ظریف:
آمریکا به سیاستهای دوگانه خود در تضعیف دولت دمشق پایان دهد
وزیر خارجه کشورمان ضمن رد هرگونه همکاری با آمریکا در موضوع مقابله با داعش گفت: اگر آمریکا میخواهد به معنای واقعی با داعش مبارزه کند باید به سیاستهای دوگانه خود برای تضعیف دولت مرکزی دمشق که در حال مبارزه با داعش است پایان دهد.
به گزارش ایسنا، محمدجواد ظریف در گفتوگو با شبکه سیسی تیوی چین درباره کمک ایران به دولت آمریکا برای مقابله با نیروهای داعش گفت: ما به طور واضح گفتیم که به دولت عراق به علاوه دولت منطقهای کردستان کمک میکنیم که با داعش مبارزه کنند. ما حامیان واقعی عراق در مواجهه با این بحران هستیم، چون معتقدیم که این گروه نه تنها تهدیدی علیه یک جامعه خاص، عراق یا یک یا دو کشور است بلکه تهدیدی است علیه کل منطقه و جامعه بینالملل.
وی یادآور شد: اگر آمریکا میخواهد به معنای واقعی با داعش مبارزه کند باید به سیاستهای دوگانه خود برای تضعیف دولت مرکزی دمشق که در حال مبارزه با داعش است پایان دهد. شما نمیتوانید به طور همزمان مخالف بزرگ گروههای تروریستی در منطقه را تضعیف کنید و از طرف دیگر برای معامله با آن تلاش کنید.
ظریف تاکید کرد: ما مطمئن نیستیم که آمریکا یک سیاست جدی برای مواجهه با این مساله داشته باشد. ما همچنین با دولت عراق همکاری میکنیم. دولتهایی در منطقه هستند که نیازمند کمک ما برای مبارزه با این گروه جنایتکارند و ایران در کنار همه آنهاست.
او علاوه بر این در پاسخ به سوال دیگری درباره کمک نظامی ایران به دولت کردستان عراق اظهار کرد: ما به دولت مرکزی در عراق و همچنین دولت اقلیم کردستان عراق در این کشور کمک کردهایم چون لازم است که با این تهدید فوری مقابله کنیم.
ظریف ادامه داد: ما به آنها کمک نظامی کردیم و به نیروهایشان مشاوره دادیم. از آن شرمنده نیستیم اما نیروی زمینی نفرستادهایم چون معتقدیم باید به کسانی که در میدان با آنها مبارزه میکنند کمک کنیم.
وزیر امور خارجه در پاسخ به این سوال که آیا ایران حاضر است در ائتلاف بینالمللی مبارزه با داعش به رهبری آمریکا شرکت کند؟ گفت: خیر، ما سهم خود را برای کمک به دولت عراق انجام میدهیم و دلیل آن این است که از نظر ما هر ائتلافی باید نشأت گرفته از منطقه باشد و حمایتهای نظامی را از خارج دریافت کند نه چیز دیگری. ما معتقدیم که فشارهای خارجی منبع اصلی بحرانهای منطقه ما بوده و بنابراین نمیتوان این مشکل را از طریق همان چیزی که عامل آن بوده است حل کرد.
برخی نخبگان ایرانی به غرب اعتماد ندارند
ظریف در پاسخ به این سوال که وی وضعیت مذاکرات هستهای ایران و گروه 1+5 را چگونه توصیف میکند؟ گفت: مذاکرات سخت است چون مردم نه تنها خواهان رسیدگی به این مسائل بلکه نیازهای داخلیشان هستند و این مذاکرات را کمی سخت میکند.
وزیر امور خارجه ادامه داد: برخی در جهان خواهان توافق نیستند. ما از ابتدا میدانستیم که برخی نخبگان سیاسی در ایران به دلیل بیاعتمادی عمیقی که به آمریکا دارند توافق را نمیخواهند. چون باور ندارند که هرگونه توافق با غرب قابل اعتماد خواهد بود.
