رئیسجمهور در بازدید از وزارت نفت: جایگاه ایران در عرصه نفت و گاز محور تعامل با جهان است
رئیسجمهور گفت: جایگاه ایران در عرصه نفت و گاز محور تعامل با جهان است.
رئیسجمهور گفت: جایگاه ایران در عرصه نفت و گاز محور تعامل با جهان است.
دکتر حسن روحانی صبح دیروز در نشستی 2 ساعته با وزیر و معاونین وزارت نفت برنامههای این وزارتخانه را بررسی کرد.
وی در تبیین اهمیت صنعت نفت برای کشور گفت: اینکه گفته می شود باید از اقتصاد تک محصولی و متکی به نفت رها شویم به معنای کم شدن اهمیت صنعت نفت نیست.
روحانی افزود: برای زندگی جاری، باید اتکا به نفت برداشته شود ولی نفت همچنان به عنوان بزرگ ترین و بالاترین صنعت کشور قابل ملاحظه است.
وی گفت: بخش بزرگی از دلایل چشم دوختن قدرت های بزرگ به منطقه مربوط به انرژی است، تامین نیازهای انرژی جهان در دهه های آینده به تدریج به این منطقه متکی می شودو اتکای قدرتها به این منطقه بیشتر می شود، بنابراین، ابردارندگان نفت و گاز در کشورهای منطقه ما شامل ایران و برخی همسایگان می شوند، یعنی منطقه خلیج فارس بسیار اهمیت دارد.
رئیس جمهوری افزود: هر کاری بکنند، هر چه بگویند و هر چه فشار بیاورند ایران بزرگ این منطقه است زیرا تاریخ، تمدن، نیروی انسانی و موقعیت ژئوپلتیک ایران در ایجاد این جایگاه نقش دارد.
روحانی در تبیین چگونگی استفاده از جایگاه ایران تصریح کرد: همه باید کاری کنیم که عظمت ایران رو به افزایش باشد، خیلی مهم است که ما چگونه سخن بگوییم و چگونه با جهان تعامل کنیم.
رئیس جمهوری افزود: این حرف، سخن درستی نیست که ما با دنیا کاری نداریم. ما ناچاریم با جهان تعامل داشته باشیم، دنیا نیز به ناچار باید با ایران تعامل داشته باشد.
روحانی گفت: سهم ایران در جهان انرژی از افزایش ظرفیت تولید آغاز می شود. این ظرفیت قدرت ایران است. فرض کنیم ما را محروم کرده اند یعنی ظرفیت ما هم باید کاهش یابد؟ این خطایی بزرگ است. از این رو باید ظرفیت تولید را بالا ببریم زیرا از این جهت می توانیم با دنیا تعامل کنیم تا جایگاه کشور در دنیا ارتقا یابد.
وی تصریح کرد: نفت فقط اقتصاد نیست، نفت همه چیز است، سیاست، سیاست خارجی و امنیت ملی است. از این رو بسیار مهم است.
وی افزایش ظرفیت تولید و صادرات را باعث افزایش قدرت ملی دانست و تصریح کرد: قدرت ملی به دنبال تعامل با دنیاست البته تعامل باید از موضع عزت و سازنده باشد.
وی با این بیان که جایگزینی نفت زمان بر است، افزود: وزارت نفت در این باره مسئولیت بسیار سنگینی دارد.
رئیس جمهوری در بخش دیگری از صحبت های خود به موضوع رانت و ویژه خواری اشاره کرد و گفت: اگر فساد باشد زحمات در صنعت نفت به هدر می رود. از این رو مسئله مبارزه با فساد بسیار مهم است.
وی در همین زمینه تصریح کرد: می خواهیم در نفت و گاز بخشهای دولتی و خصوصی در یک رقابت دقیق و کارآمد قرار گیرند و خدای ناکرده نباید رقابت آنها رانت جویی و ویژه خواری باشد.
رئیس جمهوری گفت: من نمیخواهم مردم نگران شوند اما باید واقعیت را برای مردم گفت و مهمتر آنکه برای آینده مسیر صحیح را نشان داد. روحانی افزود: فساد با رشد در تضاد است.
روحانی گفت: اصل ٤٤ درست است اما واگذاری درست و بحق و حساب شده. من از آقای وزیر میخواهم تیمی را مامور کندکه بررسی کند در سال های گذشته چه واقع شده است که اگر فرایندها در جهت منافع ملی بود ما هم به آنها خسته نباشید می گوییم و اگر مشکلی بوده باید برای مردم روشن شود.
