اخبار ویژه
به نام جهاد دانشگاهی به کام مزدوران آمریکا
خبرگزاری ایسنا برای چندمین بار طی هفتههای اخیر عناصر گروهکی را تحویل گرفت و این بار به مصاحبه با رئیس گروهک نهضت آزادی پرداخت.
ابراهیم یزدی در حالی که گروهک متبوع وی ریشه بسیاری از تحرکات رادیکال و ساختارشکنانه در طول 3 دهه اخیر و در خدمت آمریکا بود، فصل مشبعی علیه افراط و تندروی اظهار نظر کرد.
خوشخدمتی برخی عناصر نفوذی در خبرگزاری ایسنا نسبت به گروهکهای ورشکسته در حالی است که این خبرگزاری شبهدانشجویی و وابسته به جهاد دانشگاهی، تصویر حضرت امام خمینی(ره) را بر پیشانی صفحه اول خود دارد و مدعی همراهی با خط امام است. حضرت امام خمینی بهمن ماه سال 1366 و در پاسخ به نامه استفسار وزیر کشور وقت- علیاکبر محتشمیپور- درباره نهضت آزادی تصریح کرده بودند «در موضوع نهضت به اصطلاح آزادی مسائل فراوانی است که بررسی آن محتاج به وقت زیاد است. آنچه باید اجمالاً گفت آن است که پرونده این نهضت و همین طور عملکرد آن در دولت موقت اول انقلاب شهادت میدهد که نهضت به اصطلاح آزادی طرفدار جدی وابستگی کشور ایران به آمریکا است، و در این باره از هیچ کوششی فروگذار نکرده است و حمل به صحت اگر داشته باشد، آن است که شاید آمریکای جهانخوار را که هر چه بدبختی ملت مظلوم ایران و سایر ملتهای تحت سلطه او دارند از ستمکاری اوست، بهتر از شوروی ملحد میدانند و این از اشتباهات آنها است. در هر صورت، به حسب این پروندههای قطور و نیز ملاقاتهای مکرر اعضای نهضت، چه در منازل خودشان، و چه در سفارت آمریکا و به حسب آنچه من مشاهده کردم از انحرافات آنها، که اگر خدای متعال عنایت نفرموده بود و مدتی در حکومت موقت باقی مانده بودند ملتهای مظلوم به ویژه ملت عزیز ما اکنون در زیر چنگال آمریکا و مستشاران او دست و پا میزدند و اسلام عزیز چنان سیلی از این ستمکاران میخورد که قرنها سربلند نمیکرد، و به حسب امور بسیار دیگر، نهضت به اصطلاح آزادی صلاحیت برای هیچ امری از امور دولتی یا قانونگذاری یا قضایی را ندارند؛ و ضرر آنها، به اعتبار آنکه متظاهر به اسلام هستند و با این حربه جوانان عزیز ما را منحرف خواهند کرد و نیز با دخالت بیمورد در تفسیر قرآن کریم و احادیث شریفه و تاویلهای جاهلانه موجب فساد عظیم ممکن است بشوند، از ضرر گروهکهای دیگر، حتی منافقین (این فرزندان عزیز مهندس بازرگان) بیشتر و بالاتر است]...[ نتیجه آنکه نهضت به اصطلاح آزدی و افراد آن چون موجب گمراهی بسیاری از کسانی که بیاطلاع از مقاصد شوم آنان هستند میگردند، باید با آنها برخورد قاطعانه شود، و نباید رسمیت داشته باشند.» (جلد 21 صحیفه امام- صفحات 481-2)
عارف: آیا اصلاحطلبان میخواهند دوباره وعدههای بیربط به مردم بدهند؟
محمدرضا عارف گفت انتخاب احمدینژاد نتیجه عملکرد اصلاحطلبان بود اما او نتوانسته این موضوع را در جبهه اصلاحات جا بیندازد. عارف همچنین میگوید نباید در انتخابات 94 وعدههای بیربط به مردم داد.
عارف که چند روز قبل از انتخابات ریاستجمهوری 92 با دلخوری و به خاطر فشار اصلاحطلبان کنار کشید، در دیدار با شاخه جوانان بنیاد امید ایرانیان گفت: ما هنوز در جبهه اصلاحات نتوانستهایم این را جا بیندازیم که انتخاب احمدینژاد نتیجه عملکرد اصلاحطلبان بود.
وی گفت آیا ما میخواهیم جوانان را که در انتخابات به میدان آمدند، رها کنیم و دوباره مثلا اسفند 94 وعدههای بیربط دهیم و آنها را به صحنه بکشانیم؟ این یعنی این که ما هر دو سال یک بار از آنها بخواهیم که در یک بازه زمانی دو- سه ماهه با ما باشند و بعد آنها و خواستههایشان را نادیده بگیریم.
