kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۷۳۴۲
تاریخ انتشار : ۲۶ تير ۱۳۹۷ - ۲۱:۰۲
دادستان تهران از چند پرونده مهم اقتصادی و اجتماعی گزارش داد

محکومیت ناظم مدرسه «معین» به 10 سال حبس،2 سال انفصال از خدمت و شلاق

دادستان تهران برخی پرونده‌های مهم اخیر همچون دختر اینستاگرامی، تخلفات بازار سکه و ارز، واردات خودرو و حادثه مدرسه غرب تهران را تشریح کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دادسرای عمومی و انقلاب تهران، عباس جعفری دولت‌آبادی در چهارمین نشست دادستانی تهران با مدیران مسئول تعدادی از رسانه‌ها، با یادآوری چند خبر که ظرف روزهای اخیر افکار عمومی را تحت تأثیر قرار داده و از جمله اجرای حکم قصاص «محمد ثلاث» عامل شهادت سه مامور نیروی انتظامی، اظهار داشت: در این خصوص به نحوی وانمود شد که گویی او یک فرد بی‌گناه بوده؛ در حالی که عامل شهادت سه نفر از مأمورین بود.
جعفری دولت‌آبادی با‌اشاره به دو خبر کشف دو تن سکه طلا از یک متهم و پرونده اتهامی «مائده هژبری»، افزود: این سه خبر وجوه مشترک دارد، هر سه پرونده مربوط به ارتکاب جرائم است؛ جرم‌هایی رخ داده و گزارش‌هایی به دادستانی ارسال شده است؛ وجه مشترک دوم نیز اینکه پس از اعلام این نوع اخبار، موج خبری سنگین علیه جمهوری اسلامی شکل می‌گیرد؛ در حالی که زمانی که جرم رخ می‌دهد، انتظار می‌رود که رسانه‌های داخلی و یا معاند در پردازش خبر متفاوت عمل کنند که نه تنها تفاوت نمی‌بینیم، بلکه‌اشتراک بیانی را شاهد هستیم.
وی تخریب همه‌جانبه را به عنوان وجه مشترک سوم قضایایی از این دست دانست وگفت: در هر سه موضوع، تخریب به معنای واقعی صورت گرفته است.
دادستان تهران با‌اشاره به خبر دستگیری سلطان سکه و نحوه اعلام آن توسط پلیس، اظهار داشت: واقعیت این است که گردش پولی متهم «مظلومین» سنگین است. وی با افتتاح حساب‌های متعدد و استفاده از عوامل خود، وجوه زیادی را در گردش دارد.
جعفری دولت‌آبادی با طرح این سؤال که چرا اعلام آن به یک بمب خبری تبدیل شد، افزود: بزرگ‌نمایی موضوع موجب این امر شد؛ زیرا انتشار این‌گونه اخبار بدون ارایه عملکرد محسوس برای مردم نتیجه عکس خواهد داد و آثارمنفی بر جای خواهد گذاشت.
 وی تاکید کرد: این پرونده در حال رسیدگی است و‌ پس از تکمیل تحقیقات اطلاع‌رسانی خواهد شد.
دختر اینستاگرامی اصلا بازداشت نشده بود
دادستان تهران در مورد ماجرای مائده هژبری و پخش مستند «بیراهه»، گفت: در اواخر اردیبهشت‌ماه تعدادی از فعالان فضای مجازی اینستاگرام از جمله نامبرده که تصاویر و عکس‌های نامناسب از خود را منتشر می‌کردند، توسط پلیس شناسایی شدند و این پرونده مانند سایر پرونده‌ها برای رسیدگی به دادستانی تهران ارسال شد.از آن‌جایی که متهمه 17 ساله بود، پرونده همان روز به دادسرای نوجوانان ارجاع شد و در همان روز هم آزاد شد و بازداشت نشده بود.
جعفری دولت‌آبادی خاطرنشان کرد: قاضی پرونده با توجه به اینکه افرادی در اینستاگرام از خود عکس و فیلم منتشر می‌کنند، به پلیس اطلاعات و امنیت ناجا پیشنهاد کرد در این زمینه اقدام پیشگیرانه انجام گیرد و در مورد نحوه این اقدامات نیز تاکید کرد که انتشار هرگونه مستند یا اجرای طرحی در این زمینه باید با تایید قاضی پرونده باشد. بنابر این قاضی پرونده نه در ساخت و نه در انتشار مستند نقشی نداشته است.
