kayhan.ir

کد خبر: ۹۳۹۶۴
تاریخ انتشار : ۱۰ دی ۱۳۹۵ - ۲۱:۵۹
بی‌توجهی به اقتصاد مقاومتی با ولخرجی مدیران دولتی

ضرر 9 میلیارد تومانی پرسپولیس و استقلال در نقل و انتقالات نیم‌فصل

بررسی لیست خروجی تیم‌های استقلال و پرسپولیس نشان می‌دهد این دو باشگاه برای بازیکنانی که قصد کنار گذاشتن آنها را دارند، در ابتدای فصل نزدیک به 9 میلیارد تومان هزینه کرده‌اند.


سرویس ورزشی-

با اتمام نیم‌فصل نخست فوتبال ایران، تکاپوی تیم‌ها برای ترمیم نقاط ضعف و قوت‌شان هم آغاز شده است. مذاکرات غیررسمی تیم‌ها برای جذب ستاره‌های موردنظرشان بیش از هر چیزی اهمیت پیدا کرده و هیچ تیمی قبل از جذب بازیکن موردنظر خود علاقه‌ای به آزاد کردن بازیکن ندارد.
 مهم‌ترین نکته در بین تیم‌های ایرانی صرف هزینه‌های گزاف برای بازیکنانی است که بدون داشتن طرح و برنامه در ابتدای فصل این بازیکنان را جذب می‌کنند و به نیم‌فصل نرسیده دو طرف تصمیم به پایان همکاری می‌گیرند.
استقلال و پرسپولیس لیگ شانزدهم نمونه بارز تیم‌هایی هستند که توانستند در فصل نقل‌وانتقالات چند بازیکن خوب و ارزشمند را به خدمت بگیرند اما شرایط در طول مسابقات برای این بازیکنان خوب پیش نرفت. تیم منصوریان به دلیل تغییرات زیاد و درگیر بودن با حواشی مختلف، نتوانست آن طور که باید و شاید نتیجه بگیرد و در نتیجه برخی از بازیکنان تازه‌وارد این تیم هم در چنین فضایی محو شدند.
مطمئنا قابلیت‌های بازیکنی مانند بختیار رحمانی بر کسی پوشیده نیست اما او که در لیگ پانزدهم جزو بازیکنان شاخص تراکتورسازی بود، به هیچ وجه سایه‌ای از آن بازیکن خلاق در تراکتورسازی هم نبود و یا آرش افشین با وجود مصدومیت بلندمدت در ملوان، به یک‌باره سر از استقلال درآورد. همچنین چند بازیکن هم بدون داشتن سابقه‌ای مشخص، به عضویت استقلال درآمدند اما سطح فنی این بازیکنان پایین‌تر از بازیکنان آکادمی استقلال هم بود.
اما عمده مشکل پرسپولیس از جنس دیگری بود و به دلیل وجود بازیکنان با قابلیت فنی بالا، این بازیکنان به نیمکت دوخته شدند و کمتر فرصت بازی به آن‌ها رسید. بیشترین ضعف پرسپولیس در جذب بازیکنان خارجی بود چرا که از بین چهار بازیکن خارجی این تیم یک بازیکن دیپورت شد، دو بازیکن دیگر در آستانه دیپورت شدن هستند و فقط رادوشوویچ بود که توانست رضایت هواداران را جلب کند.
بازیکنانی مانند احمد نوراللهی و امید عالیشاه که در نیم فصل نخست کمتر میدان دیده بودند و آنطور که پیش می‌رفت قرار نبود تا پایان فصل به اندازه بازیکنان اصلی این تیم بازی کنند، ترک تحصیل کردند و برای سپری کردن دوران سربازی خود اقدام کردند تا در تیم دیگری به میدان بروند و از طرفی دوران خدمت سربازی خود را هم سپری کرده باشند.
تاکنون و براساس اخبار منتشر شده، بختیار رحمانی، امین حاج‌محمدی، آرش افشین، فرشید باقری و سید مهدی رحمتی در لیست خروجی آبی‌پوشان پایتخت قرار گرفته‌اند و به احتمال زیاد از جمع این تیم جدا خواهند شد.
