قاضی سراج:
اطلاعی از مأموریت دوباره دانشگاه آزاد به مهدی هاشمی ندارم!
قاضی پرونده مهدی هاشمی گفت: موضوع مأموریت دوباره دانشگاه آزاد به مهدی هاشمی را در رسانهها خواندم اما از صحت آن اطلاعی ندارم.
ناصر سراج قاضی پرونده مهدی هاشمی در گفتوگو با تسنیم درباره اینکه شنیده شده مهدی هاشمی قرار است دوباره با مأموریت دانشگاه آزاد به خارج از کشور سفر کند، آیا این فرد در جریان رسیدگی به این پرونده ممنوعالخروج شده است، اظهار داشت: من هم این موضوع را در رسانهها خوانده ام ولی نمیدانم صحت دارد یا خیر؛ اگر هم کسی ممنوعالخروج باشد ما حق نداریم آن را اعلام کنیم.
وی همچنین درباره زمان آغاز رسیدگی به این پرونده در دادگاه انقلاب گفت: هر وقت رسیدگی آغاز شد، درباره آن اطلاعرسانی میکنیم.
سراج درباره اینکه یکی از بزرگترین انتقاد مردمی نسبت به عملکرد قوهقضائیه، این است که احساس میشود به پرونده مفسدان دانهدرشت رسیدگی نمیشود گفت: همانطور که گفتید این یک احساس است. اما واقعا به سرانجام رساندن یک پرونده بسیار سخت است و نمیتوان تا زمانی که هنوز رسیدگی به مرحله قطعیت نرسیده است، درباره آن مطلبی را عنوان کرد. مثلا شاید بتوانم 100 مورد خیلی مهم را نام ببرم اما از نظر قانونی در این زمینه منع داریم.
وی با بیان اینکه اگر ما به عنوان مجری، قانون را رعایت نکنیم، پس باید از چه کسانی انتظار اجرای قانون را داشت ادامه داد: مردم ممکن است وقتی با برخی مشکلات مالی و اقتصادی روبهرو میشوند، بگویند که همه در حال دزدی هستند اما واقعا اینگونه نیست هرچند وضعیتمان خیلی هم خوب نیست؛ ولی ما و همکارانمان شبانهروزی در حال تلاش هستیم تا انشاءالله جلوی فسادها را بگیریم.
سراج در پاسخ به این سؤال که چرا وقتی اتهامی به برخی مسئولان و فرزندان و منتسبان به آنها مطرح میشود و حتی تا چند سال این اتهامزنی ادامه دارد، قوهقضائیه هیچ واکنشی برای تأیید یا رد این اتهامات نشان نمیدهد گفت: ما به محض مطرح شدن هر اسمی نمیتوانیم عکسالعمل نشان دهیم. ما وظیفه داریم نسبت به پروندههایی که در اختیار داریم، آن هم پس از قطعیت حکم، اعلامنظر کنیم. امروز اگر رسانههای مختلف را بررسی کنید شاید با اسامی مختلفی در همین زمینه برخورد کنید اما اگر قرار باشد برای هرکدام از این اسامی، موضعگیری کنیم تمام وقت ما صرف رسیدگی به این موضوعات میشود.
قاضی دادگاه انقلاب اسلامی درباره اینکه در کنار بیان اینگونه اسامی شنیده میشود که برای افراد و مسئولان بعضا بهنام از جناحهای مختلف، پروندههایی هم تشکیل شده است، ولی پس از گذشت مدت زیادی که بعضا چند سال هم میشود، قوهقضائیه اعلام نمیکند که این موارد و مطالب صحت داشته است یا خیر؛ و آیا این عدم اطلاعرسانی باعث بدبینی مردم به قوهقضائیه نمیشود گفت: نمیتوان این کار را کرد. این کار ربطی به قوهقضائیه ندارد. اگر شما اسم 100 نفر را ببرید من هم شاید بتوانم اسم 500 نفر را بیارم. اما قوهقضائیه نمیتواند اعلام کند که مطالب منتشر شده درباره فلانی راست است یا خیر زیرا این کار بیشتر وقت قوه قضائیه را به خود اختصاص میدهد.
وی در پایان درباره اینکه قبلا اعلام کرده بود متهمان بزرگ پرونده مهآفرید را مانند مدیران عامل برخی بانکها شخصا محاکمه میکند، گفت: هر سه مدیرعامل این سه بانک باهم محاکمه میشوند.
به نظر میرسد نحوه اطلاعرسانی وعملکرد درباره یکی از مهمترین وپرحاشیه ترین پروندههای قضایی آنهم در هفته قوه قضائیه و همچنین اطاله بیش از حد معمول این پرونده در مقایسه با برخی پروندههای مهم دیگر مثل پرونده مه آفریدخسروی، تاثیر منفی بر روی افکار عمومی گذاشته وزحمات گسترده قضات خدوم دادگستری را زیر سؤال میبرد.