ظریف همچنین با اشاره به پیشرفتهای حاصل شده در مذاکرات هستهای افزود: تا حدی اعتمادها بازگشته است اما هنوز راه زیادی در پیش داریم.
تاکید ظریف و همتای پاکستانی
بر ادامه خط لوله صلح
دیدارهای دیپلماتیک وزیر خارجه کشورمان در نیویورک روز گذشته نیز ادامه یافت و در این راستا در دیدار دوجانبه ظریف با همتای پاکستانی بر ادامه پروژه خط لوله صلح تاکید شد.
وزرای خارجه ایران و پاکستان در این دیدار بر افزایش حجم مبادلات تجارى، پیشبرد پروژه خط لوله گاز و افزایش امنیت مرزها برای پیشگیرى از قاچاق مواد مخدر، تردد غیرقانونى و اقدامات گروههاى تروریستى تاکید کردند.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان و همتای پاکستانی او در این دیدار همچنین پیرامون آخرین تحولات غرب آسیا، افغانستان، روند مذاکرات هستهاى و همکاریهاى مشترک گفتوگو و تبادل نظر کردند.
طرفین در این ملاقات بر ضرورت افزایش حجم مبادلات تجارى، تقویت همکاریهاى وزارتخانههاى ذیربط براى پیشبرد پروژه خط لوله گاز و همچنین افزایش امنیت مرزها به منظور پیشگیرى از قاچاق مواد مخدر، تردد غیرقانونى و اقدامات گروههاى تروریستى تاکید کردند.
از سوی دیگر معاون نخستوزیر پاکستان در امور بینالملل در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد با وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و بر ادامه پروژه خط لوله صلح تأکید کرد.
«سرتاج عزیز» معاون نخست وزیر پاکستان طی این ملاقات که در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد صورت گرفت ضمن تأکید بر ادامه پروژه خط لوله صلح درباره مسائل بینالمللی به تبادل نظر با وزیر امور خارجه ایران پرداخت.
سرتاج عزیز تأکید کرد: با سفر نخستوزیر پاکستان به ایران که قرار است در اوایل سال جدید میلادی انجام شود، روابط 2 کشور بیش از پیش گسترش مییابد.
تبادل نظر ظریف و همتای اماراتی
درباره تحولات منطقه
همچنین در دیدار وزرای خارجه ایران و امارات متحده عربی تحولات منطقه و جنایات تروریستها در عراق و گسترش آن به سایر کشورهای منطقه مورد گفتوگو و تبادل نظر قرار گرفت.
وزرای خارجه دو کشور در این ملاقات ضمن مرور روند مناسبات دوجانبه، تقویت همکاری و پیگیری و اجرای توافقات کمیسیون همکاریهای اقتصادی را مورد تأکید قرار دادند.
در این دیدار تحولات منطقه و جنایات تروریستها در عراق و خطر و تهدید نسبت به گسترش آن به سایر کشورهای منطقه مورد گفتوگو و تبادل نظر قرار گرفت.
خبر دیگر این که ظریف در دیدار همتای اوکراینی ابراز امیدواری کرد تا وضعیت اوکراین با استفاده از راهحلهای سیاسی استقرار یافته و ثبات لازم به آن کشور بازگردد.
وزیر خارجه کشورمان همچنین در دیدار همتای ترکمنستانی با اشاره به زندانیان ایرانى در این کشور خواستار رسیدگى به وضعیت آنان و یافتن راههاى مناسب جهت تسهیل آزادى آنان شد.
از سوی دیگر ظریف در دیدار دبیرکل سازمان همکاریهای اسلامی تاکید کرد: جهان اسلام باید از فرقه گرایی جلوگیری کرده و فعالانه و ریشهای با پدیده شوم تروریسم و افراط برخورد کند.
منابع رسانهای به نقل از یک مقام ارشد دولت آمریکا نیز خبر دادند وزیر خارجه عربستان در دیدار با همتای آمریکایی خود، دیدار با محمدجواد ظریف را خوب ارزیابی کرده و گفته است که این گفتوگوهای خوب در ریاض پیگیری خواهد شد.