بانک مرکزی:
26 هزار میلیارد تومان هزینه بنگاهداری بانکها شده است
معاون نظارتی بانک مرکزی با اعلام اینکه مهلت 15 روزه بانکداران برای اعلام اسامی شرکتهای زیرمجموعه آنها تا پایان هفته جاری به اتمام میرسد، گفت: در پایان اسفند سال 92 کل مبالغی که بانکها خرج شرکتداری، بنگاهداری، خرج مشارکتها و سرمایهگذاری کردند 26 هزار میلیارد تومان است.
حمید تهرانفر در یک برنامه تلویزیونی هدف اصلی بانک مرکزی از نظارت بر بانکها را حفظ ثبات و سلامت نظام بانکی کشور دانست و گفت: بانکهای ما در مجموع تلاشهای زیادی کردند و کارهای مناسبی انجام دادند و اکنون بیشتر از توان بانکی خود تسهیلات پرداخت کردهاند.
معاون نظارتی بانک مرکزی با بیان اینکه در شرایط رکود تقاضا برای نقدینگی زیاد میشود و بانکها سعی کردند بنگاههای اقتصادی را تأمین مالی کنند، در مورد جمعآوری نقدینگی سرگردان توسط بانکها اظهار داشت: این موضوع به نرخ سود بانکی بستگی دارد و اکنون هم منابع خوبی در نظام بانکی جذب شده است.
وی افزود: تحریمهای ناجوانمردانه علیه کشور ما تولید کنندگان را با محدودیتهایی مواجه کرد، در کنار آن برخی هم سوء استفاده کردند و منابع را به بانکها برگشت ندادند که البته برخیها واقعاً با مشکل مواجه شدند.
معاون نظارتی بانک مرکزی با اعلام اینکه اسامی بدهکاران بانکی به مراجع ذیربط اعلام شده است، در مورد اینکه برخی بانکهاابتدا سود را از وام میگیرند و سپس اصل را گفت: در برخی موارد اینگونه است و ارائه تسهیلات به روش پلکانی است.
وی درباره بنگاهداری بانکها عنوان کرد: طبق قانون بانکداری بدون ربا، بانکها تسهیلات خود را در چند کانال مشخص اعطا میکنند که مشارکت مدنی و حقوقی و سرمایهگذاری مستقیم از جمله این کانالهااست. طبق قانون بانکداری بدون ربا بانکها از طریق سرمایهگذاری مستقیم میتوانند شرکت تأسیس و تا 40 درصد سرمایه، سرمایهگذاری کنند.
تهرانفر، حفظ ثبات و سلامت نظام بانکی کشور را هدف اصلی بانک مرکزی از نظارت بر بانکها بیان و اضافه کرد: نگاه ما این است که خیال سپردهگذاران آسوده باشد که خطری سرمایههای آنها را تهدید نمیکند و بانک مرکزی نظارت کافی را دارد و در واقع خود بانکها باید خود کنترل باشند.
این مقام مسئول در بانک مرکزی با اعلام اینکه در پایان اسفند سال 92 کل مبالغی که بانکها خرج شرکتداری، بنگاهداری، خرج مشارکتها و سرمایهگذاری کردند، 266 هزار میلیارد ریال است، افزود: از این رقم 91 هزار میلیارد ریال بابت رد دیون دولت، بانکها دریافت کردند.
معاون نظارتی بانک مرکزی با تأکید بر اینکه از تخلفات بانکها نمیگذریم، گفت: به آنها مهلت 15 روزه دادیم تا شرکتهایی را که دارند، اعلام کنند و پایان این هفته، مهلت آنان به پایان میرسد.
تهرانفر با بیان اینکه نباید بانکها را ناکارآمد نشان داد، گفت: یکی از تبعات بدگویی درباره نظام بانکها و ناکارآمد جلوه دادن آنها این است که مردم نمیآیند سپردههای قرضالحسنه بگذارند و امسال این سپردهها 7 درصد کاهش داشت.
وی با بیان اینکه 30 هزار میلیارد تومان منابع قرضالحسنه داشتیم که تا پایان تیر امسال 26 هزار و 200 میلیارد تومان آن تسهیلات داده شد، در این مورد که چرا پرداخت وام تسهیلات ازدواج به سپردههای قرضالحسنه منوط شده است؟ گفت: این موضوع براساس قانون است.