ما نياز نداريم که BBC براي ما مرجع پيدا کند (خبر ويژه)
مشخص نيست ايران چه ظلمي به آمريکا کرده که آنها بايد از حق! خود نسبت به مردم ايران گذشت کنند.
مشخص نيست ايران چه ظلمي به آمريکا کرده که آنها بايد از حق! خود نسبت به مردم ايران گذشت کنند.
به گزارش رجا نيوز، «منطق در گفتار» و «ثبات در اصول» از شاخصههايي است که در درازمدت انسانهاي حکيم را از اغيار جدا ميسازد و بر اين اساس ميتوان عيار وجودي افراد را سنجيد.
طي روزهاي اخير شايد کمتر کسي است که از اعمال تحريمهاي جديد آمريکاييها عليه ايران بياطلاع باشد و بر تنفرش به دولتمردان آمريکا افزوده نشده باشد، اين روزها به راحتي ميتوان با گشت و گذاري در فضاي مجازي، سايتها و شبکههاي اجتماعي متوجه گلايههاي شديد بسياري از حتي اصلاحطلبان و حاميان دولت از رفتارهاي دولت آمريکا در قبال مردم ايران شد اما درست در همين برهه، آقاي يوسف صانعي که از چهرههاي شاخص حامي سران فتنه نيز محسوب ميشود در گفتگويي با روزنامه آمريکايي نيويورکتايمز بر لزوم گذشت دولتمردان آمريکا و ايران از يکديگر تاکيد کرده و گفته که دولتمردان ايران و آمريکا از هم بگذرند! او همچنين مدعي شده که ايران ممکن است روزي با اسرائيل به آشتي برسد!
اين اظهارات در حالي بيان شده است که بازخواني مواضع و اظهارات آقاي صانعي در سه دهه گذشته نشان ميدهد، «فقدان منطق» و «تناقضات پيدرپي» از وجوه اشتراک مواضع ايشان است.
براي مثال وي در سالهاي ابتدايي انقلاب و در ديدار با اعضاي گشت ثارالله ميگويد؛ «ضد انقلاب بايد آن قدر از شما بترسد که عکس شما را ببيند فرار کند و اگر اين جور شد، مسلمان صد درصد هستيد!» (روزنامه جمهوري اسلامي 11 اسفند 1361) اما به فاصله چند سال بعد وي از افرادي بود که بعد از دوم خرداد 76 بارها و بارها از اسلام رحماني و دوري از خشونت و افراطگري سخن گفت!
صانعي همچنين در يکي از صحبتهاي خود در سال 72 نيز با حمله به راديو بيبيسي ميگويد: «ما نيازي نداريم که بيبيسي برايمان مراجع پيدا کند. ما مرجعي ميخواهيم مثل حضرت امام(ره) که با يک فتوا استکبار را بيچاره کرد. بايد مراقب مرجعتراشي بيگانگان و ايادي استکبار بود. کساني که تا ديروز با امام دشمني ميکردند فکر کردهاند ميتوانند بيايند در اين حوزه و قدرتي پيدا کنند و قداستها و ارزشهاي امام را از بين ببرند. کور خواندهاند. مگر از روي جنازه نسل جوان حوزه بگذرند. مگر بنده و امثال بنده در اين حوزه بميريم. هر کسي هم که به آنها کمک کند بد کرده است.» (روزنامه جمهوري اسلامي 30 آذر 1372) اما به فاصله چند سال بعد از دوم خرداد، وي يکي از افرادي بود که نه تنها مواضع وي با استقبال گسترده و پوشش فوقالعاده شبکههاي رسانهاي بيگانه از جمله بيبيسي مواجه ميشد، بلکه اصرار اين شبکهها بر «مرجع تقليد» بودن آقاي صانعي يکي از نکات قابل توجهي بود که در نوع خود جالب توجه مينمود.
از جمله شعارهاي آشوبگران در فتنه سال 88 اين بود که منتظري، صانعي را به عنوان روحاني و مجتهد واقعي مطرح ميکردند؛ اين طيف همانهايي بودند که در روز قدس و سوم ماه مبارک رمضان اقدام به روزهخواري علني و سيگار کشيدن در خيابانها کردند.
وبسايت «مباحثات» نيز با مرور مواضع متناقض آقاي صانعي در گذشته و امروز خاطرنشان کرد پاسخ اظهارات صانعي در مواضع دهه 60 و 70 وي است از جمله آنجا که ميگويد: «آمريکا موقعي که دست از جنايت نسبت به مردم دنيا برداشته و پول خون عزيزان ما را داد، آن وقتي که ثروتهاي بلوکه شده ما را دادند، آن وقتي که آدم شدند ملت ايران با آنها صلح ميکند که بعيد است به اين زوديها به آنجا برسد.»
او همچنين در گذشته گفته بود: فکر اينکه با آمريکا بسازيم، اوضاع ما بهتر ميشود فکر غلطي است. حکومت پهلوي با آمريکا ساخته بود وضع ما آنطور بود. آيا آمريکاييها و مسيحيها ميخواهند به ما خدمت کنند؟... يک جهت ياد امام، اين است که اهداف امام را نگه داريم و نبايد کارهاي کليدي به نااهلان سپرده شود.
او همچنين در دهه 70 معتقد بود: ملت ايران مخالف سازشي نيست که همراه با عدالت باشد. مخالف با سازش گرگ و ميش است. مخالف با ظلم و جنايت و وحشيگري است. جالبترين تعبير را در اين سخنرانيها بعد از امام، امروز مقام معظم رهبري داشتند «آمريکا غرورطلب و تزايدطلب است». خداوند ايشان را و بقيه افرادي را که براي اين انقلاب رنج برده و ميبرند حفظ نمايد. برخي فکر نکنند که اگر ما با آمريکا سازش کرديم اسلام و قرآن و ارزشهاي مکتبي در ايران همچنان باقي خواهند ماند. نه هرگز چنين نيست... اينطور نيست که اگر آمريکا يک تغيير جزيي در سياست خود دهد آن موقع با مسلمانان خوب ميشود.