پنجاه و سومین اجلاس آلکو در تهران آغاز به کار کرد
پنجاه و سومین اجلاس سالانه سازمان حقوقی مشورتی آسیایی آفریقایی آلکو (AALCO) از 24 تا 27 شهریورماه در تهران در دفتر مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت خارجه برگزار میشود.
در پنجاه و سومین اجلاس سالانه سازمان حقوقی مشورتی آسیایی آفریقایی آلکو (AALCO) که اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان نیز میباشد، مهمترین موضوعات و تحولات حقوقی بینالمللی مورد بحث و تبادل نظر نمایندگان 47 کشور عضو این سازمان قرار میگیرد.
سازمان دارای 47 عضو (33 کشور از قاره آسیا و 14 کشور از قاره آفریقا) میباشد که از مهمترین اعضای آن میتوان به مصر، چین، هند، غنا، اندونزی، عراق، جمهوری اسلامی ایران، ژاپن، مالزی، پاکستان، کره شمالی و کره جنوبی، عربستان، آفریقای جنوبی، سوریه، ترکیه و... اشاره کرد. این سازمان دارای دبیرکل از کشور مالزی و سه معاون از چین، ژاپن و جمهوری اسلامی ایران میباشد و مقر آن در دهلینو است.
روز گذشته رئیس پنجاه و سومین اجلاس سازمان حقوقی و مشورتی آسیایی - آفریقایی (آلکو) گفت: اعمال تحریمهای غیرقانونی علیه برخی کشورها از جمله موضوعات مورد بحث در این اجلاس چهار روزه است.
به گزارش ایرنا، «مهدی دانش یزدی» در حاشیه پنجاه و سومین اجلاس سالانه سازمان حقوقی و مشورتی آسیایی - آفریقایی در جمع خبرنگاران درباره محورهای این اجلاس افزود: بررسی حقوقی جنایات صهیونیستها علیه غزه از دیگر محورهای مورد بحث در این اجلاس است.
وی ادامه داد: موضوع تحریمهایی که علیه برخی کشورها از سوی برخی کشورهای دیگر اعمال میشود و اساس قانونی ندارد از دیگر مباحثی است که در این اجلاس مورد بحث قرار میگیرد.
معاون مالی و اداری وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: طرح رئیس جمهوری اسلامی ایران که سال گذشته در نشست مجمع عمومی سازمان ملل با عنوان جهان عاری از خشونت و افراطیگری از موضوعات دیگری است که به طور ویژه در این اجلاس بررسی شد.
همچنین الهام امینزاده معاون حقوقی رئیسجمهور در پنجاه و سومین اجلاس سالانه سازمان حقوقی مشورتی آسیایی آفریقایی آلکو در سخنانی با تاکید بر اینکه حقوق بینالملل نباید در انحصار گروه معدودی باشند، تصریح کرد: حقوق بینالملل نباید برای رسیدن به منافع سیاسی به صورت گزینشی مورد استفاده قرار گیرد بلکه تمامی قدرتهای بزرگ و کوچک حق دارند در فرآیند شکل گیری حقوق بینالملل ایفای نقش کنند.
معاون حقوقی رئیسجمهور در بخش دیگر سخنانش، با تاکید بر اینکه حل چالشهای جدید و بزرگی که سربرآوردهاند اراده جمعی ما را محک خواهد زد، یادآور شد: خشونت، تروریسم و افراطیگری مواردی از این چالشها و وحشیگریهای بیسابقه است که طی آنها صدها هزار نفر کشته و نقص عضو شده و یا از خانههای خود رانده شدهاند.
امینزاده افزود: پیشتر هشدار دادهایم که ممکن است بحران سوریه به کشورهای همسایه برسد که این اتفاق افتاد تروریسم هیچ اخلاق، قانون و حد و مرزی برای فعالیتهای خود نمیشناسد.
معاون حقوقی رئیس جمهور افراطیگری و اقدامات خشونتآمیز را تهدیدی واقعی برای کل بشریت دانست و خاطر نشان کرد: افراطیگری، خشونت و تروریسم با یکدیگر همراه شده و نمیتوان آنها را به عنوان پدیدههای مستقل از هم جدا کرد و به نظر میرسد حقوق بینالملل ابزارهای لازم برای مقابله با تروریسم را دارد .
امینزاده افزود: مصونیت طولانی مدتی که رژیم صهیونیستی طی هفت دهه اخیر از آن برخوردار بوده است، دلیل اصلی نقض حقوق بشر از سوی این رژیم است.
وی اظهار داشت: مسئله فلسطین و معضل آوارگان فلسطینی در صدر دغدغههای جامعه جهانی است.