kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۸۶۸۵
تاریخ انتشار : ۲۲ آبان ۱۳۹۶ - ۰۶:۱۹
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی:

واردات صدها کانتینر محصولات کشاورزی ضربه مهلکی به تولید داخلی می‌زند

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی از واردات محصولات کشاورزی همزمان با فصل برداشت این محصولات در داخل انتقاد کرد.


محمد شفیع ملک زاده در گفتگو با باشگاه خبرنگاران با اشاره به دلایل اصلی نوسانات قیمت محصولات کشاورزی در بازار اظهار کرد: نبود برنامه‌ریزی‌های مناسب جهت اجرای الگوی کشت محصولات، در دسترس نبودن اطلاعات و آماردقیق از بهره‌برداران و تناقض میزان تولید و مصرف از جمله دلایل اصلی این نوسانات در بازار است.
وی با اشاره به ضرورت ایجاد بانک اطلاعاتی دقیق از تعداد بهره‌برداران و سطح زیر کشت محصولات مختلف کشاورزی افزود: اکنون با اخذ تمامی مدارک از جمله اسناد ملکی زمین، تعداد پروانه‌های بهره‌برداری با اخذ مجوز و استعلام از وزارت جهاد کشاورزی و بازدید میدانی ازسوی کارشناسان نظام صنفی درصدد مغایرت ادعای فعالان این بخش هستیم تا به طور قابل ملاحظه‌ای مشکلات تولید را کاهش دهیم.
ملک زاده با بیان اینکه ایجاد بانک اطلاعاتی دقیق از بهره برداران نیاز به حمایت هر چه بیشتر بخش دولتی و دستگاه‌های مختلف کشاورزی دارد، تصریح کرد: با ایجاد این بانک جامع و کامل، دیگر خبری از مازاد تولید و نوسانات قیمت محصولات کشاورزی نخواهیم بود.
این مقام مسئول ادامه داد: در شرایط کنونی به دلیل عدم اجرای الگوی کشت و نبود بانک اطلاعاتی دقیق، همه ساله محصولاتی نظیر سیب زمینی، پیاز و گوجه فرنگی با مشکلاتی نظیر مازاد یا کاهش تولید، نوسانات قیمت و در برخی مواقع امحا و به هدر رفتن سرمایه ملی و کشاورزان روبرو می‌شود.
رئیس سازمان نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی با اشاره به عوامل موثر در کنترل نوسانات تولید و قیمت محصولات مختلف کشاورزی بیان کرد: صنایع تبدیلی و تکمیلی، توسعه سردخانه‌ها و صادرات تاثیر بسزایی در جلوگیری از خام فروشی محصولات دارد.ملک زاده با بیان اینکه صادرات محصولات کشاورزی در تنظیم بازار داخل نقش بسزایی دارد، یادآورشد: با شناخت بازارهای هدف می‌توان بخشی از تولیدات مازاد بر نیاز داخل را به این بازارها صادر کرد چرا که این امر علاوه بر ایجاد ارزش افزوده بالا در افزایش انگیزه کشاورزان تاثیر بسزایی دارد.
وی با انتقاد از واردات همزمان با فصل برداشت محصول اذعان کرد: در برخی مواقع همزمان با برداشت محصول، صدها کانتینر وارد کشور می‌شود که این امر به سبب قیمت پایین محصولات خارجی ضربه مهلکی به تولید داخل وارد می‌کند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه سرمایه گذاران با مشکلات متعددی در زمینه سرمایه‌گذاری روبرو هستند، اظهار کرد: علی‌رغم نیاز روز افزون کشور به ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در بخش کشاورزی، اما سرمایه گذاران به سبب بروکراسی‌های پیچیده اداری حاضر به سرمایه‌گذاری در این امر نیستند.
رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی اجرای الگوی کشت، حمایت از سرمایه گذاران صنایع تبدیلی و کنترل واردات محصولات در فصل برداشت را از عوامل موثر در تثبیت و تنظیم بازار محصولات کشاورزی می‌دانند.
حسین اصغری مدیر کل دفتر محصولات علوفه‌ای و جالیزی معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی هم گفت: عواملی نظیر تکمیل زنجیره‌های تولید، توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی و گسترش سردخانه‌ها و انبارهای فنی تاثیر بسزایی در جلوگیری از فساد محصولات کشاورزی دارد که باید با جدیت هر چه تمام از سوی وزارت جهاد دنبال شود.
به گفته اصغری، کنترل ضایعات محصولات کشاورزی از برداشت تا مصرف باید مد نظر قرار گیرد چرا که این امر یکی از سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در تامین امنیت غذایی به شمار می‌رود.