kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۷۸۹
تاریخ انتشار : ۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۳
معاون وزیر بهداشت تاکید کرد

اعتقادی به خصوصی‌سازی سلامت نداریم

معاون وزیر بهداشت با تاکید بر این که معتقد به خصوصی‌سازی در خدمات بهداشتی- درمانی نیستیم، اظهار داشت: وظیفه دولت تامین خدمات بهداشتی- درمانی از محل منابع عمومی و با قیمت مناسب است.


دکتر ایرج حریرچی با اشاره به طرح جدید وزارت بهداشت برای ورود بخش خصوصی و غیردولتی به عرصه بیمارستان‌سازی، تاکید کرد: وظیفه دولت تامین خدمات بهداشتی درمانی برای مردم است.
وی با بیان این که معتقد به خصوصی‌سازی در خدمات بهداشتی- درمانی نیستیم، اظهار داشت: ما مکلف هستیم برای مردم کشورمان خدمات بهداشتی درمانی را از محل منابع عمومی و با قیمت مناسب تامین کنیم، چرا که 80 درصد مردم همین تعرفه‌های دولتی را به سختی تامین می‌کنند، 12 تا 13 درصدشان از بیمه‌های مکمل استفاده می‌کنند و اندکی هم با قیمت‌های بخش خصوصی خدمات مورد نیازشان را خریداری می‌کنند.
به گزارش خبرگزاری‌ها، حریرچی افزود: تاکید می‌کنم که در این طرح به طرف خصوصی‌سازی بهداشت و درمان حرکت نمی‌کنیم، بلکه به سمت استفاده از منابع بخش غیردولتی در حوزه بهداشت و درمان حرکت می‌شود.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: تاکنون توافقات اولیه و انعقاد قرارداد برای ساخت بیش از 20 بیمارستان (حدود 10 هزار تخت بیمارستانی) انجام شده است، به این صورت که بخش غیردولتی باید ظرفیت قبل بخش دولتی را به میزان 120 درصد افزایش داده و حداکثر 30 درصد نیز اجازه ساخت تخت‌های مازاد را دارد که در این زمینه نیز باید از بیمه مکمل استفاده شود.
وی گفت: این روش برای هر کسی که وارد این طرح شود، سود معقولی خواهد داشت، البته سودهای 2 تا 3 برابری در هیچ صنعتی و از جمله در بیمارستان‌سازی و حوزه بهداشت و درمان قابل تامین نیست. در این طرح سود معقول برای بخش غیردولتی تامین خواهد شد.
حریرچی در اولین کنگره تخصصی ساخت بیمارستان و مدیریت منابع و تجهیزات با بیان اینکه خدمات بیمارستانی در حد مطلوب و در شأن بیماران نیست، خاطرنشان کرد: با توجه به تغییر هرم سنی جمعیت کشور، تعداد تخت‌های بیمارستانی باید افزایش یابد و رقم فعلی 1/7 تخت به ازای هر 1000 نفر نیازمند اصلاح است.
حریرچی با اشاره به هزینه‌هایی که باید صرف نگهداشت بیمارستان می‌شده اما به دلیل مشکلات اعتباری به این موضوع توجهی نشده است،‌ افزود: توزیع تخت‌های بیمارستانی نیز بسیار نامناسب است، به طوری که در برخی جاها بیمارستان‌ها با ضریب اشغال 2 تا 3 درصد کار می‌کنند و در مقابل در برخی استان‌ها ضریب اشغال تخت‌های بیمارستانی حتی به بیش از 100 درصد هم می‌رسد.
وی در این باره افزود: در بیمارستان‌های 50 تخته و پایین‌تر از آن 9/6 نیرو به ازای یک تخت اشغالی فعالند، این در حالی است که در بیمارستان‌های بالای 500 تخت تنها 2/8 نیرو به ازای هر تخت فعالند و ضریب اشغال تخت در این بیمارستان‌ها نیز بیش از 80 درصد است.