kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۰۵۲۹
تاریخ انتشار : ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۹:۴۲
رئیس کمیته صیانت از آب استان چهارمحال و بختیاری:

کمبود آب در فلات مرکزی ایران ناشی از سوءمدیریت در سال‌های گذشته است




شهرکرد- خبرنگار کیهان:
با حضور جمعی از مردم ساکن در شهرها، بخش‌ها و روستاهای استان چهارمحال و بختیاری همایش صیانت  از آب زاینده‌رود در مجموعه گردشگری «پل زمانخان» سامان برگزار شد.
در این همایش مردم با در دست داشتن پلاکارد و دست‌نوشته‌های مختلف اعتراض شدید خود را نسبت به طرح‌های غیرقانونی انتقال آب از این استان به استان‌های دیگر اعلام کردند.
در ادامه این همایش رئیس کمیته صیانت از آب استان چهارمحال و بختیاری گفت: حرف مردم‌ این استان با مردم استان اصفهان نیست بلکه با بعضی از مسئولان قانون‌گریز در اصفهان است که به چهارمحال و بختیاری خیانت می‌کنند.
حجت‌الاسلام امیرقلی جعفری با اشاره به کمبود آب در استان‌های چهارمحال و بختیاری، اصفهان، یزد، خوزستان و... گفت: مشکل کمبود آب یک شبه به وجود نیامده است بلکه این موضوع ناشی از سوءمدیریت و سوتدبیر در سال‌های گذشته بوده است.
وی ادامه داد: بی‌آبی موجود در استان‌های همجوار استان چهارمحال و بختیاری به دو دلیل قانون‌گریزی  مافیای آب در حوزه وزارت نیرو و سوءمدیریت برخی مدیران در استان اصفهان است.
جعفری با تاکید بر اینکه مدیران استان اصفهان به مردم و کشاورزان شرق این استان در رابطه با کم‌آبی دروغ‌های زیادی گفته‌اند، بیان داشت: می‌گویند در استان بالادست (چهارمحال و بختیاری) آب زیاد مصرف می‌شود و این در حالی است که استان اصفهان با ایجاد چاه‌های غیرمجاز، کاشت چمن و صنایع فولاد آب زاینده‌رود را برداشت می‌کند.
وی با بیان اینکه کسانی که گزارش غلط و دروغ به مردم می‌دهند نه تنها باید از کار عزل شوند بلکه باید محاکمه نیز شوند،  عنوان کرد: مردم استان چهارمحال و بختیاری با انتقال آب به صورت غیرقانونی و غیرکارشناسی مخالف هستند.
جعفری با تاکید بر اینکه تونل گلاب مجوز ندارد و مردم این استان با انتقال آب از طریق این تونل مخالف هستند، تصریح کرد: می‌خواهند با تونل 26 کیلومتری گلاب آب را از استان چهارمحال و بختیاری خارج و مسیر 61 کیلومتری رودخانه زاینده‌رود را منحرف کنند.
وی با تاکید بر اینکه گلاب رگ حیات دو شهرستان در چهارمحال و بختیاری را خشک می‌کند، تصریح کرد: باید مشخص شود چه کسانی مجوز لوله‌ها را برای انتقال آب صادر کرده است.
جعفری با بیان اینکه در سال 85 در استان چهارمحال و بختیاری به 33 طرح کشاورزی مجوز برداشت آب داده شده است، افزود: هم‌اکنون بعد از گذشت 10 سال می‌گویند که این طرح‌ها مجوز قانونی ندارند و این در حالی است که این طرح‌ها همه مجوزهای قانونی را اخذ کرده و هم‌اکنون حدود 18 هزار نفر مشغول به کار هستند.
جعفری با بیان اینکه آب جزو انفال است تاکید کرد: اگر قرار بر پرداخت حق آبه است باید از کوهرنگ تا پل چمنار برای مردم این استان حق آبه پرداخت شود.