kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۸۴۴
تاریخ انتشار : ۳۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۲:۰۷
آیت‌الله موحدی کرمانی در خطبه‌های نماز جمعه تهران:

دولت برای وزارت علوم فردی را با نقاط قوت بالا معرفی کند

امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه اخلاق در جامعه خیلی ضعیف شده است، گفت: نباید به انسان‌‌ها اهانت کرد و مؤمنان را سبک شمرد و نسبت به آنها بی‌اعتنا بود، خصوصاً این تذکر را به مسئولان می‌دهم که خیلی حواسشان را جمع کنند.
به گزارش فارس،  آیت‌الله محمدعلی موحدی کرمانی خطیب موقت تهران در خطبه‌های نماز عبادی - سیاسی جمعه این هفته تهران خطاب به آمریکا، غرب و 1+5 گفت: شما باید نصیحت و پیشنهاد ایران را بپذیرید، پیشنهاد ایران «برد-برد» است یعنی هم به نفع منطقه و هم به نفع غرب و هم به نفع ایران است و اگر این پیشنهاد را نپذیرند نتیجه برد و باخت می‌شود و آنچه که مهم است این است که چه کسی می‌بازد. هر وقت آمریکا در مقابل مردم ایران و انقلاب ایران ایستاده باخته است.
آیت‌الله موحدی کرمانی تصریح کرد: آمریکا تا توانست از شاه حمایت کرد اما در نهایت شاه فراری شد و مردم ایران پیروز شدند و آمریکا باخت. آمریکا تا توانست از صدام حمایت کرد اما در نهایت ایران یک وجب از خاک خودش را از دست نداد و آمریکا باخت. آمریکا جنگ را در عراق راه انداخت تا حکومتی مطلوب خودش ایجاد کند اما به کوری چشمش حکومتی اسلامی به وجود آمد و باز هم آمریکا باخت.
وی خاطرنشان کرد: یک باخت اصلی که آمریکا و حامیانش داشتند این بود که روز به روز چهره آنها در جهان منفورتر شد و چهره کثیف خودشان را بیشتر نشان دادند و مردم این جانیان را بیشتر شناختند و بالاخره به خواست خدا می‌رود تا تنفر و انزجار روز به روز از آنها شدیدتر شود و مرگ بر آمریکا عالم را فرا گیرد.
موحدی کرمانی در ادامه در خطاب به دولت تأکید کرد: به دولت به خاطر حمایتی که مقام معظم رهبری از آنها داشتند تبریک می‌گوییم این حمایت نشانگر این است که رهبری نمی‌خواهند دولت تضعیف شود.
خطیب موقت تهران ادامه داد: رهبری با تایید دولت این را هم اضافه کردند که هر دولتی نقاط ضعف، منفی یا مثبت دارد و این پیامی است که دولت نقاط ضعفش را بشناسد و آنها را تقویت کند و نباید به خاطر اینکه هر دولتی نقاط ضعفی دارد این موضوع را یک موضوع طبیعی بداند.
موحدی کرمانی با بیان اینکه یکی از نقاط ضعف، تفسیر غلطی بود که از اعتدال شنیده شد، افزود: اعتدال به این معنی نیست که همه جا سازش و نرمش شود و باید به سر هر کسی حتی جانی دست کشید. اعتدال یعنی در جایی که باید محبت شود و هر جا نیاز به برخورد است برخورد کنیم.
وی خاطرنشان کرد: پیامبر اکرم(ص) برای اصلاح جامعه هم مرهم می‌گذاشتند بر روی زخم و گاهی هم مرض و میکروب را می‌سوزاندند، سوزاندن هم در جایی لازم است.
موحدی کرمانی اظهار داشت: دولت باید به خدماتی که رزمندگان و این گروه انقلابی و مبارز در جبهه‌‌ها داشتند توجه و تقدیر و تشکر کند و مقام آنها را بالا نگه دارد.
وی با بیان اینکه انتخاب شعار تدبیر و امید از طرف دولت بسیار انتخاب خوبی بود، افزود: به دولت با انتخاب این شعار تبریک می‌گویم اما باید بدانیم تدبیر یعنی چه؟ تدبیر یکی از سه عنصری است که امام صادق در باره عبودیت مطرح کردند. ما معتقدیم اسلام برای تمام برنامه‌هایی که انسان را به سعادت می‌رساند تدبیری دارد.
