره‌های توربین‌های بادی نیز با استفاده از این مواد ساخته می‌شوند. در نتیجه می‌توان گفت اگر مصرف این مواد در سال به ازای هر نفر، به سه کیلوگرم برسد، آن کشور در آن صنعت پیشرفته محسوب می‌شود.
وی عنوان کرد: در ایران 17 سال پیش، میزان مصرف این مواد به ازای هر نفر 200 گرم بود. یعنی ما 15 برابر از دنیا عقب بودیم. با فعالیت‌هایی که توسط این کانون، مؤسسات وابسته و با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری انجام گرفت، این عدد به یک و دو دهم کیلوگرم رسیده است. اما هنوز یک و هشت دهم از دنیا عقب هستیم که باید توجه بیشتری به این موضوع شود.
دبیر کانون هماهنگی دانش و صنعت مواد و محصولات کامپوزیتی همچنین گفت: اگر کشوری در چند دهه پیش با صنعت قلع‌آشنا بود و شمشیرهایی با قلع می‌ساخت، کشور دیگری فولاد را اختراع کرده بود، در جنگ کسی که از صنعت فولاد استفاده می‌کرد، پیروز می‌شد. امروزه هم جنگ دنیا بر روی مواد کامپوزیتی بنا شده است. هواپیماهای سبک و بدون سرنشین، همه از مواد کامپوزیتی ساخته شده است.
این استاد دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه در حال حاضر در دانشگاه‌های کشور آزمایشگاه‌های تحقیقاتی کامپوزیت راه‌اندازی شده است، ادامه داد: تعداد زیادی از دانشگاه‌ها رشته و گرایش کامپوزیت را در کارشناسی ارشد و دکترا دارا هستند. مقاله‌های بسیاری توسط استادان ایرانی در حوزه کامپوزیتی، در روزنامه‌های معتبر دنیا به چاپ می‌رسد. همچنین کنفرانس بین‌المللی کامپوزیت هشت سال است که در دوره‌های دو ساله برگزار می‌شود.
شکریه درباره تعداد اعضای این کانون گفت: ما 300 عضو در صنعت کامپوزیتی داریم که در طول سال هواپیما، بدنه قایق، پره توربین بادی، کپسول کامپوزیتی برای خودروهای CNG و غیره می‌سازند. هر کدام از این 300 شرکت با سرمایه‌گذاری میلیاردی کارخانه راه‌اندازی کرده‌اند.
رئیس کانون هماهنگی دانش و صنعت مواد و محصولات کامپوزیتی معاونت علمی، از برنامه‌های آینده این کانون در زمینه صادرات مواد کامپوزیتی به خارج از ایران اشاره کرد و گفت: یک بار در ده سال پیش یک طرح صادراتی را اجرا کردیم و این طرح موفق بود. دوباره در حال برنامه‌ریزی برای چنین طرحی هستیم و با رایزنی‌هایی که با بخش روابط بین‌الملل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری صورت گرفته است، این موضوع را پیش می‌بریم.
وی افزود: دیگر برنامه ما شرکت در نمایشگاه بین‌المللی چین است. برای این برنامه نیاز به حمایت داریم تا بتوانیم محصولات تولیدی خود را در این نمایشگاه عرضه کنیم و نشان دهیم که ما در ایران به سطحی از توانمندی رسیده‌ایم که آماده‌ایم محصولات خود را به نقاط مختلف دنیا صادر کنیم.
شکریه، برنامه دیگر کانون مواد و محصولات کامپوزیتی که در سطح دانشگاهی اجرا می‌شود را تجهیز آزمایشگاه‌های دانشگاهی بیان و تصریح کرد: ما به برگزاری نمایشگاه‌های مخصوص حوزه کامپوزیتی در سطح کشور نیز نیاز داریم.