kayhan.ir

کد خبر: ۱۵۹۹۱
تاریخ انتشار : ۲۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۲۰:۲۰
وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد

ممنوعیت واردات گندم از هند و پاکستان

رئيس سازمان حفظ نباتات گفت: با توجه به مناسب نبودن شرایط بهداشت گیاهی هند و پاکستان واردات گندم از این کشورها ممنوع است.
محمدعلی باغستانی در نخستین نشست خبری سازمان حفظ نباتات به مناسبت هفته جهاد کشاورزی اظهار کرد: از سال 80 موضوع واردات گندم از هند و پاکستان در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفت و در همان زمان از طریق موسسه گیاه پزشکی و سازمان حفظ نباتات اعلام شد که گندم هندی و پاکستانی نباید به کشور وارد شود چرا که این محصول در کشورهای مذکور دارای بیماری‌ها و آفات خطرناکی است که باید از ورود آن جلوگیری کرد.
وی افزود: با توجه به این که هند و پاکستان از نظر شرایط بهداشت گیاهی وضعیت مناسبی ندارند واردات گندم هندی و پاکستانی به کشور ممنوع است و طی ماه‌های گذشته هیچ‌گونه فشار سیاسی برای واردات این محصول وجود نداشته است.
وی درخصوص وضعیت سلامت محصولات غذایی به‌ویژه سبزی و صیفی نیز اعلام کرد: سازمان حفظ نباتات با حذف سموم پرخطر و تجویز سموم با نسخه‌‌های گیاه پزشکی، توسعه سامانه سموم در کشور، ثبت کد 16 رقمی روی محصولات کشاورزی، تولید محصولات سالم را در دوره 5 ساله برنامه‌ریزی کرده است.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور افزود: کد 16 رقمی بر روی محصولات کشاورزی ثبت می‌شود، این کد نشان‌دهنده تمام اطلاعات از زمان تولید تا رسیدن به سفره مردم است، اطلاعات کشاورز هم در این کد قابل رهگیری است.
وی با اشاره به راه‌اندازی سامانه سماک گفت: این سامانه ملی است و سموم کشاورزی از زمان تولید تا استفاده در مزارع رهگیری می‌شود.
باغستانی گفت: چنین امکاناتی از مصرف سموم تقلبی، غیر مجاز، غیر استاندارد و با اندازه‌های نامناسب جلوگیری می‌کنند.
به گفته باغستانی، سموم پر خطر از 29 درصد سال 77 به 8/6 درصد در حال حاضر رسیده است. سموم با خطر متوسط نیز از 50 درصد در سال 75 اکنون به 27/2 درصد رسیده و میزان سموم کم خطر نیز به 64/2 درصد افزایش یافته است که به سلامت محصولات کمک می‌کند.
وی ادامه داد: امسال تعرفه واردات سموم پر خطر به 15 درصد افزایش یافته و سموم کم‌خطر نیز به 4 درصد رسیده که پیش از این تعرفه واردات اینگونه سموم 8 درصد بود.
باغستانی افزود: از این به بعد نسخه‌های گیاه‌پزشکی نیز توسط کارشناسان تجویز می‌شود تا نهایت دقت در استفاده از نوع سموم رعایت شود.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور مشکل عمده در تعیین کیفیت سموم را کمبود آزمایشگاه در کشور عنوان کرد و گفت: از این پس از توان آزمایشگاه‌های خصوصی برای کنترل کیفیت سم استفاده می‌کنیم.
وی همچنین اعلام کرد: گندم، مرکبات، برنج در کشور کاملا سالم هستند و نگرانی درباره محصولات جالیزی، سبزی و صیفی و گلخانه‌ای وجود ندارد که با برنامه‌های تعیین شده این نگرانی مردم برطرف می‌شود.
باغستانی با تاکید بر اینکه سطح کشت و تولید محصولاتی که مردم نگران باقی‌مانده سموم هستند کم است، گفت: سطح کشت محصولات جالیزی و سبزی 715 هزار هکتار است که 18 میلیون تن تولید دارند و محصولات گلخانه‌ای نیز 4850 هکتار است که 400 هزار تن تولید می‌کنند.
وی در پاسخ به این سوال که سموم به هر میزان که باشد برای مردم خطرآفرین است،‌گفت: دفاع غیر منطقی نمی‌کنم که اصلا محصول کشاورزی آلوده وجود ندارد و اعتقاد دارم که یک کیلو گرم محصول آلوده هم جایز نیست تولید شود.
باغستانی ادامه داد: در تولید محصول سالم باید تمام دستگاه‌‌های دولت ورود و رسانه‌ها هم فرهنگ‌سازی کنند و بخش ترویج هم به عنوان بازوی قدرتمند تبلیغی و ترویجی برای بخش کشاورزی باشد.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور همچنین افزود: امسال سن گندم کاملا کنترل شده و با جمعیت آنها قبل از رسیدن به آستانه خطر مبارزه شده است.
وی ادامه داد: با زنگ گندم هم در سطح 12 هزار و 900 هکتار مبارزه شده و به آستانه زیان نرسیده است.
رئيس سازمان حفظ نباتات خاطرنشان کرد: طی ماه‌های گذشته که بحران کمبود و افزایش قیمت سیب‌زمینی مطرح شد واردات این محصول در دستور کار قرار گرفت که برای واردات سیب‌زمینی از پاکستان اعلام کردیم صدور مجوز برای واردات این محصول مشروط به واردات از مرز پیشین است به‌گونه‌ای که ناظران سازمان حفظ نباتات محصول را در قرنطینه پلمب و در کارخانه‌های فرآوری باز کنند و پس از پروسه فرآوری بقایای آن نیز باید منهدم شود.
باغستانی با بیان این که نظارت و حساسیت به دلیل پر ریسک بودن سیب‌زمینی از نظر آفات است که در این راستا واردات بذر سیب‌زمینی هیچ‌گاه انجام نشد و با توجه به شرایط سخت و به صرفه نبودن برای واردکنندگان تنها حدود چند کامیون سیب‌زمینی از پاکستان وارد شد.