موحدی کرمانی یادآور شد: تدبیر به عنوان یک شعار خوب مطرح شد پس باید سلیقه‌های شخصی را کنار گذاشت و فقط تدبیر الهی را در نظر گرفت یعنی آن چیزی را که خدا برای رسیدن به سعادت مشخص کرده، ‌اعمال شود.
وی با اشاره به عدم رای اعتماد مجلس به وزیر علوم با بیان اینکه قطعا برای وزارت علوم یک وزیر دیگر معرفی می‌شود، گفت: دولت باید بداند چه نقاط ضعفی در وزیر وجود داشته است که باعث عدم رای اعتماد نمایندگان مجلس به آن شده است. پس فردی را معرفی کند که این ضعف‌‌ها را نداشته باشد و نقاط قوت بالایی داشته باشد.
موحدی کرمانی در ادامه با بیان اینکه اسلام در مورد بیت‌المال تدبیر دارد، اظهار داشت: تدبیر در رابطه با بیت‌المال را باید از امیرالمومنین (ع) یاد بگیریم. بیت‌المال برای همه است و همه باید از کوچک و بزرگ،‌ صغیر و کبیر، ‌دانه‌درشت و دانه‌ریز، از بیت‌المال استفاده کنند، مبادا قسمت عمده‌ای از بیت‌المال برای دانه‌درشت‌‌ها باشد و به دانه‌ریز‌ها چیزی نرسد.
وی همچنین در خطبه ‌اول نماز جمعه این هفته تهران بهترین شیوه تقوا را سخن راست و عمل صادق دانست و اظهار داشت: بهترین شیوه تقوا آن است که انسان جزء صادقین باشد و سخن راست بگوید و در ادعایی که دارد و نیات قلبی خود صادق باشد.
خطیب موقت تهران با بیان اینکه در زندگی امام صادق(ع) درس‌ها، ارشادات و راهنمایی‌های فراوانی وجود دارد، افزود: یکی از معروفترین برنامه‌های آموزنده امام صادق(ع) استفاده از فرصت است.
وی یادآور شد: زمانی که بنی‌امیه و بنی‌عباس درگیر جنگ با یکدیگر بودند امام صادق(ع) از این فرصت طلایی و فراغت استفاده کردند و چهار هزار شاگرد تربیت کردند؛ در این تربیت و تعلیم تمام ابعاد فقه از روزه و حج و زکات و جهاد و طهارت تبیین شد.
امام جمعه موقت تهران تأکید کرد: نکته‌ای که امامان بزرگوار بر آن اهتمام ویژه‌ای داشتند بحث اخلاق بود. همان اخلاق اسلامی که رسول‌الله فرمودند بعثت من برای این است که اخلاق کریمه را در جامعه ایجاد کنم.
وی عصاره دین و خلاصه کتب آسمانی را اخلاق عنوان کرد و در عین حال گفت: متأسفانه باید به این حقیقت تلخ اعتراف کنم که اخلاق در جامعه ما خیلی ضعیف شده است.
آیت‌الله موحدی کرمانی با بیان اینکه نباید به انسان‌‌ها اهانت کرد و مؤمنان را سبک شمرد و نسبت به آنها بی‌اعتنا بود، گفت: من خصوصاً این تذکر را به مسئولان می‌دهم که خیلی حواسشان را در این زمینه جمع کنند.
خطیب موقت تهران با اشاره به فرمایش امام صادق(ع) که حرمت مؤمن نزد خدا از خانه کعبه هم بیشتر است، افزود: باید ببینیم در جامعه ما چقدر این اخلاق مراعات می‌شود و باید دقت کرد که در ادارات چقدر خوش‌برخوردی و تواضع وجود دارد.
