kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۰۲۸۳
تاریخ انتشار : ۱۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۳۳

سود هنگفت واردات پهنای باند مانع انتقال سرورهای تلگرام به داخل(خبر ویژه)

سود کلان برخی محافل در دولت از انحصار واردات پهنای باند اینترنت یکی از موانع انتقال سرورهای تلگرام به داخل است.


به گزارش رجانیوز، چند وقتی است که بحث انتقال سرورهای تلگرام به داخل کشور مطرح شده است و شبهات بسیاری حول آن وجود دارد. وزارت ارتباطات و دولت که گاهی مدعی می شوند موافق انتقال سرورها به داخل کشور هستند هیچ گونه اقدام عملیاتی و جدی در این خصوص انجام نداده‌اند تا جایی که  دوروف مدیر تلگرام در مطلب اخیر خود نوشت: «شایعه عجیبی در مورد انتقال سرورهای تلگرام به ایران طرح شده است. این ماجرا مضحک است و حتی ارزش این را ندارد که در مورد آن اظهار‌نظر کنیم.» وی حتی پا را فراتر از این گذاشت و حتی در قبال تن ندادن به خواسته‌های ایران حاضر است بازار ایران را از دست بدهد!
 این درحالی است که بزرگترین کاربر این پیام‌رسان ایرانی‌ها هستند و این شرکت در صورت از دست دادن کاربران ایرانی ورشکست خواهد شد. اما تجربه کشور اندونزی در مورد اختلاف خود با تلگرام نشان می‌دهد که تلگرام در مواردی که منفعت کمتری نیز داشته حاضر به کوتاه آمدن شده است.  
دولت اندونزی اعتقاد دارد که تروریست‌ها از تلگرام به عنوان پلتفرمی امن و غیر قابل نفوذ برای هماهنگی اقدامات شرورانه خود استفاده می‌کنند. دولت این کشور که از تلگرام انتظار داشت در این خصوص همکاری کند ولی با بی‌توجهی مدیران این شبکه اجتماعی مواجه شد و به سرعت به مسدود کردن این پیام‌رسان برای شهروندان خود دست زد. مسدود‌شدن این شبکه اجتماعی همان و هراس مدیر تلگرام از کاهش سود خود نیز همان.
 با اینکه کشور اندونزی بازار پرسودی برای تلگرام نیست و اصلا این شبکه اجتماعی نقش اول در میان پیام‌رسان های این کشور را بازی نمی‌کند به سرعت حاضر شد امتیازاتی را برای رفع نگرانی‌های دولت اندونزی لحاظ کند تا جایی که حتی تلگرام یک گروه اندونزیایی را به استخدام خود درآورد تا بوسیله آنها گروه‌ها و کانال‌هایی که علیه امنیت ملی اندونزی فعالیت می‌کنند را مسدود نماید.
در ایران با این وجود که تلگرام به عنوان محبوب‌ترین پیام رسان برخلاف سایر کشورها مورد استفاده قرار می گیرد و بیش از 45 میلیون نفر از آن استفاده می‌کنند و در نتیجه بیشترین سود را هم به جیب مدیران تلگرامی می‌ریزد اوضاع به شکل عجیبی متفاوت است.
تلگرام در ایران حتی کانال‌های منافقین به عنوان یکی از بزرگترین گروه‌های تروریستی با کارنامه‌ای مشخص را نیز پشتیبانی می‌کند. حتی تروریست‌های داعش با استفاده از همین پیام‌رسان در ایران فیلم حادثه تروریستی مجلس را منتشر کردند و در ارتباطات خود از آن استفاده کردند.  
رجانیوز می‌افزاید: شرکت ارتباطات زیرساخت، یکی از شرکت‌های زیرمجموعه وزارت ارتباطات و فناوری می‌باشد که در زمینه تأمین زیرساخت‌های ارتباطی مخابرات فعالیت می‌کند که بر اساس قانون شرکت ارتباطات زیرساخت مجری انحصاری واردات و توزیع پهنای باند اینترنت به کشور است. واردات انحصاری پهنای باند باعث شده است تا دولت، فروشنده انحصاری این خدمت به مردم باشد و هر قیمتی نیز برای آن مشخص کند متقاضی مجبور به خرید از همین بازار انحصاری باشد.
 طبق اعلام شورای فضای مجازی کشور 60‌ درصد از پهنای باند مصرف شده در کشور توسط کاربران تلگرام استفاده می‌شود. مهندس محمدحسن انتظاری عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی در این خصوص می‌گوید: «۶۰ درصد پهنای باند کشور در اختیار تلگرام قرار دارد که این رقم بالایی است و وقتی چنین پهنای باندی در اختیار تلگرام قرار می گیرد، باید توجه مسئولان به این عرصه بیشتر شود.» این یعنی سود حاصل از خارج بودن این سرورها به جیب وزارت ارتباطات می‌رود در نتیجه هزینه فایده این نهاد دولتی او را به این نتیجه می‌رساند ولو به قیمت کاهش سرعت و افزایش هزینه‌های مردم سرورها در خارج از کشورها باشد تا سود حاصل از پهنای باند را از دست ندهد.