kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۲۲۴۵
تاریخ انتشار : ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۱:۳۲
ظریف به یونان رفت

نخستین اجلاس 10تمدن کهن جهان

وزیر خارجه ایران که در نخستین اجلاس 10 تمدن کهن جهان در یونان حضور دارد، بر همگرایی جهانی علیه خشونت و افراطی‌گری تأکید کرد.


محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که برای شرکت در نخستین «اجلاس10تمدن کهن جهان» در آتن پایتخت یونان حضور دارد، در صفحه توئیتر خود با اشاره به حضورش در این نشست به عنوان نماینده ایران بر گفت‌وگوی تمدن‌ها در راستای جهان علیه خشونت و افراطی‌گری تأکید کرد.
گفتنی است مجمع عمومی سازمان ملل متحد، آذر ماه 1392 قطعنامه پیشنهادی از سوی ایران در مورد «جهان علیه خشونت و افراطی‌گری» را با اجماع به تصویب رساند. پیشنهاد این اقدام از سوی حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان در جریان سخنرانی‌اش در مجمع عمومی سازمان ملل در مهرماه 1392 مطرح شده بود. 190 کشور عضو سازمان ملل متحد به این قطعنامه رأی مثبت دادند.
به گزارش فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به منظور شرکت در «اجلاس 10 تمدن کهن جهان» و دیدار با مقامات یونان صبح دیروز (یکشنبه) وارد آتن شد.
بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه روز گذشته با اعلام این خبر گفت: وزیر امور خارجه به منظور شرکت در این اجلاس سفری دو روزه به یونان خواهد داشت.
قاسمی افزود: وزیر امور خارجه کشورمان در این سفر علاوه بر شرکت و سخنرانی در اجلاس مذکور، با نخست‌وزیر و وزیر خارجه یونان و همچنین تعدادی از همتایان خود در این اجلاس، دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد.
نخستین اجلاس 10 تمدن کهن جهان از دیروز در آتن و به مدت دو روز برگزار خواهد شد و وزرای خارجه کشورهای ایران، چین، هند، ایتالیا و مصر از جمله مقامات دعوت شده به این اجلاس هستند. در این نشست دو روزه وزرای خارجه و مقامات 10 تمدن کهن جهان شامل چین، یونان، مصر، بولیوی، هند، عراق، ایران، ایتالیا، مکزیک و پرو حضور دارند.
همچنین وزیر امور خارجه کشورمان در مقاله‌ای که دیروز در روزنامه الرأی کویت منتشر شد را‌ه‌های مقابله با زمینه‌های گسترش افراط‌گرایی و تروریسم را شرح داد. ظریف در این مقاله که با عنوان «نحوه مقابله با زمینه‌های گسترش افراط گرایی و تروریسم» منتشر شده است تروریسم و افراط گرایی را نتیجه طبیعی ناکارآمدی وضع کنونی بین‌المللی به ویژه تحولات اخیر دانست و نوشت این دو معضل یعنی تروریسم و افراط گرایی، نتیجه طبیعی ناکارآمدی وضع کنونی بین‌المللی به ویژه تحولات اخیر است. این دو معضل نه به منطقه مشخصی از جهان محدود می‌شود و نه مختص دین و مذهب خاصی است.