وی با بیان اینکه در ادارات کارمندان اجیر مردم و جامعه هستند و در قبال وظیفه خود از بیت‌المال مبلغ می‌گیرند، یادآور شد: اگر در این زمینه به وظایفشان عمل نکنند این مبلغ شبهه‌ناک است و متأسفانه می‌شنویم که در برخی از ادارات زیرمیزی حاکم است و این از بلیه‌هایی است که اگر جامعه مبتلا شود نظام در معرض خطر خواهد بود.
آیت‌الله موحدی کرمانی با طرح این پرسش که مسئولان دانشگاه‌ها، مدارس و معلمان چقدر اخلاق اسلامی را رعایت می‌کنند تصریح کرد: مبادا خدای‌ناکرده سخنی که بوی اهانت به انقلاب و نظام دارد از آنها شنیده شود.
وزیر اطلاعات: مبارزه با دشمنان
 شیعه‌ای کامل می‌خواهد
وزیر اطلاعات با اشاره به جایگاه علمی و سیاسی امام صادق (ع) خاطرنشان کرد: امام صادق (ع) در کنار ایفای بی‌بدیل نقش علمی خود توانست نقش سیاسی خود را به نحو احسن انجام دهد.
به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمود علوی وزیر اطلاعات پیش از خطبه‌های این هفته نماز جمعه تهران به مناسبت شهادت امام جعفر صادق (ع) به بیان شان و منزلت ایشان اشاره و خاطرنشان کرد: هرکدام از ائمه معصومین ما کار امام قبل خود را به کمال می‌رساندند و همه ائمه در ادامه کار رسول خدا عمل می‌کردند.
وی با تاکید بر اینکه با مختصر تفاوت نقش ائمه با رسول اسلام یکسان بود گفت: به تعبیر امام خمینی (ره) رسول اسلام دارای سه جایگاه نبوت، فصل خصومت و زعامت بودند. گرچه پس از پیامبر مساله وحی که جزء جایگاه نبوت رسول خدا بود منقطع شد و مساله نبوت به پایان رسید اما ائمه پس از پیامبر باید همان مسیر را ادامه می‌دادند با این تفاوت که به جای دریافت و ابلاغ وحی باید وحی را تبیین و بیان می‌کردند.
علوی به نقش علمی، فکری و سیاسی امام صادق (ع) اشاره کرد و گفت:‌ امام صادق (ع) در زمینه علمی کار اجداد طاهره خود را دنبال کرد و بزرگترین مکتب فقهی را بنا نهاد. با این تفاوت که شرایط ائمه گذشته متفاوت با شرایط امام صادق (ع) بود، چرا که در زمان ائمه گذشته گاهی شرایط به گونه‌ای بود که از آنها حتی امکان پاسخگویی به مسائل شرعی سلب شده بود.
وزیر اطلاعات به نقش سیاسی امام صادق (ع) در دوران امامت پرداخت و گفت: امام صادق (ع) توانستند در کنار ایفای نقش علمی بی‌بدیل خود نقش سیاسی را نیز به نحو احسن ایفا کنند.  علوی خاطرنشان کرد: در شرایط خفقان که اقتضا می‌کرد کار سیاسی با پوشش و در خفا انجام شود، بحث تقیه در زمان امام باقر و امام صادق (ع) آغاز شد. در همین زمان مساله رازداری نیز به مساله‌ای جدی و مورد توجه ائمه معصوم تبدیل شد.
وی با تاکید بر اینکه ائمه تشنه قدرت نبودند، افزود: ائمه حکومت و بنای حکومت اسلامی را نه به عنوان یک وظیفه بلکه به عنوان یک واجب می‌دانستند و با راهکارهای صحیح و شرعی به سمت آنها می‌رفتند.
وزیر اطلاعات در پایان با تاکید بر اینکه مبارزه با دشمنان، شیعه‌ای کامل می‌خواهد خاطرنشان کرد: در جریان پیروزی انقلاب اسلامی جوانان مملکت مانند هارون مکی که از شیعیان کامل است دور امام خمینی (ره) جمع شدند و نظام مقدس جمهوری اسلامی را بنیان کردند. امروز نیز این شیعیان زیر پرچم ولایت و مقام معظم رهبری جمع شده‌اند و مقام معظم رهبری با صلابت تمام نظام را از پیچ و خم توطئه‌های دشمنان حفظ کرده‌اند.