در پرسپولیس نیز تاکنون آنتونی گولج بدون فسخ قرارداد از فهرست این تیم خارج شده و دو بازیکن اوکراینی هم به احتمال فراوان در نیم فصل دوم پرسپولیس را همراهی نمی‌کنند. همچنین سیدامین آرام‌طبع هم خواهان جدایی از این تیم شده و پیش از او هم احمد نوراللهی و امید عالیشاه از جمع بازیکنان این تیم کنار رفتند. بدون شک هر دو تیم با مشکلاتی در انتخاب بازیکنان خود مواجه بوده‌اند و اگر در جذب بازیکنان خود دقت می‌کردند تاکنون با ضرر مالی فراوانی هم مواجه نمی‌شدند.
لیست هزینه‌های استقلال در ابتدای فصل برای بازیکنانی که احتمالا از این تیم جدا می‌شوند به شرح زیر است:
*سید مهدی رحمتی ........ یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان
*بختیار رحمانی .............................................. یک میلیارد تومان
*امین حاج محمدی ............. یک میلیارد و صد میلیون تومان
*فرشید باقری ............................................... ۹۵۰ میلیون تومان
*آرش افشین ................................................. ۵۰۰ میلیون تومان
جمع کل: چهار میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان
در سوی دیگر لیست هزینه‌های پرسپولیس برای بازیکنانی که از این تیم جدا می‌شوند به این شرح است:
*الکسی پلی‌یانسکی ..................................... ۹۰۰ میلیون تومان
*الکساندر پریمیوف ..................................... ۸۱۰ میلیون تومان
*آنتونی گولچ ................................................ ۶۶۰ میلیون تومان
*احمد نوراللهی ............................................. ۷۰۰ میلیون تومان
*امید عالیشاه ................................................ ۹۵۰ میلیون تومان
*امین آرام طبع ............................................ ۵۰۰ میلیون تومان
جمع کل: چهار میلیارد و ۵۲۰ میلیون تومان
توجه به اقتصاد مقاومتی چه شد؟!
اهالی ورزش به یاد دارند که یکی از دستورات رئیس‌جمهور به وزیر ورزش وقت این بود که باید بدنه ورزش همگام با اقتصاد مقاومتی حرکت کند از این رو بود که محمود گودرزی به دو مدیرعامل استقلال و پرسپولیس  به عنوان مهمترین تیم‌های باشگاهی ایران، گفت نباید چندان بریزوبپاش  به راه بیاندازند. سقف از سوی وزارت ورزش برای این دو تیم مشخص شد و در بهترین حالت باید تنها یک میلیارد تومان برای بازیکنان درجه یک هزینه می‌کردند.
از سوی دیگر با توجه به فروکش کردن قدرت مالی تیم‌های صنعتی اگر سرخابی‌های پایتخت کمتر از این هم به بازیکنان مورد نظرشان پیشنهاد می‌دادند شاید با آنان به توافق می‌رسیدند اما متاسفانه ولخرجی مدیران دولتی از جیب بیت‌المال باعث شد که امسال هم شاهد این ریخت‌و‌پاش‌های نامتعارف باشیم. اگر در فصول گذشته دست کم این ستاره‌ها بودند که مبلغ بالا می‌گرفتند شوربختانه حالا پیرمردهای سی و چند ساله و بعضا بازیکنان درجه دو خود را میلیاردی کردند.
بدون شک یک اراده قوی لازم است تا یکبار برای همیشه این روند نامطلوب اصلاح شود. در جامعه‌ای که مردم عادی برای یک وام 20 میلیوینی ماه‌ها دوندگی می‌کنند، درست نیست بازیکن تمام شده و نیمکت نشین به راحتی به واسطه چرب زبانی دلال و ناآگاه بودن مدیر دولتی بیش از یک میلیارد تومان پول بگیرد.