هشدار رئیس موسسه تحقیقات برنج درباره خشکسالی سال آینده مازندران
رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور با اعلام اینکه پیشبینی میشود مازندران در سال آینده بیشترین تنش آبی را داشته باشد، گفت: اگر اسفند و بهار در مازندران پرباران نباشد، خشکسالی را تجربه خواهیم کرد.
رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور با اعلام اینکه پیشبینی میشود مازندران در سال آینده بیشترین تنش آبی را داشته باشد، گفت: اگر اسفند و بهار در مازندران پرباران نباشد، خشکسالی را تجربه خواهیم کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس از آمل، ناصر دواتگر در نشست کارشناسان ارشد برنج مازندران یادآور شد: تکپیشگی در مازندران و گیلان به اقتصاد کشاورزی صدمه وارد کرده است و عملکرد پایین در شالیزارها نیز پاسخگوی نیاز کشاورز نیست.
وی با اشاره به اینکه افزایش کشت مجدد برنج در این استانها ناشی از تمایل به کشت است، افزود: امروز بازار برنج خارجی نیز به بخش کشاورزی صدمه وارد کرده است.
رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور با بیان اینکه کمآبی در استان گیلان نیز مشاهده شده است، یادآور شد: باید از تجربهها برای کاهش تنش استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه اصلاح ارقام میتواند در زمانهای بحرانی به کمک بیاید، افزود: به عنوان مثال تا سال 94 رقمی از برنج در کشور عرضه میشود که تولید سنتی آن در گذشته عملکرد بسیار پایینی داشت و فراموش شده بود اما امروز در چهار مزرعه کشور به یکی از بهترین برنجهای مورد نیاز کشور تبدیل شده است.
وی افزود: بخش کشاورزی در اختیار افرادی با سن بالا، میانگین سواد پایین و نوآوری اندک است و باید برای بالا بردن افزایش عملکرد دانش محوری به بخش کشاورزی منتقل شود.
تلاش برای تغییر نرخ خرید تضمینی برنج
رئیس انجمن برنج ایران نیز در این نشست گفت: اگر استانداران مازندران و گیلان بخواهند میتوانند در قیمتگذاری نرخ خرید برنج تضمینی تجدید نظر کنند.
جمیل علیزاده شایق با بیان اینکه از آلوده نبودن برنج مازندران حمایت میکنیم، گفت: برای بررسی آلودگی برنج هندوستان گروهی کارشناس به این کشور اعزام شد و نیز گروهی در اتاق بازرگانی ایران در حال پیگیری ماجرای واردات بیش از اندازه و آلودگیهای برنجهای خارجی هستند.
وی با بیان اینکه همچنان تلاش میکنیم با کمک سازمان صنعت و معدن و تجارت میزان واقعی واردات در کشور را ساماندهی کنیم، یادآور شد: میزان سرانه مصرف برنج در کشور 97 گرم در روز تعیین شده است اما تا اول بهمن ماه یک میلیون و 600 هزار تن برنج به کشور وارد شد در حالی که کسری کشور 700 تن بود.
رئیس انجمن برنج ایران با انتقاد از نحوه قیمتگذاری خرید تضمینی بیان داشت: برنج در شهریور و مرداد کشت و برداشت میشود در حالی که قیمت تضمینی را پاییز یا زمستان پیش از آغاز فصل کشت اعلام میکنند.
وی با اشاره به اینکه افزایش قیمتها و تورم در قیمت برنج در سال آینده تاثیر دارد، افزود: این قیمتگذاری با قیمت تورم مطابقت ندارد و هنوز هم با وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه در حال پیگیری هستیم.