8 اتفاق مهم ورزش جهان در سال1392
ورزش جهان در سالی که گذشت شاهد رخدادهای مختلفی در اقصینقاط جهان بود. رخدادهایی که در رشتههای ورزشی مختلف و برای چهرههای بزرگ و مسابقات متفاوت ورزشی روی داد و بی شک هر کدام بنا به اثرگذاری و تلخی یا شیرینیشان تا ماهها و حتی سالها در ذهن ورزش دوستان جهان باقی خواهند ماند. فوتبال، فرمول یک و دوچرخهسواری سهم عمدهای در اتفاقات مهم ورزشی سال را داشتند که در ادامه گوشهای از آنها را با یکدیگر مرور میکنیم.
سرویس ورزشی:
تیم سال- بایرن مونیخ
سالی را پشت سر گذاشتم که در آن فوتبال آلمان بیش از پیش تماشایی بود و دنیا را با حضور دو تیم بایرن مونیخ و بروسیا دورتموند در فینال لیگ قهرمانان اروپا به پای جعبه جادویی کشاند.
بایرن که در سال 2012 با شکست 2-1 مقابل چلسی در ورزشگاه خانگیاش از قهرمانی اروپا بازمانده بود، اینبار پس از بالا بردن جام قهرمانی بوندسلیگا و جام حذفی آلمان، در ویمبلی لندن به قهرمانی اروپا رسید. در این بازی آرین روبن که در دیدار فینال فصل گذشته در برابر چلسی یک پنالتی از دست داده بود، ستاره میدان بود و با گلی که در دقیقه 89 به ثمر رساند، باواریاییها را به چهارمین قهرمانی اروپا رساند. خوشحالی بایرنیها پس از قهرمانی در ویمبلی قابل درک بود چرا که آنها در 4 فینال قبلی 3 بار مغلوب شده بودند. فینالهایی که از سال 1999 با شکست مقابل منچستریونایتد آغاز شد. در حال حاضر هم بایرن مونیخ از تیم فصل قبل چیزی کم نداشته و تا یک رکوردشکنی جانانه فاصله زیادی ندارد.
رکوردشکن سال- گرتبیل
او چقدر میارزد؟ این دیگر مهم نیست چراکه در تابستان رئالمادرید برای انتقالش از تاتنهام به سانتیاگو برنابئو پول زیادی خرج کرد و 123میلیون دلار پرداخت تا رکوردی بزرگ در جابهجایی بازیکنان و نقل و انتقالات به ثبت برسد. با این حال سؤال اول هیچگاه پاسخ داده نشد و نهتنها درمورد بیل بلکه درمورد بسیاری از بازیکنان که پولهای زیادی دریافت کردهاند، مشخص نشد که ارزش آنها چقدر است. بیل ابتدای فصل در رئالمادرید را با مصدومیت پشت سر گذاشت و هنوز هم نتوانسته اثرگذاری متناسبی با قیمتش داشته باشد اما نباید فراموش کنیم که او دوران گذارش را سپری میکند. اگر زمان بیشتری را در مادرید پشت سر بگذارد قطعاً میتواند ارزش خود را اثبات کند. بیل درحالی رکورد نقل و انتقالات را به خود اختصاص داد که پیش از او کریس رونالدو با انتقالی 80میلیون پوندی از منچستریونایتد گرانترین بازیکن تاریخ فوتبال بود.
خداحافظی سال- سرالکس فرگوسن
پس از 26 سال، 13 قهرمانی لیگ انگلیس، دو قهرمانی اروپا، 5 قهرمانی جام حذفی و 4 قهرمانی جام اتحادیه، سرالکس فرگوسن در ماه مه با کشیدن پردهای روی دوران مربیگری فاخرش، به درخشش خود پایان داد. او که با یونایتد 38 عنوان مختلف را کسب کرده است، در آخرین فصل حضورش توانست این تیم را بار دیگر به قهرمانی لیگ برتر برساند. این مربی اسکاتلندی 71 ساله که موفقترین مربی تاریخ فوتبال بریتانیا است، از سال 1986 که در میان شیاطین سرخ حضور یافت، توانست هواداران زیادی از منچستر تا مانیل و مونترال پیدا کند. وی پس از خودش دیوید مویس سرمربی سابق اورتون را به عنوان جانشین انتخاب کرد و این مربی 50 ساله با وجود همه دشواریها پذیرفت که سرمربی بعدی یونایتد باشد. آخرین بازی منچستریونایتد با فرگوسن، یکی از به یادماندنیترین بازیهای تاریخ این تیم در لیگ برتر بود که با تساوی 5-5 مقابل وست برومویچ خاتمه یافت. منچستر پس از جدایی فرگوسن هنوز نتوانسته سر و شکل خودش را پیدا کند.
اعتراف سال- لانس آرمسترانگ
لانس آرمسترانگ قطعاً مهمترین ورزشکاری است که دربارهاش در سال گذشته خبرها و نوشتههای زیادی به چاپ رسید، دروغ آرمسترانگ، دروغ درباره فریبکاری و یا ریاکاری درمورد دروغهایش و هرچیز ممکن درباره یک دروغگو و فریبکار که ممکن است در محدوده دروغگویی و فریبکاری رخ دهد، او را به یکی از بزرگترین دروغگویان و فریبکاران تاریخ ورزش حرفهای جهان تبدیل کرد. پس از مصاحبهای که با مجری معروف اپرا وینفری داشت و به دروغ بزرگ خود اعتراف کرد، در سراسر دنیا به چهرهای منفور تبدیل شد و در یک شب تمام محبوبیت خود را که سالها برای کسب کردنش زحمت کشیده بود، از دست داد. او به دروغش برای رسیدن به مشهوریت و شانس در دوچرخهسواری اعتراف کرد و با اعلام اینکه در همه این سالها از مواد نیروزا استفاده میکرده است، زندگی مردم زیادی را ویران، باورها در ورزش خودش نابود و آبروی خود و خانوادهاش را لکهدار کرد.
