kayhan.ir

کد خبر: ۹۹۲۵۸
تاریخ انتشار : ۱۳ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۸
توصیه فارین افرز برای انتخابات 96

آمریکا باید تا دیر نشده میانه‌روها را در ایران تقویت کند

یک نشریه آمریکایی در گزارشی خواستار حمایت واشنگتن از طیف موسوم به «میانه‌رو» در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ایران شده است.



نشریه فارین افرز در گزارشی با عنوان «قبل از آنکه بیش از حد دیر شود، به تقویت میانه‌روها در ایران بپردازید» خواستار حمایت آمریکا از طیف موسوم به «میانه‌رو» در آستانه انتخابات ریاست جمهوری شده است.
این نشریه آمریکایی نوشت: از ماه نوامبر و زمانی که «دونالد ترامپ» به عنوان رئیس‌جمهور جدید انتخاب شد، روابط آمریکا و ایران به سوی زوال و نابودی رفته است.
فارین افرز افزود: ایران در واکنش به لفاظی‌های تند دولت جدید آمریکا و اظهارات «مایکل فلین» مشاور امنیت ملی سابق مبنی بر قرار دادن این کشور در کانون توجه، تا حدودی واکنش نشان داده اما اندکی نیز خویشتن‌داری کرده است. جایگزین شدن ژنرال «مک مستر» به جای فلین فرصتی در اختیار دولت ترامپ قرار داده تا در رویکرد خود در قبال ایران بازنگری کند.
فارین افرز با هشدار نسبت به عواقب رویارویی نظامی با ایران و «تندرو» خواندن مخالفان زیاده‌خواهی‌های واشنگتن می‌افزاید: هدف دولت آمریکا باید این باشد که از هرگونه تشدید خصومت با ایران جلوگیری نماید مگر اینکه دولت خواستار جنگ با این کشور باشد.
اما رویارویی نظامی با ایران هیچ دستاوردی برای ایالات متحده نخواهد داشت. تنها پیامد چنین اقدامی، تقویت تندروها در تهران خواهد بود؛ روندی که پیش‌تر نیز (با مواضع خصمانه ترامپ) آغاز شده و به تضعیف میانه‌روها از جمله «حسن روحانی» رئیس‌جمهور و «محمدجواد ظریف» وزیر خارجه منجر شده است. این درحالی است که تنها کمتر از سه ماه به انتخابات ریاست جمهوری در ایران زمان باقی است.
به گزارش جام، در ادامه این یادداشت می‌خوانیم: اینکه آمریکا در چنین موقعیتی قرار گرفته، بسیار ناامید‌کننده است به ویژه با توجه به اینکه تیم سیاست خارجی اوباما – علیرغم برخی اشتباهات- توانسته بود در خلال مذاکرات هسته‌ای پیشرفت قابل توجهی در برابر ایران به دست آورد و ایرانی‌ها نیز آشکارا به توافق به دست آمده پایبند بودند.
فارین افرز در ادامه گزارش خود با تاکید بر این‌که «دولت ترامپ پیش از هر چیز باید به توافق هسته‌ای پایبند بماند»، به تشریح راه‌های در دسترس دیگر برای فشار بر ایران پرداخت و نوشت:‌ آنچه تیم ترامپ به آن نیاز دارد این است که با افزایش نفوذ ایران در منطقه بدون درگیر شدن با توافق هسته‌ای مقابله کند. هر چند که این کار ساده‌ای نیست و ترامپ ابتدا باید دو واقعیت را بپذیرد؛ اول این‌که خاورمیانه در حال حاضر با مناقشات متعدد و دارای اشتراکات و فراوان روبرو است که بازیگران و منافع مختلفی در آن دخیل هستند. واشنگتن نمی‌تواند ایران را در تمام خاورمیانه منزوی کند و با دست زدن به چنین کاری منافع خود را به خطر می‌اندازد.
