kayhan.ir

کد خبر: ۶۴۶۷۴
تاریخ انتشار : ۱۳ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۵

130 هزار کیلومتر مربع از کشور منشأ گرد و غبار است

مدیر طرح مقابله با ریزگرد در سازمان زمین‌شناسی گفت: 130 هزار کیلومتر مربع در کشور به دلیل نداشتن پوشش گیاهی منشأ تولید گرد و غبار است.


به گزارش ایرنا، رضا شهبازی در «همایش بررسی بحران خشکسالی و ریزگردها در استان قم» افزود: مکان‌‌هایی که زیر پنج تا 10 درصد پوشش گیاهی داشته باشد، منشأ تولید گرد و غبار می‌شود.
وی با بیان اینکه 35 هزار کیلومتر مربع از کشور هیچ‌گونه پوشش گیاهی ندارد، اضافه کرد: سطوح صاف، هموار، پوشیده از رسوبات ریز و خشک، بدون پوشش گیاهی و در معرض باد، زمینه گرد و غبار را فراهم می‌کند.
وی با بیان اینکه بسیاری از تالاب‌ها و دریاچه‌ها امروز در حال خشک شدن است، گفت: در جریان سیل مرداد ماه امسال در جاده چالوس، (که سبب از بین رفتن پوشش گیاهی شد)‌200 تن گرد و غبار روی شهر کرج ریخته شد.
وی اضافه کرد: یک میلیون کیلومتر مربع در پنج کشور اطراف ایران عامل گرد و غبار است و این میزان مساحتی نیست که با بودجه و تیمی بتوان آن را مدیریت کرد.
وی افزود: پیامدهای پدیده خشک شدن دریاچه ارومیه، بین 60 تا 70 میلیون تن را می‌تواند متاثر کند.
مدیر طرح مقابله با ریزگرد در سازمان زمین‌شناسی کشور با اشاره به روند تاثیر گذاشتن گرد و غبار بر کشور در 10 سال گذشته، گفت: استان تهران و قم در 1388 به شدت تحت تاثیر این ریزگردها قرار گرفتند و از سال 92 قم به‌عنوان منشأ تولید ریزگرد در کشور مطرح است.
وی افزود: همیشه انتظار داشتیم با مسئله گرد و غبار در فصل‌های خشک سال مواجه باشیم، ولی در بهمن ماه پارسال در جنوب غرب کشور بدترین حالت را داشتیم.
وی با بیان اینکه گرد و غبار چند حوزه را همزمان درگیر می‌کند، گفت: این معضل مباحث اقتصادی و اجتماعی را تحت تاثیر قرار می‌دهد و از لحاظ امنیتی نیز چالش‌زاست، به خصوص در مرزهای کشور از جمله در خوزستان این بحران جدی است.
شهبازی بیان کرد: در گذشته سه هزار سال طول می‌کشید تا درجه هوای نیم یا یک درجه گرمتر و یا سردتر شود، در حالی که از سال 1900 تاکنون، یک تا دو درجه زمین گرم‌تر شده است و در حال حاضر تغییر اقلیم به صورت گرمایش جهانی پدیدار می‌شود.