والاستریت ژورنال خبر داد
کاهش شدید نفوذ لندن علیرغم رأی منفی به استقلال اسکاتلند
یک روزنامه آمریکایی با اشاره به برگزاری همهپرسی استقلال در «اسکاتلند» نوشت، نفس برگزاری این همهپرسی باعث کاهش نفوذ لندن بر مناطق تحت سلطهاش میشود.
«والاستریت ژورنال» نوشت، برگزاری همهپرسی استقلال در اسکاتلند، جدای از اینکه چه نتیجهای داشته است، مشکلات متعددی را برای انگلیس و کل اروپا ایجاد خواهد کرد. براساس گزارش این روزنامه، حتی رای منفی نیز نفوذ لندن را در مناطق تحت سلطهاش به شدت کاهش میدهد.
در ادامه این گزارش آمده: همهپرسی استقلال اسکاتلند یک شوک سیاسی ایجاد کرده است و این شوک پیامدهای بلندمدتی را بر نحوه اداره انگلستان در آینده خواهد داشت. این همهپرسی از همین حالا نیز در اروپا و جهان امواجی را ایجاد کرده است.
پنجشنبه گذشته همهپرسی استقلال در اسکاتلند برگزار شد و حدود 55 درصد رایدهندگان با استقلال این منطقه مخالفت کردند و 45 درصد رای آری دادند. پیش از این موافقان استقلال با مخالفان فاصله بسیار زیادی داشتند، ولی اکنون این فاصله به حدود 10 درصد کاهش یافته است.
قبل از رایگیری «دیوید کامرون» نخستوزیر انگلیس، وعده داده بود که اگر مردم اسکاتلند به استقلال رای «نه» بدهند، دولت لندن به دولت محلی اسکاتلند اختیارات بیشتری خواهد داد.
این وعدهها باعث میشود که لندن در مقابل مناطقی مثل «ولز» و «ایرلند شمالی» و سایر مناطق با دردسر و مشکلاتی مواجه شود، چرا که باید به آنها نیز اختیارات مشابهی بدهد. «اندرو هاوکینز» یک کارشناس انگلیسی در اینباره میگوید: بدون شک عملی کردن تمام وعدههایی که (از طرف کامرون) داده شده، بسیار دشوار خواهد بود.
هماکنون رهبران مخالف دولت لندن میگویند، چیزی که برای اسکاتلند خوب است، برای ولز و ایرلند شمالی نیز باید خوب باشد.«لیان وود» رهبر حزب ملیگرای ولز نیز گفت: من میخواهم ببینم که ولز و مردم این منطقه هم مانند مردم اسکاتلند صدای خود را بلند کرده و مانند آنها حرف میزنند، ما هم حق تعیین سرنوشت خود را داریم، ما هم یک ملت هستیم.
همهپرسی اسکاتلند دیگر استقلالطلبان اروپایی را نیز به تکاپو انداخته است، «روساریو بوزاس» از حامیان استقلال کاتالونیا اسپانیا میگوید: اسکاتلندیها ما را نیز تحت تاثیر قرار دادند.
علاوه بر این مناطقی دیگر چون ایالت «باسک» اسپانیا، مناطق شمالی ایتالیا و منطقه «فلندرز» بلژیک هم از جمله مناطقی هستند که در پی همهپرسی اسکاتلند، به تشدید تلاشها برای استقلال تشویق شدند.
«ماریانو رافوی» نخستوزیر اسپانیا نیز استقلالخواهی اسکاتلند را ضربهای به اهداف اتحادیه اروپا خواند.
علاوه بر نخستوزیر انگلیس، سایر کشورهای اروپایی و دبیرکل ناتو نیز از رای نیاوردن استقلال اسکاتلند استقبال کردند. به اعتقاد تحلیلگران بهرغم رای نیاوردن استقلالطلبان اسکاتلند، این همهپرسی تاثیرات خود را گذاشت و این یعنی هنوز مسئله تمام نشده است!