وی ادامه داد: پلیس این دستور را به بخش معاونت اجتماعی ناجا ارسال کرد و با همکاری صدا و سیما مستند مذکور تهیه و پخش شد. بنابر این قوه قضائیه در تهیه و پخش مستند مذکور نقشی نداشته است و قاضی پرونده صرفاً به پلیس دستور داده بود که برای جلوگیری از فعالیت‌های مشابه، اقدام پیشگیرانه انجام گیرد.
دادستان تهران گفت: دستور قضایی قاضی شامل دو بخش است؛ اول تهیه طرح پیشگیرانه که تاکید شده بود قاضی پیش از اجرا، آن را ببیند؛ اما طرح مذکور به رؤیت قاضی نرسید.
 جعفری دولت‌آبادی با انتقاد از اقدام افرادی که در قضیه مائده هژبری از موضوع دفاع کردند، اظهار داشت: کار به جایی می‌رسد که معاندین و دشمنان خارجی به نظام حمله می‌کنند و موجب تأسف است که عده‌ای برای کسانی که بی‌حیایی را در فضای مجازی ترویج می‌کنند دل می‌سوزانند.
قهرمان‌سازی از مجرمان!
وی افزود: در این سه پرونده، افرادی مرتکب جرم شدند؛ یکی جنایت کرده یک نفر پول‌شویی کرده و یکی هم بی‌حیایی را در فضای مجازی ترویج کرده است و اینکه بعد از آن از این افراد قهرمان ساخته می‌شود، نشان‌دهنده این است که این‌گونه امور در جایی طراحی می‌شود.
دادستان تهران، بزرگ‌ترین هنر رسانه را تبدیل تهدیدها به فرصت دانست و تأکید کرد: به جای اینکه قصاص محمد ثلاث عبرت تاریخ شود بی‌گناه جلوه دادن وی پیگیری می‌شود؛ به جای اینکه متهم ارزی که اخیرا دستگیر شده شرمسار مردم تنگدست باشد، اقدامش توسط برخی افراد توجیه می‌شود و کسی هم که با انتشار فیلم رقص خود در فضای مجازی فعل حرام انجام می‌دهد، مورد حمایت قرار می‌گیرد.
موج سواری معاندین بر اخبار
جعفری دولت‌آبادی گفت: هجمه‌های رسانه‌ای درمورد برخی جرایم و رویدادها را عادی نمی‌بینیم و معاندین بر بخشی از اخبار منتشره موج‌سواری می‌کنند. در داخل هم افرادی بدون توجه به عقبه‌‌ها و با موجی که ایجاد می‌شود، دل مردم را خالی می‌کنند و باعث بی‌اعتمادی، القای ناکارآمدی ارکان نظام و ناامیدی مردم می‌شوند؛ در حالی که واقعیت این‌گونه نیست.
وی اظهار داشت: در ماجرای مائده هژبری ادعا شد که این فرد بی‌گناه زندانی شده است؛ در حالی ‌که این فرد بازداشت نشده بود و هنوز پرونده‌اش به دادگاه ارسال نگردیده است.
محکومیت ناظم مدرسه معین
دادستان تهران از محکومیت ناظم مدرسه معین به ده سال حبس، دو سال انفصال از خدمت و شلاق خبر داد و تأکید کرد که این حکم هنوز قطعی نشده است.
ارجاع چند پرونده مهم به شعب ویژه
جعفری دولت‌آبادی همچنین در هفتمین جلسه شورای معاونین دادستانی تهران طی سال جاری در مورد اقدامات اخیر دادستانی تهران گفت: به لحاظ مشکلات مربوط به ارز و سکه، در دادسرای کارکنان دولت چند شعبه ویژه بازپرسی ایجاد شده تا تحت نظارت مستقیم دادستان انجام وظیفه نمایند چرا که جرایم ارتکابی اغلب به اقدامات کارکنان دولت و برخی نهادهای اجرایی باز می‌گردد.
