رسانههاي صهيونيستي: توافق ژنو شکست سياست خارجي تلآويو بود
رسانههاي رژيم صهيونيستي به طور گسترده به تحليل توافق هستهاي ژنو پرداخته و آن را شکستي براي سياست خارجي اين رژيم دانستند.
رسانههاي رژيم صهيونيستي به طور گسترده به تحليل توافق هستهاي ژنو پرداخته و آن را شکستي براي سياست خارجي اين رژيم دانستند.
روزنامه صهيونيستي «هاآرتص» در يادداشتي به قلم «عامير اورن» با تيتر «توافق ژنو مهر تائيدي بر ميراث نتانياهو: يک رهبر بيخاصيت» به انتقاد از سياستهاي نتانياهو در عرصه بينالمللي پرداخته و نوشته است توافقي که روز شنبه انجام شد، بار ديگر نشان داد که نتانياهو توان عملي کردن تعهدات خود و اثرگذاري بر جامعه بينالملل را ندارد. او در اين مورد نوشته است: نتانياهو ضعف اسرائيل در واشنگتن را نشان داد و نشان داد اسرائيل چقدر بدون واشنگتن ضعيف است.
اما روزنامه «هاآرتص» در يادداشت ديگري به قلم «آنشل ففر» در تلاش براي اندک جلوه دادن دستاوردهاي ايران در ژنو، نوشته است اين توافق «يک معامله بد براي اسرائيل؛ و يک پيروزي پوچ» براي ايران بود. ففر که مواضعي به شدت ضد ايراني دارد، با استناد به اظهارات «جان کري» وزير خارجه آمريکا، مدعي شده است ايران از «حق غنيسازي» عقبنشيني کرده است.
پايگاه «تايمز اسرائيل» هم چند يادداشت و تحليل در مورد توافق ژنو منتشر کرد در يکي از اين يادداشتها، «عاوي ايساخاروف» توافق ميان ايران و گروه 1+5 را بردي براي سران ايران و آمريکا و شکستي براي نتانياهو دانسته است.
روزنامه صهيونيستي «جروزالمپست» هم تحليلهاي متعددي در مورد توافق ايران منتشر کرده است. در يکي از اين يادداشتها که «هرب کينون» آن را نوشته، به اختلافنظر ميان نتانياهو و اوباما پرداخته شده است. کينون در اين يادداشت با اشاره به واکنش متفاوت نتانياهو و اوباما به توافق هستهاي، نوشته است سران دو حکومت متحد، نظري کاملا متفاوت در مورد توافق با ايران دارند. وي در اين يادداشت به حمايت از موضع نتانياهو پرداخته و نوشته است نگراني اسرائيل تنها مربوط به ساخت سلاح اتمي نيست، بلکه نگراني اصلي از قدرت گرفتن ايران است. به نوشته جروزالمپست، اين توافق خطر قدرت گرفتن ايران در منطقه را افزايش داده و همين امر توجيهي منطقي براي نگراني اسرائيل است.
«ياکوف لاپين» هم ديگر تحليلگر «جروزالمپست» است که يادداشت روز دوشنبه خود را به موضوع توافق ايران و 1+5 اختصاص داده است. وي در اين يادداشت در تلاش براي تداوم خط ايرانهراسي، نوشته است هرچند که اين معامله بخشهايي از برنامه هستهاي ايران را محدود ميکند، اما همچنان اين امکان را به ايران ميدهد که به بمب هستهاي دست پيدا کند.
روزنامه صهيونيستي «يديعوت آحارونوت» هم در يادداشتي به قلم «شولا رومانو» توافق ژنو را «يک شکست تمامعيار» براي آمريکا توصيف کرده است.
به گزارش فارس، در ابتداي اين يادداشت آمده است: رئيسجمهور اوباما مجبور بود بين جنگ و بيحرمتي يکي را انتخاب ميکرد. او بيحرمتي را برگزيد. حالا ما با جنگ روبرو شدهايم. او با اين باور که تنها راه جلوگيري از جنگ آرام کردن ايران است، نگرانيهاي امنيتي در مورد برنامه هستهاي ايران را ناديده گرفت و به متحدان آمريکا در خاورميانه از جمله اسرائيل و کشورهاي حاشيه خليجفارس، بيحرمتي کرد.
اين روزنامه در مطلب ديگري ايران، روسيه و آمريکا را برنده مذاکرات ژنو و اسرائيل و عربستان را بازنده اين مذاکرات معرفي کرد. در همين حال سخنگوي نخستوزير رژيم صهيونيستي در مصاحبه با شبکه چهار تلويزيون انگليس گفت:«اين طور وانمود ميشود که ايران گامهايي در سمت و سوي صحيح برداشته است و اکنون جامعه جهاني از اين گامهاي ايران با کاهش محدود تحريمها حمايت ميکند. من اين توجيه را رد ميکنم. نخست اگر نگاه کنيم به امتيازاتي که ايرانيها ميدهند، مشاهده ميکنيم که اين اقدامات به هيچوجه برنامه هستهاي آنها را تضعيف نميکند. آنها هيچ گامي که موجب به عقب رانده شدن برنامه آنها شود، برنميدارند. اين توافق به آنها امکان ميدهد وضعيت قرار گرفتن در مرحله آستانه هستهاي را حفظ کنند».
وي اذعان کرد: غنيسازي در ايران متوقف نميشود و سانتريفيوژهاي آن همچنان در حال چرخيدن هستند. آب سنگين آنها نيز که نهايتا قرار است پلوتونيوم توليد کند، برچيده نميشود. به نظر ما مشکل اينجاست که يکسري گامهاي صوري و گامهايي که به سادگي ايران ميتواند خلاف آن را انجام دهد، برداشته شده است و در مقابل آنها ميتوانند چند ميليارد دلار به دست آورند.مجري تلويزيون انگليس گفت: «آيا اين موضع اسرائيل نسبتا رياکارانه نيست زيرا اسرائيل تنها طرف در خاورميانه است که برنامه هستهاي دارد، دست کم ايران درباره آن مذاکره ميکند».
مارک رگو مدعي شد: «اما ايران امضاکننده ان.پي.تي است و به زعم مسئولان آژانس بينالمللي انرژي اتمي، آنها متاسفانه عمدتا درباره تعهداتي که در قبال اين امضا دارند، صادقانه عمل نکردهاند».