kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۱۲۸۲
تاریخ انتشار : ۰۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۵۰
دبیرانجمن صنفی کامیون‌داران :

بخشی از مشکلات تأمین لاستیک به دلیل سوء‌مدیریت دولت است

دبیر کانون انجمن‌های صنفی کامیون‌داران کشور گفت: بخشی از وضعیت به وجود آمده به دلیل تحریم‌ها را درک کرده و تابع آن هستیم، اما متأسفانه بخشی از مشکلات تأمین تایر به دلیل

سوء مدیریت در وزارتخانه‌های مختلف است.
احمد کریمی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به آخرین وضعیت تأمین لاستیک کامیون‌داران و نرخ‌های موجود در بازار، اظهار کرد: ما بخشی از وضعیت به وجود آمده به دلیل تحریم‌ها را درک کرده و تابع آن هستیم، اما متأسفانه بخشی از مشکلات به دلیل سو مدیریت در وزارتخانه‌های مختلف است و این مساله باید مدیریت شود.
وی ادامه داد: از توزیع لاستیک پس از گرانی‌های به وجود آمده ۱۰ ماه می‌گذرد، اما نتوانسته‌ایم جفت دوم لاستیک‌ها را به ناوگان خود ارائه کنیم.
دبیر کانون انجمن‌های صنفی کامیون‌داران کشور با اعلام این‌که متوسط قیمت یک جفت لاستیک چینی برای ماشین‌های سنگین سه میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است که نرخ آزاد آن بالای شش میلیون تومان تمام می‌شود، گفت: یک کامیون کشنده ۱۸ چرخ در طول یکسال به طور متوسط پنج جفت لاستیک نیاز دارد که اگر بخواهد آن را از طریق بازار آزاد تهیه کند باید ۳۰ تا 40میلیون تومان هزینه پرداخت نمایند.
کریمی ادامه داد: برخی از ناوگان حمل و نقل ما نمی‌توانند از لاستیک چینی استفاده کنند و باید حتماً از لاستیک‌های فرانسوی و کره‌ای را خریداری کنند که این مساله هزینه‌های آنها را بالا می‌برد، چرا که هزینه یک جفت لاستیک فرانسوی یا کره‌ای سه میلیون و ۵۰۰ تومان است که این رقم در بازار آزاد به هشت تا ۹ میلیون تومان می‌رسد.
وی تصریح کرد: برای ما جای سوال دارد که اگر کمبود لاستیک برای توزیع از سوی وزارتخانه‌های صنعت و راه و شهرسازی وجود دارد پس چگونه شاهد وجود لاستیک با نرخ آزاد در بازار هستیم مسأله‌ای که به طور حتم باید مسئولان نسبت به آن پاسخگو بوده و علت آن را توضیح دهند.
سخنگوی انجمن صنفی صنعت تایر هم درباره اختلاف تقریباً دو برابری قیمت تایر در کارخانه و بازار آزاد گفت: همچون خودرو که در بازار گران‌تر عرضه می‌شود، دلالان این کالا نیز با قیمت دلخواه تایر را در بازار می‌فروشند. اگر کسی می‌خواهد گران‌تر نخرد، از سایت کارخانه‌ها خرید خود را انجام دهد.
مصطفی تنها افزود: اصلی‌ترین مشکل کارخانه‌ها تأمین به موقع مواد اولیه مورد نیازشان است که البته منحصر به مواد اولیه خارجی هم نیست؛ تولیدکنندگان ما در تأمین مواد اولیه داخلی هم مشکلات کم ندارند.
سخنگوی انجمن صنفی صنعت تایر بیان کرد: برخی کارخانه‌های تأمین‌کننده مواد اولیه مورد نیاز از آن جایی که می‌دانند ما گزینه‌ای جز همکاری با آن‌ها نداریم و انحصاری هستند، این انحصار موجب سوءاستفاده آنها شده است.
تنها افزود: مشکل تایرسازان این است که قیمت محصول ما تحت کنترل بوده و سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان نظارت بر آن دارد اما در زنجیره تأمین ما کنترلی بر قیمت نیست. در نتیجه کسانی که مواد اولیه ما را تأمین می‌کنند دست‌شان باز است که با هر قیمتی که می‌خواهند مواد اولیه به ما می‌فروشند. از سوی دیگر نرخ تعرفه مواد تولید داخل قیمت بالایی دارند، تأمین ارز مشکل دار بوده و قیمتی بالایی دارد؛ این مجموعه عوامل باعث می‌شود که تولیدکنندگان داخلی مواد اولیه عملاً معادل قیمت ارزی را تبدیل به ریال کرده و با ارز آزاد به ما می‌فروشند.