تحقیق از 36 مدیرعامل شرکت‌های وارد‌کننده موبایل
وی در مورد چند پرونده مهم که تا کنون به این شعب بازپرسی ارجاع شده است، گفت: یکی از این پرونده‌ها مربوط به 40 شرکت واردکننده موبایل است که با دریافت ارز دولتی مبادرت به واردات 400 هزار دستگاه گوشی تلفن همراه نموده‌اند؛ در این پرونده 100 هزار دستگاه از گوشی‌های تلفن توقیف شده و مابقی پیش از کشف از ناحیه پلیس، به فروش رفته است و تاکنون از 36 شرکت وارد‌کننده موبایل تحقیق شده است.
استفاده دلالان از کارت ملی 1028 نفر
 برای دریافت ارز دولتی
دادستان تهران تشکیل پرونده دیگر را ناظر به گزارش پلیس درخصوص استفاده دلالان و صرافان از کارت ملی 1028 نفر برای خرید و دریافت ارز دولتی دانست و اظهار داشت: این افراد که تعداد آنها در گزارشات پلیس متفاوت است، به انحاء مختلف از کارت ملی دیگران در ازای پرداخت وجوهی به آنان و یا به هر طریق دیگر استفاده کرده‌اند و گاهی با یک کارت ملی روزانه چند نوبت ارز دریافت کرده‌اند؛ به نحوی که فردی ظرف چند ماه حدود 60 میلیون دلار از بانک‌ها دریافت کرده است.
 وی فروش بعدی این ارزها در بازار را امری طبیعی دانست و افزود: در این خصوص استعلام لازم از بانک مرکزی صورت گرفته است؛ اما این مرجع تا کنون پاسخ استعلامات را ارسال نکرده است.
دادستان تهران با‌اشاره به جریان داشتن امر تحقیقات این پرونده‌ها، گفت: پرونده‌های مذکور مربوط به قبل از 21 فروردین سال جاری است.
آغاز تحقیقات گسترده
در پرونده خودروهای وارداتی و سکه
جعفری دولت‌آبادی درخصوص واردات خودروهای خارجی گفت: این پرونده با گزارش مبسوط سازمان بازرسی کل کشور به شعبه ویژه ارجاع شده و با وصول گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت به دادستانی، تحقیقات از متهمان آغاز شده است که به‌تدریج اطلاع‌رسانی خواهد شد.
وی ورود دولت به موضوع خودروهای خارجی را به فال نیک گرفت و اظهار داشت: تحقیقات با سرعت و دقت ادامه خواهد یافت و از تمام افراد مرتبط با موضوع در هر رده و مقامی که باشند تحقیق خواهد شد.
دادستان تهران پرونده بعدی را فروش سکه به افراد اعلام کرد و افزود: دولت اعلام کرده است که در اجرای طرح پیش فروش سکه، جمع‌آوری نقدینگی را دنبال می‌کرده است؛ اما افکار عمومی نمی‌پذیرد که در جامعه‌ای با شعار عدالت‌طلبی و مبارزه با فقر به این نحو عمل شود و برخی افراد بدون هیچ‌گونه محدودیتی و به تعداد انبوه سکه طلا خریداری نمایند.
جعفری دولت‌آبادی با‌اشاره به ارجاع این پرونده به شعبه بازپرسی، گفت: آن‌چه در این پرونده مد نظر دادستانی است، بررسی سازمان‌یافته بودن این قضیه است و در همین رابطه از وزارت اقتصاد و دارایی نیز استعلام شده است.در حال حاضر نسبت به 50 نفر پرونده مفتوح شده و تحقیقات مقدماتی آغاز گردیده است.وی با‌اشاره به پرونده استفاده از ارز دولتی برای واردات اقلامی غیراز گوشی‌های تلفن همراه، اظهار داشت: این پرونده نیز به شعبه ویژه بازپرسی ارجاع و تحقیقات آن آغاز شده است؛ استعلامات متعددی از مراجعی همچون بانک مرکزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات و سازمان تعزیرات حکومتی صورت
 گرفته است.
دادستان تهران همچنین از صدور حکم برای 258 نفر از عوامل آشوب‌های اسفندماه سال گذشته خبر داد.