kayhan.ir

کد خبر: ۸۴۰۱۹
تاریخ انتشار : ۰۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۲
وزیر صنعت:

باید متخصص از خارج وارد کنیم!

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به لزوم صنعتی شدن کشور گفت: برای فعال شدن باید متخصص وارد کشور کنیم.




به گزارش فارس، محمدرضا نعمت‌زاده در مراسم افتتاح خط تولید جدید سامسونگ در ایران با اشاره به صحبت 2 سال پیش رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه چاره‌ای جز تبدیل شدن به یک کشور صنعتی نداریم، اظهار داشت: تولیدکننده داخلی باید روی طراحی و تولید ماشین‌آلات صنعتی و فرآیند کنترل آنها فعالیت کند.
وی تاکید کرد: برای فعال شدن باید متخصص وارد کشور کنیم و در این صورت حتی یک نفر بیکار نیز نخواهیم داشت.
وزیر صنعت با بیان اینکه هیچ کشوری جز از طریق تولید نمی‌تواند به رشد و پیشرفت برسد، گفت: روزی ایران رتبه اول یا دوم را در صنعت جهان داشت، آن موقع همزمان بود با انقلاب صنعتی و هم‌اکنون نیز در برخی صنایع مانند صنایع دستی، صنایع فلزی و نساجی مقام اول یا دوم را دارا هستیم.
وی تاکید کرد: با وجود وضعیت مناسب ایران در زمان انقلاب صنعتی بعدها گرفتار مسائل داخلی شدیم و امواج بیرونی نیز اجازه رشد را به ما نداد، در نتیجه درجا زدیم.
نعمت‌زاده تاکید کرد: اما باز هم این قابلیت وجود دارد که در تجارت جزء 10 مقام اول باشیم.
وی با بیان اینکه در زمان تصدی‌گری آقای قاسمی در بانک مرکزی 37 درصد تسهیلات بانکی به بخش صنعت و معدن اختصاص داشت، حال این سوال را مطرح کرد که چرا هم‌اکنون این سهم باید حدود 30 درصد باشد.
نعمت‌زاده همچنین با تاکید بر لزوم توسعه واحدهای تحقیق و نوآوری در صنایع داخلی گفت: با ایجاد واحدهای طراحی مهندسی می‌توانیم در بازارهای جهانی رقابت کنیم.
وزیر صنعت از کره‌ای‌ها خواست تا بخشی از فعالیت تحقیقاتی خود را در ایران انجام دهند و برای تولید محصولاتشان در کشورمان سرمایه‌گذاری کنند و بخشی از این محصولات را نیز به بازارهای منطقه صادر کنند.
سخنان نعمت‌زاده در خصوص وارد کردن متخصص از خارج درحالیست که وی پیش‌تر نیز خواستار ورود مدیر از خارج شده بود. این در حالی است که برای فعال شدن اقتصاد و صنعت باید به نیروها و توانمندی‌های داخلی تکیه کنیم، امروزه شاخص توسعه یافتگی کشور نه رشد اقتصادی، بلکه توسعه انسانی است، به عبارت دیگر این نیروی انسانی است که محرک توسعه‌یافتگی کشور بوده و کشور ما نیز جزو کشورهایی‌ست که رشد فزاینده‌ای در زمینه شاخص توسعه انسانی کسب کرده است، ضمن اینکه امروزه در شرایط 200 سال گذشته نیستیم که نیازمند مدیران خارجی برای انجام کارهای خود باشیم، بسیاری از تکنولوژی‌ها و پیشرفت‌های علمی در کشور ما بومی شده و با توجه به مناسب بودن رشد شاخص توسعه انسانی، بهتر است، متخصصان داخلی جدی‌تر گرفته شوند و میدان بیشتری پیدا کنند تا مدیران خارجی!
فارغ از تمام این موارد می‌توان پرسید آیا این رویکرد وزیر صنعت دستاوردی به جز دلسردی مدیران و متخصصان داخلی خواهد داشت؟