وقت اصلاح قراردادهای نفتی فرا رسیده است
رئیس جمهوری گفت: ایران تنها کشور دارنده نفت و گاز نیست، از این رو برای ایجاد جاذبه با اصل قرار دادن منافع ملی، باید قراردادهای نفتی جذاب شود.
رئیس جمهوری گفت: این سخن درست است که ما باید نسبت به چارچوب قراردادهایمان تجدیدنظر کنیم، این که جز محکمات نیست، حالا اگر مدلی بوده این مدل برای همیشه نیست.
دکتر روحانی افزود: باید بررسی کرد دیگران و همسایگان در این زمینه چگونه عمل کرده اند زیرا ما تنها کشور دارنده ذخایر نفت و گاز نیستیم.
وی افزود: در دنیا تعامل همیشه بر مبنای منفعت مشترک است، دو طرف باید نفع ببرند، باید کاری کرد که جاذبه لازم در قراردادها ایجاد شود، با حداکثر منافع برای کشور و ملت، زیرا منافع ملی کشور اصل است.
وی گفت: برای منافع ملی باید سرمایه و تکنولوژی جذب کرد، بنابراین برای این کار باید جاذبه ایجاد کرد.
روحانی با اشاره به اجلاس داووس سویس که وزیر نفت نیز در آن حضور داشت افزود: قرار شد ساختار و مدل جدیدی طراحی و ارائه کنیم. میخواهیم با جاذبه بیشتر رقابت سالمی با دیگر کشورها داشته باشیم.
به دلالان نفت نمیفروشیم
وزیر نفت با اشاره به افزایش 25 درصدی صادرات نفت خام و میعانات گازی در ماههای اخیر، گفت: صادرات نفت خام در شرکت ملی نفت ایران متمرکز شده و از این پس دلالان خیالشان راحت باشد که دیگر نفتی به آنها فروخته نمیشود.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی نفت و انرژی، بیژن نامدار زنگنه دیروز در نشست مشترک با دکتر حسن روحانی رئیسجمهوری با ارائه گزارش عملکرد شش ماه فعالیتهای وزارت نفت، اظهار داشت: در این دوره زمانی صادرات نفت خام بالا رفته است.
وی با بیان این که، با توجه به سیاستهای پیشرو، صادرات نفت خام در شرکت ملی نفت ایران متمرکز شده افزود: سیاست تمرکز فروش نفت خام در شرکت ملی نفت ایران به نفع کشور است و با مشخص شدن متولی فروش نفت تکلیف همه مشخص است که از چه محلی نفت را خریداری کنند.
زنگنه با بیان اینکه پیش از این حدود 4 تا 5 میلیون بشکه نفت سرگردان روی آب داشتیم، گفت: تا زمانی که یک بشکه نفت روی آبها سرگردان باشد، اجازه نمیدهند نفت تولیدی به فروش برسد، زیرا منتظر میمانند با پایینترین قیمت نفت روی آب فروخته شود و پس از آن به سراغ نفت دیگر میآیند.
وزیر نفت در خصوص روند تامین سوخت نیروگاهها نیز گفت: امسال بدترین سال سوخترسانی به نیروگاهها از سال 75 (زمانی که در وزارت نفت مشغول بودم) تاکنون بوده است، زیرا امسال 24/29 میلیارد لیتر سوخت مایع (نفت کوره و گازوئیل) به نیروگاهها تحویل داده شد و این در حالی است که این میزان سال گذشته 21 میلیارد لیتر بوده است.
وی یادآور شد: جابهجایی این میزان سوخت مایع در زمستان با توجه به شرایط یخبندان جادهها شاهکار بوده و در این مدت با تلاش شرکت ملی گاز و شرکت ملی پالایش و پخش برای تامین سوخت نیروگاهها، حتی یک ساعت قطع برق به این دلیل نداشتیم.
همچنین خبرگزاری فارس اعلام کرد: یکی از کارکنان صنعت نفت در مقابل وزارت نفت اقدام به خودسوزی کرد که بلافاصله با آمبولانس عازم بیمارستان نفت شد.
وی که 58 سال دارد پس از ورود رئیسجمهور به ساختمان وزارت نفت اقدام به خودسوزی کرد که بلافاصله با آمبولانس عازم بیمارستان نفت شد.
بر اساس این گزارش، گفته میشود وی 55 درصد سوختگی دارد و احتمالا بهزودی برای ادامه درمان به یکی از بیمارستانهای تخصصی منتقل خواهد شد.
فرد یاد شده یکی از کارمندان صنعت نفت در جنوب کشور بوده است.