دوم این‌که، آمریکا در طول ۳۸ سال گذشته دریافته است که ایران قادر است در برابر اقدامات آمریکا ایستادگی کند و ترامپ برای تحت فشار قرار دادن تهران باید یک اتحاد جهانی ایجاد کند تا بتواند با ایران مقابله کند. دولت ترامپ باید بداند که ایران برگ برنده‌های محکمی در اختیار دارد. این بدان معنی است که کاخ سفید باید با حفظ توافق هسته‌ای مسیر دیپلماتیک با ایران را باز نگه دارد و دست به اتخاذ یک رویکرد حداکثری در همین ابتدای کار خود نزند؛ زیرا چنین موقعیتی عقب‌نشینی را سخت می‌کند و این هوشمندانه‌ترین راه برای پرداختن به ایران است.
ایرانی‌ها به آمارهای «روحانی» تردید دارند
به گزارش فارس، اندیشکده آمریکایی «میدل ایست» در یادداشتی تحت عنوان «افزایش بیکاری، امیدواری روحانی برای انتخاب دوباره را تهدید می‌کند» با اشاره به سخنان اخیر «اسحاق جهانگیری» معاون اول رئیس‌جمهور و هشدار او درباره «نرخ بالای بیکاری» و مبدل شدن آن به «بزرگترین چالش ایران» نوشت: «باوجودی‌که آمارهای ارائه شده دولت «حسن روحانی» رئیس‌جمهوری ایران نشان از کاهش قابل قبول نرخ تورم دارند، اما بسیاری در داخل کشور نسبت به صحت این آمار و ارقام تردید دارند».
این اندیشکده نوشت: ایرانیان نسبت به صحت این ارقام تردید دارند و نسبت به  افزایش قیمت اقلام غذایی، خدمات عمومی و کاسته شدن قدرت خرید خود گله‌مند هستند.
اندیشکده مذکور در خاتمه آورده است: رشد فزاینده مشکلات اقتصادی ایران مهمترین عامل کاهش محبوبیت سریع آقای روحانی جهت انتخاب مجدد به عنوان رئیس‌جمهور در ماه مه (اردیبهشت 96) است.
با تقویت میانه‌روها،محدودیت‌های برجام را طولانی کنید
وبگاه شبکه خبری «سی‌ان‌ان» در یادداشتی به بررسی دلایلی پرداخته که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 را پاره نخواهد کرد.
به گزارش فارس، «سی‌ان‌ان» با یادآوری اینکه دونالد ترامپ و تیم او در زمان جاری بودن رقابت‌های انتخاباتی وعده لغو برجام را داده بودند نوشته است: اما الان دیگر از آن لحن «توافق را پاره کنید» خبری نیست و نخواهد بود.
این گزارش می‌افزاید: واقعیت این است که ترامپ به توافق هسته‌ای ایران دست نخواهد زد و به نظر می‌رسد اسرائیل هم از این مسئله ناخشنود نیست.
سی‌ان‌ان نوشته که این موضوع چندین دلیل دارد: اول اینکه سران نظامی اسرائیل به نتانیاهو گفته‌اند که نمی‌توانند در جنگ (در برابر ایران) پیروز شوند.
سی‌ان‌ان تأکید کرده است: بنابراین، در حالی که ترامپ آماده است تا از تصمیم‌هایی برای وضع تحریم‌های جدید علیه ایران بابت برنامه موشکی استقبال کند او از دیدگاه‌هایی که مایکل فلین، مشاور امنیت ملی سابقش در خصوص ایران دارد، عقب نشسته است.
سی‌ان‌ان در ادامه این تحلیل با یادآوری این موضوع که برخی از محدودیت‌های مندرج در برجام دائمی نیستند و با انقضای آن از بین می‌روند پیشنهاد کرده دولت ترامپ برای نامحدود کردن مفاد این توافق به گروه‌های به اصطلاح «میانه‌رو» در تهران، امتیاز بدهد.
امتیازهای بیشتر به گروه‌های میانه‌روتر در تهران می‌تواند دامنه نفوذ توافق هسته‌ای را برای مدت نامعلوم طولانی کند.