kayhan.ir

کد خبر: ۱۸۴۰۳۸
تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۳:۰۱

امروز «‌اشرف غنی» و «عبدالله عبدالله» جداگانه به عنوان رئیس‌جمهور افغانستان سوگند می‌خورند!

امروز پایتخت افغانستان شاهد برگزاری مراسم سوگند ریاست جمهوری «اشرف غنی» و «عبدالله عبدالله» به طور جدا گانه است.




 ‌اشرف غنی در ارگ ریاست جمهوری افغانستان و عبدالله عبدالله در کاخ سپیدار که چند صد متر با هم فاصله دارند، این مراسم را برگزار خواهند کرد. ظاهرا تاکنون میانجی‌گری‌های بزرگان افغانستان و مسئولان آمریکایی در کابل راه به جایی نبرده است.
اشرف غنی که خود را رئیس‌جمهور منتخب مردم افغانستان براساس اعلام کمیسیون انتخابات این کشور می‌داند، همه میهمانان خارجی و داخلی را برای مراسم تحلیف دعوت کرده است.
ازسوی دیگر، عبدالله عبدالله که خود را براساس آرای پاک و سالم، رئیس‌جمهور افغانستان می‌داند، قرار است مراسم تحلیف جداگانه‌ای را همزمان با مراسم‌اشرف غنی در کاخ سپیدار برگزار کند.
بحران انتخابات ریاست جمهوری افغانستان زمانی وارد مرحله جدید شد که کمیسیون انتخابات این کشور بیست ونهم بهمن ماه نتایج نهایی انتخابات ریاست جمهوری را اعلام کرد.
براساس این نتایج، «محمد‌اشرف غنی» با کسب کمتر از ۵۱ درصد آرای انتخابات، به عنوان رئیس‌جمهور اعلام شد و «عبدالله عبدالله»، حدود 40 درصد آرای انتخابات ریاست جمهوری را به دست آورد.
پس از اعلام نتایج، عبدالله عبدالله همزمان با برگزاری جشن پیروزی‌اشرف غنی، در جمع طرفداران ستاد انتخاباتی «ثبات و همگرایی»، خود را پیروز انتخابات اعلام کرد.
«عبدالله عبدالله» با محکوم کردن تقلب در انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد که براساس آرای پاک و غیرتقلبی خودش برنده انتخابات است و دولت فراگیر تشکیل می‌دهد.
وی پس از یکی دو روز از اعلام نتایج اولیه انتخابات ریاست جمهوری، روند برکناری استانداران‌اشرف غنی در استان‌های شمالی افغانستان را آغاز کرد و به جای آنها،از طرف خود استاندار تعیین کرد.
با این اقدام عبدالله عبدالله، اوضاع سیاسی افغانستان وارد مرحله جدیدی از تنش و اختلاف شد،‌اشرف غنی برای اینکه به ماجرای انتخابات ریاست جمهوری پایان دهد، هشتم اسفند ماه را روز برگزاری مراسم تحلیف خود اعلام کرد.
ستاد انتخاباتی «عبدالله عبدالله» نیز اعلام کرد همزمان با مراسم تحلیف‌اشرف غنی، برای عبدالله عبدالله نیز مراسم سوگند برگزار
می‌کند.
این تنش‌ها در آستانه امضای توافقنامه آمریکا با طالبان به اوج خود رسید و کم کم مذاکرات به اصطلاح صلح آمریکا با طالبان را تحت‌الشعاع خود قرار ‌داد. آمریکایی‌ها که برای رسیدن به توافق با طالبان، 11 دور مذاکرات نفس گیر و پر دردسر را پشت سر گذاشته بودند وارد عمل
شدند.