kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۶۹۷
تاریخ انتشار : ۰۳ آبان ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۲
معاون وزیر نفت اعلام کرد

مذاکره با کشورهای تولید کننده برای جلوگیری از کاهش قیمت نفت

معاون وزیر نفت با اشاره به دلایل ایران برای این که از اوپک درخواست برگزاری جلسه اضطراری نکرده است، گفت: مذاکره با کشورهای تولیدکننده نفت، می‌تواند یکی از اقدامات در راستای سروسامان دادن بازار و جلوگیری از کاهش بیشتر قیمت نفت باشد.


منصور معظمی درگفت‌وگو با ایسنا، در پاسخ به سوالی مبنی بر این که چرا ایران درخواست برگزاری نشست اضطراری اوپک نمی‌کند؟ اظهار کرد: زمانی باید درخواست اجلاس اضطراری صورت بگیرد که به جمع‌بندی و چشم‌انداز روشنی برسید.
وی با اشاره به این که اتفاقی که اکنون در این شرایط رخ داده بیشتر سیاسی است تا اقتصادی تصریح کرد: اگرچه درخواست نشست اضطراری نکرده‌ایم اما وزارت نفت فعالیت‌های دیگری را دنبال کرده و از مجاری دیگر فعالیت‌هایی را به منظور سروسامان دادن بیشتر بازار نفت و جلوگیری از کاهش بیشتر قیمت نفت انجام داده و می‌دهد.
معاون برنامه‌ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت در ادامه در پاسخ به این که آیا در راستای جلوگیری از کاهش قیمت نفت با کشورهای دارای نفت مذاکره می‌کنید؟ گفت: این هم می‌تواند یکی از اقدامات باشد، اما از اعلام جزییات اقدامات ایران معذور هستم.
معظمی درباره اظهارات وزیر امور اقتصادی و دارایی مبنی بر این که کاهش قیمت نفت را به فال نیک می‌گیریم، اظهار کرد: دقیقا نمی‌دانم که منظور وزیر اقتصاد چه بوده اما به طور قطع و یقین کاهش شدید قیمت نفت و ادامه این روند روی بودجه تاثیر خواهد داشت. البته درآمدهای پیش‌بینی شده از محل فروش نفت طی شش ماه ابتدای سال جاری محقق شده است.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که آیا امکان کاهش مجدد قیمت نفت از سوی شرکت ملی نفت ایران وجود دارد؟ خاطرنشان کرد: آنچه توسط شرکت ملی نفت اتفاق افتاد بحث کاهش نبوده است، در واقع باید توجه کرد که مکانیزم‌های زیادی برای این که بازار را از دست ندهید و بازار بیشتری را کسب کنید، وجود دارد.
معاون برنامه‌ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت تصمیم شرکت ملی نفت مبنی بر کاهش قیمت را تصمیمی درست دانست و گفت: شرایط بازار بسیار خاص و حساس است و شرکت ملی نفت نیز مانند هر بنگاه اقتصادی دیگری در این وضعیت با توجه به شرایط بازار تصمیم گرفته است.
دلایل سقوط قیمت نفت
معاون اول رئيس‌جمهور نیز با تشریح دلیل سقوط آزاد قیمت طلای سیاه از افزایش عرضه نفت مازاد به عنوان عامل کاهش قیمت‌ها یاد کرد.
به گزارش مهر، اسحاق جهانگیری در جمع خبرنگاران در واکنش به سقوط آزاد قیمت طلای سیاه در بازار جهانی، گفت: برخی کشورها تولید خود را بیش از آنچه باید افزایش داده‌اند و عرضه و تقاضا را در بازار نفت به هم ریختند.
معاون اول رئيس‌جمهور با اعلام اینکه افزایش عرضه مازاد نفت توسط برخی از کشورها به ضرر کل تولید کنندگان نفت در جهان است، تصریح کرد: این کشورها باید هرچه سریع‌تر میزان عرضه مازاد نفت خود در بازار را اصلاح کنند.
این عضو کابینه دولت تدبیر و امید با بیان اینکه تاکنون برخی از کشورها تقاضای نشست اضطراری اوپک را مطرح کرده‌اند، اظهار داشت: ایران تاکنون درخواستی برای برگزاری نشست فوق‌العاده اوپک ارائه نکرده است و این درخواست نیاز به بررسی بیشتر وضعیت بازار نفت دارد.
احتمال سقوط قیمت
 به 70 دلار
موسسه اعتبارسنجی مودیز، پیش‌بینی کرد که قیمت نفت ممکن است درچند ماه آینده به 70 دلار در هر بشکه سقوط کند.
به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری الجزیره، موسسه مودیز اعلام کرد: با وجود عرضه روبه رشد نفت خام، به ویژه از سوی آمریکا و به دلیل رشد تقاضای جهانی نفت خام، میانگین قیمت‌ها در دراز مدت، بالای 80 دلار در هر بشکه باقی می‌ماند.
در گزارش این موسسه اعتبارسنجی آمده است: کاهش قیمت نفت در رتبه‌بندی اعتباری شرکت‌های نفتی فعال در زمینه‌های اکتشاف و تولید، تاثیر منفی می‌گذارد.
به دلیل نگرانی از کاهش تقاضا و فراوانی در عرضه، قیمت نفت خام از ماه ژوئن امسال تاکنون 25درصد و از دو هفته گذشته بیش از پنج درصد کاهش یافته است.
مودیز در گزارش خود می‌افزاید: درآمد شرکت‌های اکتشاف و تولید نفت با تاثیر گرفتن از کاهش قیمت نفت، آسیب ناگهانی می‌بیند که این موضوع به طور مستقیم بر سود این شرکت‌ها تاثیر می‌گذارد.
براساس پیش‌بینی این موسسه، کاهش قیمت نفت برای شرکت‌های حفاری و ارائه دهنده خدمات حفاری در میدان‌های نفتی نیز گران تمام می‌شود، زیرا انتظار می‌رود شرکت‌های فعال در بخش تولید و اکتشاف، هزینه‌های سرمایه‌گذاری و میانگین تقاضای خدمات را کاهش دهند.
موسسه اعتبارسنجی مودیز، تاکید می‌کند: کاهش شدید قیمت نفت در روزهای اخیر را می‌توان ناشی از پیش‌بینی تقاضای ضعیف چین و اروپا، قدرت دلار و عزم عربستان برای دفاع از سهم خود در بازار جهانی نفت، بیان کرد.