kayhan.ir

کد خبر: ۱۲۸۳۴۷
تاریخ انتشار : ۲۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۱
سازمان دامپزشکی خبر داد

خرید 10میلیون دز واکسن از یک شرکت آمریکایی!

مدیرکل دفتر بهداشت و پیشگیری از بیماری‌های طیور سازمان دامپزشکی از خرید 10میلیون دز واکسن آنفلوآنزای پرندگان از یک شرکت آمریکایی خبرداد.




علیرضا اکبرشاهی دیروز در یک نشست خبری در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه قرار بود، تا برای جلوگیری از شیوع آنفلوانزای پرندگان واکسن تهیه و تزریق شود، تاکنون چه کاری در این زمینه انجام داده‌اید، گفت: پس‌ از آنکه فراخوان خرید واکسن را اعلام کردیم، شرکت‌های مختلف خارجی و داخلی سویه‌های واکسن خود را به‌عنوان نمونه عرضه کردند که بعد از بررسی‌های بسیار در کمیته‌های دارویی سازمان دامپزشکی یک مورد واکسن مورد تأیید قرار گرفت که مربوط به یک شرکت آمریکایی و قرار است از ابتدای سال آینده به‌مرور این 10 میلیون دز واکسن وارد کشور شود.
وی تأکید کرد: این واکسن‌ها تحت نظارت دقیق سازمان دامپزشکی انبار شده و صرفاً در 9 استانی که آنفلوآنزا به صورت انفجاری در آنها رخ داده، بین مزارع مرغ تخم‌گذار و مرغ مادر توزیع می‌شود.
این مسئول درمورد هزینه تأمین واکسن نیز گفت هزینه برعهده خود مرغداری‌هاست، اما با نظارت سازمان دامپزشکی تزریق می‌شود که امیدواریم در کاهش بار بیماری‌ها مؤثر باشد.
این مقام سازمان دامپزشکی البته توضیحی درباره اینکه چگونه از میان شرکت‌های توانمند داخلی و خارجی صرفا یک شرکت آمریکایی(!)مورد تایید این سازمان برای خرید واکسن قرارگرفته است، نداد.
وی در ادامه از ممنوعیت ایجاد واحدهای مرغداری به‌ویژه مرغ تخم‌گذار تا شعاع 50 کیلومتری از تالاب‌ها و مرداب‌های محل تردد پرندگان وحشی مهاجر خبر داد و گفت: همچنین بنا داریم،‌ تا اگر در این شعاع مرغداری وجود داشته باشد، به‌مرور آن را جابه‌جا کنیم.
اکبرشاهی همچنین خاطرنشان کرد: در برخی استان‌ها تراکم مزارع پرورشی بسیار بالاست، به‌عنوان نمونه در استان مازندران عمده مزارع مرغ گوشتی، نیمچه گوشتی و مزارع جوجه وجود دارد و در کنار آن بیش از 10 میلیون قطعه طیور بومی مانند غاز، اردک و مرغابی در این منطقه پرورش
 پیدا می‌کند. به گفته این مسئول در سازمان دامپزشکی 1800 مزرعه پرورش مرغ تخم‌گذار در کشور فعال است که 1350 تا از این مزارع در 9 استان آذربایجان شرقی، قزوین، قم، تهران، البرز، مرکزی، اصفهان، فارس و خراسان رضوی واقع شده‌اند.مدیرکل دفتر بهداشت و پیشگیری از بیماری‌های طیور سازمان دامپزشکی همچنین بابیان اینکه به دلیل تنوع تعداد واحدهای صنعتی مرغداری متأسفانه مدیریت‌های متنوعی هم در کشور اعمال می‌شود، گفت:‌ در بحث پرورش، نحوه واکسیناسیون، حمل‌ونقل که خود می‌تواند عامل جابه‌جایی ویروس در این واحدها باشد، مدیریت‌ مختلفی وجود دارد و وزارت جهاد کشاورزی به دنبال تشکیل زنجیره‌ها در این حوزه است.مدیرکل دفتر بهداشت و پیشگیری از بیماری‌های طیور سازمان دامپزشکی به آخرین آمار تلفات پرندگان ناشی از بیماری آنفلوآنزا ‌اشاره کرد و گفت: 25 میلیون و 140 هزار و 187 قطعه پرنده تا امروز معدوم‌سازی شده است که 25 میلیون و 96 هزار قطعه آن در کانون‌های صنعتی بوده است. همچنین 40 هزار قطعه پرنده در 117 کانون بومی و روستایی، 2100 قطعه پرنده در 11 کانون پرنده وحشی معدوم شده‌اند.
به گفته اکبرشاهی 53 درصد پرندگانی که از بین رفته‌اند در واحدهای مزارع مرغ تخم‌گذار بوده‌اند که 19 میلیون و 380 هزار قطعه پرنده در این مناطق معدوم‌سازی شده‌اند. همچنین 9درصد مزارع پولت تخم‌گذار و 50 درصد مزارع مرغ مادر دچار خسارت شده‌اند.