رئیس مجمع واردات:هزینههای تجارت برای خروج از شرایط تورمی باید کاهش یابد
رئیس مجمع واردات کشور با بیان اینکه احیای تجارت یک فرآیند زمانبر است، گفت: برای تحریک بازار و خروج از شرایط رکود تورمی، باید هزینههای تجارت خارجی کاهش پیدا کند.
محمدحسن برخوردار در نشستی خبری با بیان اینکه رکود، عدم گردش نقدینگی و بیتفاوتی مزمن از یک سو و افزایش هزینههای تجارت خارجی، از دیگر سو از جمله مشکلاتی است که شرایط بنگاههای بخش خصوصی بویژه در بخش تجارت خارجی را نامتعادل کرده افزود: چنانچه منحنی هزینهها در تجارت خارجی بر مدار نزولی قرار گیرد، بستر ساز کارآفرینی در کشور خواهد شد.
وی اضافه کرد: هرچند فضای امیدبخش به واسطه دیپلماسی فعال اقتصادی علیالخصوص پس از اجلاس داووس شکل گرفته اما گزارش کمیسیونهای مجمع واردات حکایت از آن دارد که بنگاههای اقتصادی هنوز در شرایط فشار به سر میبرند.
عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی با تاکید بر اینکه، باید از خوشبینی کاذب پرهیز کنیم، اظهار داشت: انزوای تجاری در سطح بینالمللی تبعات و عوارض خاص خود را بدنبال دارد و قابل انکار نیست و گشایش در امور بنگاهها موضوع زمانبری است و یک شبه فراهم نمیشود.
وی اضافه کرد: به نظر می رسد مسیر شکل گرفته طی سال 92 در سال آینده نیز ادامه یابد.
این فعال اقتصادی همچنین موضوع افزایش قیمت حاملهای انرژی را از جمله موضوعات مهم در سال آینده دانست و اظهار داشت: این موضوع به طور طبیعی بر رفتار مصرفکننده تاثیر قابل توجهی خواهد داشت و از هماکنون بنگاههای اقتصادی فعال در حوزه تجارت خارجی باید در خصوص مواجهه با آثار آن برنامهریزی درستی داشته باشند.
وی افزود: البته دولت قول داده که شیب ملایمی در این رابطه داشته باشد، اما به هر حال تجربه سالهای قبل نشان داد که این موضوع، بسیار مهم و اثرگزار بر بازار است.
رئیس مجمع واردات کشور سپس به رویکردهای این مجمع اشاره کرد و گفت: رویکرد مهم مجمع واردات، تمرکز بر مشکلات واردکنندگان در مناطق آزاد است.
وی با اشاره به جلسه مجمع با مدیران منطقه آزاد کیش در هفته گذشته افزود: جهان تجارت در حال تغییر است و تجار ایرانی در برهه حساسی قرار گرفتهاند و برای موفقیت در فضای شکل گرفته پس از گسست تحریمها، نیاز به حمایت و پشتیبانی مضاعف دارند.
برخوردار اضافه کرد: بخش عمدهای از فعالیت واردکنندگان در مناطق آزاد تمرکز یافته و همگام با نگاه مثبت دولت به مناطق آزاد، مجمع واردات نیز بدنبال گسترش فعالیتهای خود در این مناطق است.
وی همچنین ایجاد میز کشورهای مختلف را از دیگر برنامههای مجمع واردات برشمرد و گفت: تاکنون جلساتی را با سفارت ترکیه و سفارت تایلند در تهران در این خصوص برگزار کردیم، چرا که تایلند میتواند گشایشهایی را برای تجاری که مایل هستند در حوزه آسیای جنوبی شرقی فعالیت کنند فراهم کند.
وی اضافه کرد: کشورهای عضو آ.سه.آن دارای بازاری با ظرفیت 600 میلیون نفری است که به طور قطع برای فعالین اقتصادی ما جذاب خواهد بود و در مقابل هم ایران میتواند به عنوان دریچه حضور تجار تایلندی درخاورمیانه ایفای نقش داشته باشد.