kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۹۸۸۶
تاریخ انتشار : ۲۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۲:۲۰

تکرار نام ایران بیش از 100 بار در بودجه نظامی 717 میلیارد دلاری آمریکا

«۷۱۷ میلیارد دلار»؛ این ارزش بودجه نظامی آمریکا در سال 2019 است و ترامپ این لایحه را با امضای خویش به قانون تبدیل کرد.

در توصیف لایحه بودجه نظامی آمریکا نوشته اند: «اقدامی بی‌سابقه در 40سال گذشته» به عبارتی در طول 4دهه گذشته سابقه نداشته که بودجه نظامی اینقدر زود به تصویب برسد. این نکته می‌تواند نشان‌دهنده جزییات زیاد این لایحه نسبت به موارد سال‌های قبل باشد. چرا که مجلس آمریکا پس از تصویب کلیات باید به بررسی و تصویب مورد به مورد جزییات آن بپردازد.
به گزارش فاکس نیوز، یکی از اعضای جمهوری خواه کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا اعلام کرد که با امضای این سند، ترامپ تضمین خواهد کرد که سربازان آمریکایی هرآنچه که نیاز باشد، در اختیار خواهند داشت.
خبرگزاری تسنیم هم به گفته یک روزنامه نگار یهودی آمریکایی‌اشاره کرده که در این سند بیش از 100 بار از ایران نام برده شده است که نشان‌دهنده حساسیت کنگره آمریکا به موضوع افزایش تنش با ایران است
چنانکه پایگاه خبری هیل نوشته، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا پیش از امضای این لایحه گفت: قانون «اختیار دفاع ملی» مهم‌ترین سرمایه‌گذاری در ارتش ما و جنگجویان ما در تاریخ مدرن است و من مفتخرم که سهم عمده‌ای در آن داشتم. خیلی سخت نبود. می‌دانید، به کنگره رفتم، گفتم این کار انجام شود و این کار را کردیم. قرار است ما طوری که هرگز هرگز نبوده است، ارتشمان را قدرتمند کنیم و این کاری است که کردیم.
ترامپ در جریان بازدید از پایگاه نظامی فورت درام در نیویورک که با مایک پنس، معاون رئیس‌جمهوری آمریکا و پاتریک شاناهان، معاون وزیر دفاع آمریکا و رئیس‌ستاد مشترک ارتش آمریکا همراهی می‌شد، این لایحه را به امضا رساند. تعدادی از اعضای کنگره هم حاضر بودند.
قانون بودجه نظامی امسال حدود ۶۳۹ میلیارد دلار برای بودجه پایه برنامه‌های پنتاگون و برنامه‌های دفاعی وزارت انرژی اختصاص می‌دهد. این قانون همچنین اجازه می‌دهد تا ۶۹ میلیارد دیگر برای اعتبارات جنگی که به عملیات‌های محتمل خارجی شناخته می‌شود، اختصاص داده شود.
این قانون چندین مورد از اولویت‌های دولت آمریکا برای توسعه و ارتقای ارتش از جمله افزایش
۱۵هزار و ۶۰۰ نیرو در تمام سطوح ارتش، نیروی دریایی‌، نیروی هوایی و تفنگداران دریایی را پوشش می‌دهد و همچنین از درخواست دولت آمریکا برای تامین ۷۷ جنگنده اف-۳۵ حمایت کرده و برای کشتی‌های مورد نیاز نیروی دریایی حتی فراتر از درخواست دولت رفته و مجوز خرید ۱۳ کشتی جدید را داده است.
ترامپ گفت: ما‌ تانک‌های فرسوده، هواپیماهای فرسوده و کشتی‌ها را با فناوری‌های فوق پیشرفته و کشنده جایگزین می‌کنیم و خوشبختانه به حدی قدرتمند می‌شویم که هیچ وقت مجبور به استفاده از آنها نخواهیم شد.
این قانون همچنین حقوق نیروها را 2/6 درصد افزایش می‌دهد که بالاترین میزان طی ۹ سال است. قانون اختیار دفاع ملی (NDAA) امسال به نام جان مک‌کین، رئیس‌کمیته سرویس‌های مسلح سنای آمریکا شد که به دلیل درمان بیماری سرطان نتوانست این لایحه را در کنگره پیگیری کند.
ایسنا نوشته؛ لایحه‌ای که دوشنبه به امضا رسید، حاصل مذاکرات سنا و مجلس نمایندگان آمریکا بود، کنگره از درگیری احتمالی با ترامپ بر سر یک بند مربوط به غول ارتباطات مخابراتی چین موسوم به زدتی‌ای (ZTE) حذر کرد. نسخه اصلی این لایحه که سنا به تصویب رساند، شامل بندی می‌شد که به ترامپ اجازه نمی‌داد این شرکت را حفظ کند و همچنین این شرکت اجازه نمی‌یافت که فناوری‌ آمریکا را بخرد چون پیشتر به نقض تحریم‌های ایران و کره‌شمالی اذعان کرده بود.
