kayhan.ir

کد خبر: ۱۸۹۹۴
تاریخ انتشار : ۲۹ تير ۱۳۹۳ - ۲۱:۳۱
معاون اجرايي شوراي نگهبان:

نتايج جلسات شوراي نگهبان از پيش تعيين شده نيست

معاون اجرايي شوراي نگهبان با اشاره به هجمه‌هاي فراوان اپوزيسيون در خصوص روش کار شوراي نگهبان تاکيد کرد: نتايج جلسات شورا، از پيش تعيين شده نيست.


دکتر سيامک ره‌پيک در خصوص نحوه عملکرد شوراي نگهبان گفت: گاهي تلقي بيروني اين است که اعضاي شوراي نگهبان جلسات هفتگي دارند و يک تصميم ساده مي‌گيرند. در حالي که کار مفصلي در حوزه تقنين و تفسير صورت مي‌گيرد. بعضي از تفسيرهاي شوراي نگهبان منجر به يک جرياني در حوزه قانون‌گذاري، دولت و... شده، چند هزار قانون به دقت بررسي شده است، بعضي از قوانين چند بار رفته و برگشته است.
وي خاطرنشان کرد: در حوزه انتخابات هم همينطور است ما يک شبکه وسيع داريم. در انتخابات چند صد هزار نفر در اين شبکه فعال‌اند تاييد صلاحيت يک بخشي از آن است، برگزاري انتخابات و نظارت بر برگزاري انتخابات در کل کشور واقعا يک کار سنگيني است. ساماندهي، نگه‌داشت، آموزش، توجيه چند صدهزار نفر به صورت مستمر در غير ايام انتخابات از طرق مختلف، مديريت کردن اينها در لايه‌هاي مختلف.
معاون اجرايي شوراي نگهبان افزود: کارهاي عظيمي انجام مي‌شود وقتي اتفاق سنگيني مثل حوادث سال 88 مي‌افتد و شوراي نگهبان يکي از بازيگراني بود که ايستاد و شرايط را کنترل کرد. دليلش چه بود؟ دليلش اين بود که ساختاري در مجموعه شورا وجود دارد که اين ساختار قابل خدشه نيست به اين معنا که اگر به آن ضربه بزني و فرو ريزد ممکن است يک اتهامي بزنند ولي با توجه به مشخص و شفاف بودن ساختار نمي‌توانند حتي با ايجادفضاي رواني سنگين، اعتبار آن را بريزند.
ره پيک در خصوص چگونگي رد صلاحيت هاشمي رفسنجاني در انتخابات رياست‌جمهوري گفت: جزئيات را بگذاريد، زماني که سخنگو تعيين شد، در صورت لزوم سخنگو به شما بگويد، ولي کليات آن را بنده عرض بکنم. بالاخره به دليل شخصيت ايشان بحث بيشتري نسبت به بقيه صورت گرفت. ولي روال طي شده براي همه مشابه بوده است. روال طي شده براي بررسي، صحبت موافق و مخالف و راي‌گيري، يک روال عادي مشابه بود که نسبت به همه صورت گرفت.
وي شخصيت آيت‌الله جنتي و نحوه مديريت ايشان در شوراي نگهبان را اين‌گونه تشريح کرد: بنده از آيت‌الله جنتي، آدمي دموکرات‌تر نديدم تا به حال در اين چند سال يک بار نديدم ايشان، نظر خودشان را تحميل کند. گاهي اوقات حتي در مورد صلاحيت‌ها، خود ايشان با توجه به اطلاعاتي که از شخص دارد به يقين رسيده که اين آقا بايد تاييد يا رد بشود. اما وقتي جمع خلاف نظر ايشان رأي داد من تا حالا نديدم که به کسي اعتراضي کند و نظر جمع را تغيير بدهد. در مورد قوانين هم همين‌طور است. يک موقعي ايشان راجع به يک موضوعي يک نظري دارد و در مورد آن هم اصرار مي‌کند اما تحميل نمي‌کند.
ممکن است بعضي‌ها فکر کنند جلسات شورا، جلسات ساده و بسط و تشريفاتي است و نتايج از پيش تعيين شده است. واقعا اين طوري نيست. مدتي پيش يک تيم خبرنگاري آمده بود به جلسات شورا و برنامه و فيلم مي‌گرفتند، اين آقاي خبرنگار بعد از جلسه راجع به مصوبات با من صحبت کرد و من توضيحاتي دادم و ايشان به من گفت؛ آيا هميشه جلسات شورا اين طوري است؟ اين دفعه خيلي دعوا بود و خيلي داغ بود! گفتم معمولا اين طوري است و گاهي اوقات خيلي داغ‌تر مي‌شود. در جلسات شورا، بحث‌ها خيلي جدي و اساسي است و هيچ‌کس تابع کسي نيست و هرکس حرف خود را به طور مستقل بيان مي‌کند. البته بحث‌ها طلبگي است.
به گزارش تسنيم، معاون اجرايي شوراي نگهبان تصريح کرد: در هر حال در مورد شخص آيت‌الله جنتي، واقعا اين حرف‌ها، غيرواقعي است و صحيح نيست، ايشان اظهارنظر مي‌کنند و نظرشان مستقل است و راجع به هيچ موضوعي نظرشان را تحميل نکرده‌اند. اگرچه موضوعات خيلي مهمي هم بوده است. در مورد داوطلبين انتخابات، نمايندگان مجلس، راي‌گيري مي‌شود اگر از 12 نفر در يک موضوع 7 نفر راي بدهند، چه در تاييد و چه در رد، موضوع تمام مي‌شود. بنابراين کاملا فضاي آزاد وجود دارد و ايشان هيچ‌گونه تحميلي نمي‌کنند.