kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۱۶
تاریخ انتشار : ۰۱ دی ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۱

انتشار شماره جدید کیهان فرهنگی

جدیدترین شماره کیهان فرهنگی با موضوعات: احیای نماز و امر به معروف، پرداختن به رمان انقلاب،‌ نگاهی به سیره و نقش امام سجاد(ع)، پیری زودرس جمعیت ایرانی، کنترل جمعیت از منظر عقل و دین به همراه آثاری دیگر از صاحبان قلم چاپ و در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفت.
جدیدترین شماره کیهان فرهنگی با موضوعات: احیای نماز و امر به معروف، پرداختن به رمان انقلاب،‌ نگاهی به سیره و نقش امام سجاد(ع)، پیری زودرس جمعیت ایرانی، کنترل جمعیت از منظر عقل و دین به همراه آثاری دیگر از صاحبان قلم چاپ و در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفت.
مدیر مسئول در طلیعه این شماره با اشاره به موضوع «فرهنگ، دولت، نگاه»، نوشته است: اگر فرهنگ و ارزش‌های فرهنگی هویت و روح یک ملت است، آیا می‌توان از این هویت و روح غفلت کرد و آن را به امان خدا واگذاشت؟ اگر کشوری باشد که خود را نسبت به روح و هویت ملی‌اش عاری از تکلیف بداند و نسبت به سرنوشت فرهنگ و ارزش‌های آن بی‌تفاوت باشد، یقینا دولت اسلامی نمی‌تواند این‌گونه باشد.
دولت اسلامی جایگاهی بسیار والا برای فرهنگ اسلامی قائل است و تا رساندن این فرهنگ به جایگاه واقعی‌اش تلاش می‌کند. در این میان و به منظور نیل به این هدف دو نگاه نسبت به فرهنگ وجود دارد. برخی فرهنگ را متن نظام و کشور می‌دانند و سیاست و اقتصاد و اجتماع و ورزش و... همه و همه را در حاشیه این متن یا ذیل آن تفسیر می‌کنند و نه عکس آن. نگاه دیگری وجود دارد که برای فرهنگ جزو واقعیتی حاشیه‌ای و ذیلی قائل نیست.
وی در ادامه افزوده است: نظارت و پایش نیز لازمه حرکت‌های فرهنگی مسئولان است. نمی‌توان حرکت‌ها را نظارت نکرد، پویش‌ها  را پایش نکرد و مانع‌ها، مزاحم‌ها و مهاجم‌ها را ندید و با آن‌ها برخورد لازم نکرد. در عالم تزاحم، پیشرفت‌ها و پسرفت‌ها مستلزم به کار بردن نیرو و انرژی لازم و متناسب است و حرکت‌های خود بخودی امکان‌پذیر نیست. بنابراین استفاده از ظرفیت نخبگانی کشور در حوزه برنامه‌ریزی و نظارت، پایش و پالایش فرهنگی چون سایر عرصه‌ها ضرورت انکارناپذیری است که باید وجهه نظر و همت مسئولان گرانقدر و دلسوز کشور باشد. این یک انتظار و مطالبه جدی شرعی و قانونی امت و امام حاضر امت است. «اگر بناست امر به معروفی شود، باید برای نماز و ازدواج قیام کنیم» موضوع گفت‌وگوی اختصاصی با حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی است که در بخشی از آن آمده است: «مشکل جوانان ما دو چیز است؛ غفلت و شهوت. دوای غفلت نماز با حال است. دوای شهوت ازدواج است. معروف ما نماز است. منکر ما شهوت است. امر به معروف یعنی بسیج شویم برای نماز، در هر خانه‌ای یک کتاب اسرار نماز باشد.
وی در ادامه افزوده است: صدا و سیما فیلم‌هایی برای آشپزی، کیک‌پزی و از این قبیل می‌سازد. ده - بیست فیلم درست و حسابی هم برای آموزش نماز، اسرار نماز با قلم و بیان هنری و میان پرده‌های هنری بسازد.
گفت‌وگوی اختصاصی بعدی با استاد جواد محقق شاعر انقلاب است که در بخشی از آن چنین گفته است: به نظر می‌‌رسد با عبور از سال‌های جنگ، پرداختن به رمان انقلاب تازه آغاز شده است، کتاب‌هایی هم توسط بعضی از جوان‌ترها نوشته شده که تبلور سیمای انقلاب در استان‌های خودشان است.
وی در ادامه این‌گونه تاکید کرده است: حادثه عظیمی مانند انقلاب اسلامی، با آن همه فراز و فرودهای سیاسی، اجتماعی فرصت کم‌نظیری برای اهالی قلم است تا توان ادبی و تعهد ملی خود را به عرصه عمل بیاورند و در عین حال، بخشی از دین فراوانی را هم که به آن دارند، ادا کنند.
«پیری زودرس جمعیت ایرانی» عنوان مطلبی است که توسط دکتر فیروزه حسینی به نگارش درآمده است که در بخشی از آن آمده است: اکنون وقت آن است که «اراده ملی ایرانی» را بیازماییم. آیا برخلاف گذشته بدون کمک دشمن می‌توانیم طرحی بزرگ در جهت افزایش نرخ رشد جمعیت را با هدف جبران مافات در کشور مدیریت کنیم؟ نتیجه در صورت برنامه‌ریزی رسمی دولتی و بسیج همه ارگان‌های مردمی مشخص خواهد کرد که چه میزان از فاجعه رخ داده ناشی از سهل‌انگاری داخلی است و چه میزان حاصل مدیریت جریان‌های جهانی!
همچنین در این شماره می‌خوانیم: «سلوک الی الله» سخنرانی منتشر نشده آیت‌الله حائری شیرازی «بررسی علل اجرایی نشدن اصل هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران» به قلم علیرضا مغیش‌نیا / «‌نقش اسیران کربلا در پیروزی نهضت عاشورا» از محمود حیدری آقایی / «نگاهی به سیره و نقش امام سجاد(ع)» سخنرانی منتشر نشده حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی / «کنترل جمعیت از منظر عقل و دین / «بررسی ویژگی‌ها و نمادها در تعزیه حضرت عباس(ع)» نوشته دکتر محسن محمدی فشارکی و حمید هادیان / «وحدت بر محور توحید» از طیبه صالحی تجریشی و...