kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۸۲۵۴
تاریخ انتشار : ۱۷ تير ۱۳۹۶ - ۲۲:۴۲
فارین پالیسی:

عربستان در حال تضعیف خود و تقویت ایران است

این نشریه فرانسوی نوشته که ادامه دشمنی عربستان با ایران، موجب تقویت جبهه منسجم طرفداران ایران در منطقه و به‌هم‌ریختگی بیش از پیش جامعه اعراب و به تبع آن، تضعیف ریاض خواهد شد.


نشریه «فارین‌ پالیسی» در مقاله‌ای به تبعات ادامه خصومت عربستان با ایران پرداخته و با ذکر برخی فاکتورها، نتیجه‌گیری کرده که ادامه این مسیر، به تضعیف بیشتر عربستان منجر خواهد شد.
در بخشی از این مقاله آمده است: «ترامپ در رویاهای خودش، به محمد بن سلمان به عنوان یکی از رهبران خاورمیانه نگاه می‌کند. دشمنی تمام ‌ناشدنی وی با ایران، با موضع تهاجمی جدید ترامپ در قبال ایران همخوانی دارد.
ترامپ با دست گذاشتن روی مشکلات داخلی شورای همکاری خلیج ‌فارس و تقویت این گفتمان که «ایران منشأ‌ اصلی بی‌ثباتی در خاورمیانه است» یک موقعیت عالی استراتژیک برای ایران ایجاد کرد. این همان کاری است که جرج بوش پسر با حمله به عراق و پایین کشیدن صدام حسین از مسند قدرت، برای ایران کرد؛ صدام از زمان انقلاب ایران، عاملی برای محدود کردن قدرت ایران در منطقه بود».
فارین پالیسی در ادامه نوشت: «اگر عربستان روی این سخنان تسلی‌بخش آمریکایی‌ها، بیش از حد حساب کند، در سیاست‌های منطقه‌ای خود دچار اشتباه شده است. افزایش حملات تند زبانی علیه ایران و همزمان اعمال تحریم علیه قطر که از اعضای شورای همکاری است، قدرت موجود عربستان و بقایای نظم سیاسی عربی را به خطر خواهد انداخت.
عربستان با توجه به روابط موجود با آمریکا، برتری نظامی بر ایران دارد ولی عامل قدرت سیاسی این کشور، داشتن موقعیتی قوی در جهان عرب است ولی همین جهان عرب، با توجه به جنگ‌های فرسایشی در عراق، لیبی، سوریه و یمن، مشخصاً به یک جامعه شکننده تبدیل شده است.»
به گزارش فارس، این نشریه فرانسوی در ادامه این مقاله ادامه خصومت با تهران را موجب از هم‌گسیختگی جهان عرب عنوان کرد و نوشت: «افزایش خصومت‌ها با تهران می‌تواند به طولانی‌تر شدن جنگ‌های موجود در جهان عرب و کشیده شدن آتش این درگیری‌ها به دیگر کشورهای عربی مانند لبنان و اردن و ازهم‌گسیختگی بیشتر جهان عرب بینجامد؛ کاری که دستاوردهای ایران در بازی قدرت منطقه‌ای را بیشتر می‌کند».
 فارین پالیسی همچنین تصریح کرد: «منطقه خاورمیانه تحت فشار شدید است و ارتباط مناسب کشورهایی مانند قطر، عمان و کویت با ایران، به عنوان عاملی برای کاهش این فشار و موقعیتی برای گفت‌وگو با کشورهای خارج از جامعه عرب تلقی می‌شود. تحت فشار قرار دادن قطر از جانب عربستان می‌تواند به ایجاد انشقاق بیشتر در جامعه عرب و تقسیم آن به دو جبهه منجر شود؛ جبهه‌ای که در یک سوی آن عربستان، امارات، مصر و بحرین و در سوی دیگر کویت، عمان و قطر ایستاده‌اند و این انشقاق به تضعیف موقعیت عربستان منجر می‌شود.»