مصرف نمک در ایران 2 برابر میزان مجاز است
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مصرف نمک در ایران دو برابر میزان مجاز است که این مهم زنگ خطری برای سلامتی مردم محسوب میشود.
به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، زهرا عبداللهی در همایش هفته سلامت با رویکرد ایمنی غذا از مزرعه تا سفره با اشاره به اینکه بخش عمدهای از نمک دریافتی مردم کشور ما از نان تأمین میشود، افزود: مصرف غذاهای آماده و کنسروی، فستفودها، تنقلات پرنمک مثل پفک و ترشی و شورها نمک بسیار بالایی دارند که برای سلامتی مضر هستند.
وی بیان داشت: 80 درصد از بیماریهای قلبی و عروقی، 90 درصد دیابت نوع 2 و 30 درصد از سرطانها از طریق رژیم غذایی ناسالم روی میدهد.
وی ادامه داد: هماکنون فشار خون بالا در کشور روند افزایشی دارد که 70 درصد علل مرگ و میر در ایران را بیماریهای غیرواگیر شامل میشود و سکتههای قلبی، مغزی، سوانح و حوادث و سرطانها به ترتیب دیگر عوامل مرگ در کشور را تشکیل میدهند.
عبداللهی با اشاره به اینکه براساس تحقیقات انجام شده 88 درصد مردم کشورمان تغذیه ناسالم دارند، اظهار کرد: نیمی از مردم ایران دچار اضافه وزن و چاقی هستند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان داشت: هماکنون شیوع فشار خون در کشور در حال افزایش است که حدود 19 درصد جمعیت 15 تا 64 ساله (10 میلیون نفر) دچار فشار خون بالا هستند.
وی درخصوص روند شیوع اضافه وزن و چاقی در کودکان زیر پنج سال کشور اظهار کرد: این مهم در یک دهه دو برابر شده است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: برای مقابله با کمبود ویتامین دی اقدام به غنیسازی نان با این ویتامین خواهیم کرد که این طرح به صورت پایلوت به زودی در یکی از استانهای کشور اجرا خواهد شد.