kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۰۷۶
تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۲
با وجود مسئولیت در تنظیم بازار

اتحادیه‌ها گرانی میوه را گردن یکدیگر انداختند

اتحادیه‌های بارفروشان و میوه و سبزی، اختلاف قیمت 100 تا 200 درصدی قیمت میوه از میدان تا مغازه را گردن یکدیگر می‌اندازند.


رئیس اتحادیه بارفروشان تهران در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: مغازه‌داران می‌توانند حداکثر 30 درصد بیشتر از فاکتور میدان میوه را به فروش برسانند، این در حالی است که در حال حاضر برخی از مغازه‌ها 100 تا 200 درصد بیشتر از قیمت واقعی میوه را می‌فروشند.
مصطفی دارایی‌نژاد با اشاره به این که سود 30 درصد مغازه‌داران مطابق قانون نظام صنفی است، افزود: 80 درصد مغازه‌های میوه‌فروشی تهران، گرانفروشی می‌کنند و تعیین جریمه‌های 50 هزار تومانی نمی‌تواند مانعی برای فعالیت آنها باشد و این وظیفه سازمان حمایت است که از حقوق مصرف‌کنندگان حمایت کند.
وی تصریح کرد: به اعتقاد من 20 تا 30 درصد مغازه‌های میوه‌فروشی در تهران مجوز قانونی ندارند و اتحادیه مربوطه نظارت کافی بر آنها ندارد و حریف فعالیت‌ مغازه‌های غیرقانونی نیست.
رئیس اتحادیه بارفروشان تهران ادامه داد: مغازه‌داران علت گرانفروشی میوه را پرداخت مالیات و اجاره بیشتر در برخی از مناطق تهران عنوان می‌کنند و این در حالی است که این موضوع نباید در قیمت نهایی برای مصرف‌کنندگان تاثیری داشته باشد و میوه گرانتر به فروش برسد.
دارایی‌نژاد سخنان رئیس اتحادیه میوه و سبزی‌فروشان را درباره روند فعالیت دلالان و واسطه‌های میادین کذب محض دانست و افزود: حدود 150 میدان اقماری داریم که وابسته به شهرداری هستند و اتحادیه بارفروشان در میدان مادر قرار دارد که تنها جایی است که میوه را به میادین سراسر کشور ارسال می‌کند.
وی ادامه داد: تمامی کسانی که به صورت غیرقانونی فعالیت می‌کردند را به حجره‌های قانونی در میدان وارد کردیم و با آنهایی که خلاف این موضوع عمل کنند برخوردهای قانونی لازم را انجام می‌دهیم.
دارایی‌نژاد با بیان این که در دو هفته گذشته حدود 11 حجره را پلمب کردیم، گفت: میدان اصلی میوه و تره‌بار هشت در ورودی و خروجی دارد و کاملا محصور شده است و نظارت کامل بر آن انجام می‌شود، دلالان نیز بر اساس فاکتورهای متحدالشکلی که طراحی کردیم فعالیت می‌کنند و کار غیرقانونی انجام نمی‌دهند.
واسطه‌ها مقصرند
در همین حال رئیس اتحادیه میوه و سبزی‌فروشان به فارس گفت: اگرچه براساس قانون، فروشندگان مجازند 35 درصد اضافه بفروشند اما به دلیل 28 درصد پرتی که به دلیل عدم نظارت بر میادین و واسطه‌ها به آنها تحمیل می‌شود مغازه‌داران تا 63 درصد بیشتر از خرید میدان مرکزی می‌فروشند.
حسین مهاجران ادامه داد: اگر در مغازه‌ها بیش از 63 درصد براساس فاکتور خرید فروخته شود تخلف محسوب می‌شود.
وی با تشریح هزینه‌هایی که در میدان میوه و تره‌بار بر قیمت میوه اثر می‌گذارد گفت: از میوه‌های وارداتی سه درصد و از میوه‌های داخلی 10 درصد حق‌العمل دریافت می‌شود. زمانی که قیمت میوه کیلویی 500 تومان بود حق‌العمل حجره‌داران 10 درصد محاسبه می‌شد و اکنون هم که قیمت میوه به 10 هزار تومان رسیده حق‌العمل 10 درصدی حساب می‌کنند.
رئیس اتحادیه میوه و سبزی‌فروشان افزود: وزارت صنعت، بازرسان، تعزیرات و اتاق اصناف کسانی هستند که می‌توانند بالا بودن قیمت میوه از تولید تا رسیدن به دست مصرف‌کننده را پیگیری کنند.
مهاجران با اشاره به مسائل و مشکلات میدان مرکزی میوه و تره‌بار گفت: غرفه‌داران باید ملزم به خالص‌فروش شوند اما آنها میوه‌ها را با وزن جعبه محاسبه می‌کنند و به همین دلیل مغازه‌دار مجبور است دو کیلوگرم وزن جعبه را نیز با قیمت میوه محاسبه کند.
رئیس اتحادیه میوه و سبزی‌فروشان افزود: از سوی دیگر کارگرانی که برای غرفه‌داران کار می‌کنند روزانه بیش از یک میلیون تومان از فروشندگان می‌گیرند.
مهاجران ادامه داد: کار این کارگران حمل و نقل بار میوه و گذاشتن روی باسکول است که هزینه زیادی را از فروشندگان می‌گیرند و حتی غرفه‌داران هزینه حجره‌ها را نیز از آنها دریافت می‌کنند.
وی تصریح کرد: همه اینها باعث شده که مغازه‌دار میوه را از میدان تره‌بار 28 درصد گرانتر از قیمت معمول خریداری کند و به جای 35 درصد، 63 درصد افزایش قیمت بدهد.