حادثه سال- بوستون
15 آوریل هر سال یکی از بزرگترین دوهای ماراتن دنیا در بوستون آمریکا برگزار میشود و در سال 2013 هم به رسم هر ساله این ماراتن باشکوه برگزار شد اما منفجر شدن یک بمب یکی از شادترین رقابتهای ورزشی دنیا را به حادثهای مرگبار و غمانگیز بدل کرد. در پی انفجار این بمب 3 تن جان خود را از دست دادند و در حدود 264 تن دیگر مجروح شدند. زمان انفجار بمب نزدیک 13 ثانیه و در فاصله 190 متری از خط پایانی مسابقه در خیابان بویلستون بود. پس از این حادثه پلیس فدرال آمریکا تحقیقاتش را آغاز کرد و در روز 18 آوریل عکسها و تصاویری را منتشر کرد که دو مجرم اصلی حادثه در آن مشخص بودند. این دو پس از شناسایی دستگیرشده و مشخص شد که دو برادر چچنی بودند. جنایات این دو برادر تنها به این بمبگذاری محدود نبود و پیش از آن هم شرارتهای دیگری در آمریکا داشتند.
تراژدی سال- مایکل شوماخر
این راننده آلمانی 44 ساله که سابقه هفت قهرمانی جام در رقابتهای فرمول یک را دارد، در اوایل سال نو میلادی و در نزدیکی روز تولدش در دامنه کوههای آلپ فرانسه حین اسکی دچار سانحه شد و به کما رفت. او که با دوستانش برای سپری کردن تعطیلات همچون همیشه خود را مشغول اسکی بازی کرده بود، با برخورد به صخرهای از قسمت راست سر ضربه خورد و هوشیاریاش را از دست داد. وی ابتدا به بیمارستانی محلی و سپس با بالگرد به بیمارستانی در گرنوبل منتقل شد و هنوز در این بیمارستان بستری است. پس از به کما رفتن و بستری شدن، از حال وی گزارشهای زیادی مخابره شده و حتی روزی شایعه شد که او درگذشته است اما این خبر خیلی زود تکذیب شد. گفته میشود ماهها زمان میبرد او از کما خارج شود و هیچ تضمینی وجود ندارد که بتواند به طور کامل بهبود یابد. شوماخر با 91 قهرمانی در تورهای فرمول یک، در سال 2012 بازنشسته شد.
خوششانسی سال- 2020 توکیو
پایتخت ژاپن رقبای سرسختی به نامهای مادرید و استانبول برای کسب میزبانی المپیک 2020 داشت که در نهایت توانست بر آنها غلبه کند و طی جلسهای که کمیته بینالمللی المپیک در بوینس آیرس داشت، این شهر را به عنوان میزبان مسابقات 2020 انتخاب کرد.
توکیو در شرایطی به میزبانی این مسابقات رسید که تنها هزینهای بین 5 تا 6 میلیارد دلار را برای برگزاری المپیک در نظر گرفته بود و در سوی دیگر استانبول برای میزبانی المپیک 19 میلیارد دلار کنار گذاشته بود.دولت توکیو اعلام کرده است که از این میزان 9/4 میلیارد دلار صرف آمادهسازیهای مربوط به مسابقات میشود و یک میلیارد دلار برای ساخت و ساز ورزشگاه ملی توکیو که مراسم افتتاحیه و اختتامیه و رقابتهای مربوط به دوومیدانی و جام جهانی 2017 راگبی در آن برگزار میشود، اختصاص خواهد یافت.
در صورت میزبانی استانبول، ترکیه اولین کشور مسلمان میزبان المپیک بود. اگرچه این شهر برای پنجمین بار ناکام ماند. در قرعهکشی توکیو 60 رأی و استانبول 36 رأی کسب کردند.
جایزه سال- کریستیانو رونالدو
پس از سلطه 4 ساله لیونل مسی بر توپ طلای فوتبال جهان و فراز و نشیب زیاد این بازیکن آرژانتینی در سال 2013، خیلیها منتظر بودند تا حاکمیت وی بر فوتبال دنیا در این سال خاتمه یابد و کریس رونالدو که مدتها در پی مسی از کسب این جایزه ناکام میماند، توپ طلا را در دست بگیرد.
رونالدو در سال 2013 در 59 بازی برای رئال مادرید 69 گل به ثمر رساند و در برابر سوئد که با برتری 4-2 پرتغال در دو بازی رفت و برگشت خاتمه یافت، هر 4 گل تیمش را وارد دروازه حریف کرد.
رونالدو پس از آنکه در سال 2008 جایزه توپ طلا و بهترین بازیکن جهان را به خود اختصاص داد، در 4 سال گذشته سه بار پس از مسی در رده دوم قرار گرفته بود اما در مراسم امسال با 1365 رأی و با 160 رأی بیشتر از مسی بهترین بازیکن جهان لقب گرفت.