عارف در پاسخ به این پرسش که چرا پیشنهاد قبول پست در دولت آقای روحانی را نپذیرفتید؟ به شوخی گفت: انشاءالله در دولت دوم ایشان.
اصلاحطلبان با بیان این که عارف بیش از 8 درصد رای در نظرسنجیها ندارد، از وی خواسته بودند که به نفع روحانی انصراف دهد اما عارف ضمن اعلام انصراف، حاضر به حمایت رسمی از روحانی نشد، وی اکنون درباره انتخابات مجلس میگوید: شورای جوانان و شاخه جوانان را در بنیاد امید ایرانیان راهاندازی کردیم تا جوانان پرشور و پرانگیزه بتوانند فعالیت داشته باشند. تقریبا محور اصلی فعالیتهای ما جوانان هستند و هدف اصلی فعالیتهای ما هم این قشر از جامعه هستند. شخص خودم نیز تلاش خواهم کرد پلی باشم برای ورود جوانان به مجلس.
رئیس بنیاد امید ایرانیان در ادامه درباره فعالیتهای سیاسی در دانشگاه اظهار کرد: حضور جریانات سیاسی در دانشگاهها سم مهلک است، اگر چه اعتقادم بر این است که دانشگاه که به تعبیر امام کارخانه آدمسازی است، باید زمینه رشد و تعالی علمی و همزمان فرهنگی، اجتماعی و سیاسی دانشجویان را فراهم کند، ولی این که جریانات سیاسی خارج از دانشگاه بخواهند در دانشگاه حضور داشته باشند و به جریانهای دانشجویی خط بدهند، به صلاح دانشگاههای ما نیست و نتیجه آن حاکمیت فضای امنیتی است.
هلاکت 30 صهیونیست متجاوز هاآرتص: شکست ویتنام را تجربه میکنیم
محافل صهیونیستی معتقدند سرویسهای امنیتی این رژیم در برابر رزمندگان حماس شکست خوردهاند.
پایگاه عکا آنلاین به نقل از پایگاه عبری زبان والا نوشت: بعد از شکست سازمان اطلاعات و امنیت داخلی رژیم صهیونیستی (شاباک) در مقابله و شناسایی قدرت موشکی جنبش حماس در غزه شروع حمله زمینی به نوار غزه شکست دیگری را برای این سازمان رقم زده است.
والا افزود: نیروهای شاباک تصور میکردند که جنبش حماس آماده مقابله با حمله زمینی ارتش اسرائیل نیست و با طرح مصر برای برقراری آتشبس موافقت خواهد کرد. فرماندهان ارتش رژیم اسرائیل به همراه مقامات ارشد تلآویو بدلیل ناتوانی در مقابله و شناسایی راهبردهای جنبش حماس برای اداره کردن جنگ فعلی دچار سردرگمی شدهاند.
والا خاطرنشان کرد: برخلاف تصور اسرائیلیها جنبش حماس توانایی مقاومت و همچنین ادامه جنگ طولانی مدت آن هم با قدرت نظامی بالا را دارا است چرا که این جنبش انتظار وقوع حمله به نوار غزه را داشته و به همین دلیل خود را برای رویارویی با اسرائیل آماده کرده است.
به گزارش قدسنا، والا به نقل از یک نظامی اسرائیلی نوشت: ارتش عبری بعد از یک روز کامل درگیری، شب هولناکی را در مرزهای نوار غزه سپری کرده است. مبارزان حماس مثل اشباح هستند گویی ما با اشباح درگیر بودیم، سربازان اسرائیلی نه مبارزان فلسطینی را میدیدند و نه میدانستند که این گلولهها و موشکها از کدام سمت به طرف آنها شلیک میشود.
در همین حال کانال 10 تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی با حضور کارشناسان صهیونیست این سؤال را بررسی کرد که حماس این همه موشک شلیک شده از غزه را از کجا آورده است. این شبکه گفت: ظاهراً مقامات تلآویو روی تشکی از پر قو و ابریشم خوابیده بودند و تصور میکردند اختلافات بین حماس و دمشق گستردهتر از آن است که سلاحی از سوریه برای حماس ارسال شود و در توهم مستحکم بودن مرزهای غزه با مصر سیر میکردند.
در همین حال روزنامه صهیونیستی هاآرتص در گزارشی نوشت: اسرائیل در حال تکرار شکست آمریکا در ویتنام است.