همچنین با مذاکرات دو حزبی بندی مربوط به حذف یک میلیارد دلار از لایحه دفاعی که هزینه‌های اجباری مانند بیمه سلامت نیروها یا مزایای بازنشستگی را حذف می‌کرد، برداشته شد. لایحه‌ای که در نهایت به قانون تبدیل شد، شبیه نسخه‌ای است که مجلس نمایندگان آمریکا در ابتدا تصویب کرده بود. یکی دیگر از مواردی که در قانون نهایی حذف شده است، درخواست وزیر دفاع آمریکا برای لغو تحریم‌ها علیه آن دسته از کشورهای شریکی است که در گذشته تسلیحات روسی می‌خریدند اما اکنون خواستار خرید تسلیحات آمریکایی هستند. جیمز ماتیس تاکید داشت این بند برای نزدیکی با هند، ویتنام و اندونزی ضروری است اما دموکرات‌ها نگران بودند که این مورد به کاهش تحریم‌ها علیه روسیه بینجامد.  
جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا همچنین موظف می‌شود تا طرحی را به کنگره تقدیم کند که مانع از دستیابی ترکیه به جنگنده‌های اف-۳۵ شود و این در صورتی است که آنها سامانه دفاع هوایی اس‌-۴۰۰ روسیه را خریداری کنند. انتقال جنگنده‌های مذکور هم به تکمیل ارزیابی پنتاگون از روابط آمریکا – ترکیه منوط شده است.
اکنون با امضای قانون اختیار دفاع ملی آمریکا، کنگره باید لایحه هزینه‌ دفاعی را به شکل جزء به جزء به تصویب برساند تا ارقامی که در آن قانون ذکر شده است، به واقعیت بدل شود. مجلس نمایندگان آمریکا یک لایحه هزینه‌ای پنتاگون را ماه ژوئن به تصویب رساند و انتظار می‌رود سنا رایزنی‌ها را به زودی آغاز کند.
خشم چین و روسیه
بودجه نظامی آمریکا که دیروز با امضای ترامپ به قانون تبدیل شد، جهت‌گیری آشکار ضد روسی و چینی هم داشت طوری که کارشناسان از آن به عنوان آرایش نظامی پنتاگون علیه روسیه و چین نام می‌برند. در متن قانون بودجه دفاعی آمریکا برای سال مالی 2019 که به امضای «دونالد ترامپ» رسیده آمده است، این کشور همکاری‌های خود با روسیه در چارچوب پیمان «آسمان باز» را تا زمانی که مقامات مسکو به رعایت تعهدات خویش بازنگردند، متوقف کرده است. همچنین در قانون مربوط به بودجه نظامی آمریکا آمده: دولت امکان برگزاری تمرینات نظامی بیشتری در منطقه دریای سیاه با مشارکت اوکراین و گرجستان با هدف مقابله با نفوذ روسیه در این منطقه را مورد بررسی قرار می‌دهد.
معاون وزیر خارجه روسیه در واکنش به بندهای ضد روسی قانون بودجه نظامی آمریکا گفته: «مسکو به شدت نگران مقاصد نظامی تخصیص منابع مالی بی‌سابقه در بودجه جدید دفاعی ایالات متحده است و با دقت زیاد این سند را مورد تجزیه و تحلیل قرار خواهد داد.»ریابکوف گفت:
« در رابطه با امضای قانون مربوط به تخصیص بودجه دفاعی جدید از سوی دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا باید بگویم که ما متوجه بی‌سابقه بودن میزان تخصیص بودجه مالی برای اهداف نظامی در این سند شده‌ایم. حدود 720 میلیارد دلار، این بودجه بی‌سابقه‌ای برای هزینه‌های نظامی حتی در آمریکاست که خود به خود موجب نگرانی خواهد بود.
دولت چین نیز اقداماتی را که در لایحه بودجه دفاعی آمریکا پکن را هدف قرار داده محکوم کرد. وزارت خارجه چین در بیانیه‌ای اعلام کرد: آمریکا این لایحه را با وجود اعتراضات شدید چین تصویب کرد و اینکه پکن از مفاد ضدچینی این بودجه به شدت ناراضی است. چین از آمریکا خواست تا از رویکرد دوره جنگ سرد خود دست برداشته، نگرشی بی‌طرفانه به روابط داشته و از تصویب قوانینی که باعث آسیب به روابط طرفین شود، ممانعت کند. لو کانگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت: «طرف چینی مکررا موضع خود را درباره این مسئله اعلام کرده و آن را به طرف آمریکایی ارائه کرده است. ما نارضایتی کامل خود را با توجه به این حقیقت به آمریکا درباره این قانون و امضای آن اعلام کرده‌ایم که نشانی از اعتراض دولت چین نیز دارد.»