kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۷۹۰
تاریخ انتشار : ۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۳
در پی 4 سال کار مداوم اطلاعاتی و عملیاتی

سلطان قاچاق مواد مخدر خلیج فارس به دام افتاد

رئيس پلیس مبارزه با مواد مخدر از دستگیری بزرگترین قاچاقچی سوداگر مرگ در منطقه که از وی به عنوان سلطان قاچاق معروف به «تمساح‌خلیج» یاد می‌شود خبر داد.


به گزارش خبرنگار کیهان، سردار علی مویدی دیروز در یک نشست خبری با اعلام این خبر گفت: دستگیری «تمساح خلیج» حاصل بیش از چهار سال کار اطلاعاتی و عملیاتی و همکاری بسیار نزدیک فرماندهی پلیس استان هرمزگان و عنایت خاصه خداوند و شهیدی بود که در ارتباط با این سوژه تقدیم انقلاب اسلامی شد.
وی بدون اشاره به نام واقعی این قاچاقچی به بی‌سواد بودن وی با 30 سال سن اشاره کرد و گفت: متاسفانه این فرد تابعیت ایرانی دارد و از سرباز فراری‌های جنوب کشور به‌شمار می‌آید.
تمساح خلیج به عنوان سرشبکه طوری کار می‌کرد که ردی از خود برجای نمی‌گذاشت، به‌طوری که در مدت فعالیت خود بیش از 100 تن انواع مواد مخدر را که عمده آن تریاک بود در روی آب‌های آزاد ترانزیت کرده و بخشی از آن را نیز وارد ایران کرده بود.
سردار مویدی در پاسخ به سوال خبرنگار ما گفت: این قاچاقچی در جریان یک فرآیند پیچیده اطلاعاتی در دام پلیس افتاده است و نمی‌توان وارد جزئیات آن شد.
وی تاکید کرد: در چند سال گذشته یکی از دغدغه‌های مهم ما «تمساح خلیج» بود به‌طوری که در جریان به دام انداختن این فرد یک مامور جان بر کف نیز جان خود را فدای انقلاب اسلامی کرد.رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا گردش ریالی این سرشبکه بزرگ مافیایی مواد مخدر را تا این لحظه 500میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: یکی دیگر از فعالیت‌های تمساح خلیج خرید و فروش املاک کشورهای حاشیه خلیج‌فارس بود  و فعالیت وی در این زمینه به حدی بود که اقداماتش روی قیمت املاک منطقه تاثیرگذار بوده است.
کشف 240 تن انواع مواد مخدر در کشور
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر در بخش دیگری از این نشست به عملکرد پلیس در 6 ماهه گذشته پرداخت و گفت: در این مدت بیش از 240 تن انواع مواد مخدر در سراسر کشور کشف شده است که نشان می‌دهد کشفیات پلیس نسبت به 6 ماه اول سال گذشته 10 درصد کاهش داشته است.سردار علی مویدی افزود: مجموعه دستگیرشدگان نسبت به 6 ماه  اول سال گذشته 36 درصد افزایش پیدا کرده است. وی تعداد دستگیرشدگان را 175 هزار معتاد و قاچاقچی اعلام کرد و گفت: از این تعداد 40 هزار نفر معتاد پرخطر و 135 هزار نفر نیز قاچاقچی هستند.
وی تاکید کرد: پلیس تلاش دارد تا مبارزه با مواد مخدر را به مرزهای کشور ببرد تا هزینه کمتری به مردم تحمیل شود به طوری که 75درصد کشفیات اخیر در مرزهای آبی و خشکی صورت گرفته است. به گفته سردار مویدی 90 درصد عملیات‌های پلیس منجر به درگیری مسلحانه در مرزها شده است و در مدت 6 ماه گذشته 60 نفر از قاچاقچیان کشته و 60 درصد آنها نیز زخمی شده‌اند این در حالی است که در این حوادث تنها 8 نفر از نیروهای شجاع پلیس به شهادت رسیده‌اند.
نیاز به برخورد قاطع‌تر داریم
سردار مویدی بازداشت مکرر برخی از قاچاقچیان و عدم برخورد قاطع با قاچاقچیان مواد مخدر در برخی شهرستان‌ها را از نگرانی‌های خود دانست و گفت: ما از قضات در سطوح پایین دستگاه قضایی انتظار داریم که برای حفظ امنیت و جان مردم در این رابطه،‌ حساسیت بیشتری  داشته باشند.
وی وظیفه اصلی پلیس را دستگیری و تحویل قاچاقچیان به قوه قضائیه دانست و گفت: رسانه‌ها باید انتظارات و مطالبات مربوط به برخورد با افراد دستگیرشده را از طریق بدنه قوه قضائیه پی‌گیری کنند.رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر کشور در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ما مبنی بر سهم پلیس در مطالبه از قوه قضائیه در برخورد با دستگیرشدگان گفت: پلیس در دستگیری هر قاچاقچی مواد مخدر اطلاعات جامعی از سابقه و میزان نقش وی در ترانزیت مواد مخدر یا توزیع مواد را به قوه قضائیه گزارش می‌کند و طبعا درباره بسیاری از بازداشت‌شدگان در شش ماه گذشته حرف‌های جدی دارد.وی در عین حال با اشاره به اجلاس چند روز پیش  رؤسای پلیس مبارزه با مواد مخدر کشورهای منطقه در آستارا‌خان روسیه به اظهارات رئیس پلیس یکی از کشورها اشاره کرد و گفت: در این کشور یک گرم  مواد مخدر 15 سال زندانی دارد، لذا این نشان می‌دهد که سخت‌گیری ما در این رابطه خیلی هم جدی نیست.