حامی شلیف در هاآرتص نوشت: اسرائیل با جنگ در نوار غزه در حال تکرار مخمصه آمریکا در ویتنام است که با شکست تلخی پایان یافت. اکنون حماس با پایداری در مقابل نیروی هوایی اسرائیل، پیروزی روشنی بدست آورده است. حماس پس از پایان جنگ میتواند اسرائیل را به عنوان طرف وحشی که فقط قتل و ویرانگری میداند معرفی کند.
گیورا گبر از فرماندهان سابق ارتش صهیونیستی نیز به کانال 10 تلویزیون این رژیم گفت: اسرائیل در حملات زمینی شکست خورده و نیروهای ارتش ما توانایی از بین بردن حماس را ندارند.
گردانهای عزالدین قسام در آخرین اطلاعرسانی خود اعلام کرد 30 تن از نیروهای متجاوز صهیونیستی را در مناطق التفاح، الریان و رفح به هلاکت رسانده است. نیروهای صهیونیست در تلههای انفجاری یا در کمین نیروهای مقاومت به هلاکت رسیدهاند.
موسویان: پذیرش دوره 20 ساله برای توافق نهایی خودکشی است
سخنگوی اولین تیم مذاکره کننده هستهای پذیرش پیشنهادهایی از قبیل لغو تحریمها در دوره 20 ساله را خودکشی سیاسی دولت دانست و رد کرد.
سیدحسین موسویان که 10 سال پیش سخنگوی تیم مذاکرهکننده به ریاست حسن روحانی بود، ضمن مقالهای در فایننشال تایمز نوشت: پس از توافق هستهای مقدماتی نوامبر گذشته در ژنو، آمریکا و شرکای مذاکرهکنندهاش نباید این فرصت را برای دستیابی به توافق جامع با ایران از دست بدهند. این در حالی است که موانع زیادی باقی ماندهاند. نخست درخواست از ایران برای متعهد شدن به تعهداتی فراتر از پیمان منع اشاعه هستهای. این تعهدات شامل تعطیلی سایت غنیسازی فوردو بهعنوان یک پتانسیل برای تولید مواد مورد نیاز در ساخت سلاح هستهای، تغییر کاربری راکتور اراک به منظور محدود کردن ظرفیت تولید پلوتونیوم و اعمال نظارتهای گسترده بر فعالیتهای هستهای ایران ورای توافقنامههای بینالمللی است. غرب همچنین به دنبال بازداشتن ایران از تولید سوخت برای راکتورهای هستهای، ممنوعیت عملیات تحقیق و توسعه هستهای و محدود کردن ظرفیت موشکی ایران هستند.
موسویان میافزاید: غرب اصرار دارد که بخشهایی از توافق هستهای نهایی به مدت 20 سال اجرا شوند که شامل لغو تحریمها نیز میشود. به بیان دیگر از ایران درخواست شده در مقابل تعهد به لغو تحریمها در دو دهه آینده، امتیازهای ویژهای ارايه کند. این نه تنها واقعبینانه نیست، بلکه در درازمدت نیز به نفع گروه 5+1 نخواهد بود.
وی تاکید کرد: دولت ایران با پذیرش این درخواستها- نخستین آن تعامل با آمریکا پس از دههها خصومتورزی- یک خودکشی سیاسی انجام میدهد. افزون بر این، دوره دو دههای برای اجرای توافقنامه نهایی کل ساختار را با خطر مواجه میکند و آن را در مقابل لطف و بخشش تغییرات سیاسی در تهران و واشنگتن قرار میدهد.
وی ادامه میدهد: درخواست تعطیلی تاسیسات فوردو تا زمانی که آمریکا و اسرائیل بر روی میز بودن تمامی گزینهها تاکید دارند، غیرواقعبینانه است و فوردو تنها تاسیسات هستهای ایران است که از خطر حمله احتمالی آمریکا و اسرائیل در امان است. چالشبرانگیزترین مسئله موافقت با ظرفیت غنیسازی در ایران است که با نیازهای عملی ایران برای تولید سوخت راکتورها همخوانی داشته باشد.
محافل آمریکایی طی ماههای اخیر بر دوره 20 ساله توافق برای لغو تحریمها اشاره کردند، حال آن که این وعده نسیه و موهوم در مقابل توقع امتیازات نقد از سوی غرب فاقد کمترین ارزش است. اخیراً سناتورهای ارشد آمریکایی خواستار آن شدند که توافق نهایی هستهای با ایران شامل دستکم 20 سال بازرسی از تاسیسات هستهای باشد.
فرمانده مقتدر ایرانی سامرا را از شر تروریستها حفظ کرد
یک فرمانده عراقی به آسوشیتدپرس گفت اگر مشورتهای نظامی ایران و سرلشکر سلیمانی نبود ما سامرا را در مقابل تروریستهای داعش از دست میدادیم.
خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی نوشت فرماندهان شبه نظامی و مسئولان دولتی عراق میگویند یک فرمانده مقتدر ایرانی به عنوان تاکتیسین اصلی همراه با مشاوران خود، نبرد علیه تروریستها را هدایت میکند. حضور سرلشکر سلیمانی حیرتآور است. استراتژی مشاوران سلیمانی این است که شبه نظامیان و نیروهای ارتش عراق، حاشیه وسیعتری از سامرا را در اختیار درآورند تا خمپارهها به حرم نرسد. یک فرمانده عراقی میگوید ما بدون آنها (ایرانیان) و شبه نظامیان (نیروهای مردمی) سامرا را از دست داده بودیم.
خبرگزاری آمریکایی اضافه کرد: چند مشاور متعلق به حزبالله لبنان نیز شبه نظامیان عراقی را در جبهه شمال بغداد هدایت میکنند. وهاب الطایی، فرمانده ارشد عسیب اهل الحق، که یکی از چندین گروه شبه نظامی شیعه مورد حمایت ایران در عراق است، میگوید: «ما به این مشاوران نیاز مبرم داریم. آنها در جنگهای چریکی شهری مهارت زیادی دارند در حالی که ما هیچ تجربهای در آن نداریم.»
آسوشیتدپرس خاطرنشان کرد: آمریکا گروهی مرکب از 210 سرباز به عراق فرستاده است؛ مأموریت اصلی آنان ارزیابی آمادگی نظامیان عراقی در جنگ با شورشیان داعش است. پنتاگون این هفته تأیید کرد که گزارش ارزیابی این تیم را دریافت کرده، اما برای بررسی آن و جمعبندی توصیهها در مورد چگونگی کمک آمریکا به عراق، نیاز به زمان دارد. درخواستهای عراق از نیروی هوایی آمریکا برای کوبیدن مواضع داعش تاکنون بیپاسخ مانده است.
یک مقام ارشد نظامی عراقی با تأکید بر آن که تیم آمریکاییها حتی زحمت حضور در میدان جنگ را هم به خود نداده، گفت: «ما تا به حال هیچ گونه کمک واقعی از آنها ندیدهایم.» با این وجود شبه نظامیان شیعه که توسط ایران سازماندهی میشوند، توانستهاند از پیشروی داعشیها جلوگیری کنند.
خبرگزاری آمریکا در ادامه این گزارش مینویسد: نیروی قدس به فرماندهی سلیمانی، که بازوی عملیاتی سپاه پاسداران در خارج از کشور است، سالهاست که به آموزش شبه نظامیان شیعه در عراق مشغول است. این نیرو همچنین مدتهاست که با حزبالله لبنان همکاری میکند و نیز به بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه در برابر شورشیان کمک کرده است.
یک مقام دولت عراق درباره نقش ایران گفت: «سلیمانی میخواهد همان طور که دمشق را برای اسد نگاه داشت، بغداد و سامرا را هم حفظ کند. او مدام بین ایران و عراق در رفت و آمد است و وقتی اینجاست به همه جاسر میزند.»
آسوشیتدپرس همچنین نوشت: علاوه بر تیم مشاوران، پهپادهای ایرانی نیز تقریباً هر روز پروازهای اکتشافی انجام میدهند. ایران همچنین به خلبانان عراقی اجازه داده است که پنج فروند هواپیمای جنگنده سوخو-25 بازمانده از دوران شوروی را، که پیش از اشغال کویت در 1991 به دستور صدام حسین برای احتراز از نابودی به ایران اعزام شده بود، به عراق بازگردانند. این هواپیماها به ناوگان حدود شش فروند سوخوی 25 روسی پیوست که المالکی به صورت دست دوم از روسیه خریده تا نیروی هوایی ناتوان عراق را که از دوسسنا با موشکهای آمریکایی هلفایر تشکیل شده، تقویت کند.
خبرگزاری آمریکایی در پایان نوشت: فرماندهان شیعی شبه نظامی گفتهاند سلیمانی علاوه بر اینها، شبه نظامیان، داوطلبان، و نیروهای دولتی را در خطوط مقدم جبهه نیز هدایت میکند. تمایل او و مشاورانش به حضور در صحنه نبرد به نوعی کیش شخصیت او در میان برخی از شبه نظامیان انجامیده است. یکی از فرماندهان شبه نظامیان مستقر در سامرا گفت: «آنها از فرماندهان نظامی عراقی به مراتب شجاعترند. سلیمانی بهترین فرمانده نظامی در جهان است.»