پایگاه خبری واشنگتن بلاگز:
آمریکا و انگلیس۷۰ سال است برای براندازی حکومت های سوریه تلاش می کنند
یک پایگاه اینترنتی آمریکایی اعلام کرده، این کشور به همراه انگلیس هفت دهه است که برای براندازی حکومت در سوریه تلاش میکنند.
پایگاه آمریکایی «واشنگتن بلاگز» طی گزارشی، به تلاشهای آمریکا و انگلیس از سال 1949 میلادی به این سو در تغییر حکومت سوریه اشاره کرده و نوشته: «سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا(سیا) در سال 1949 از کودتای جناح محافظهکار سوریه حمایت میکرد.»
«داگلاس لیتل» استاد تاریخ دانشگاه «کلارک» که گزارش فوق را تهیه کرده، با اشاره به «اسناد فاش شده اخیر سیا» مربوط به عملکرد آمریکا در سوریه طی سالهای 1945 تا 1958 میلادی، نوشته: «30 نوامبر 1948 (10 آذر 1326) «استفان مید» از مقامات سیا، با سرهنگ «الزعیم» دستکم شش بار برای رایزنی در تشکیل احتمالی دیکتاتوری نظامی تحت حمایت آمریکا دیدار کرده بود.»
بر این اساس، «جمهوری عربی تازه استقلال یافته سوریه در آن موقع عرصه مناسب برای اقدامهای اولیه سیا در ارزیابی توان خود در اجرای عملیات مخفی بود. سازمان سیا در سال 1949 به طور مخفیانه محافظهکاران دست راستی سوریه را برای یک کودتای نظامی ترغیب کرده بود.»
این مورخ آمریکایی در ادامه آورده: «شرکت نفتی عرب، آمریکا (آرامکوی عربستان) اواخر سال 1945 از برنامههای خود برای ساخت خط لوله از عربستان به دریای مدیترانه خبر داد. آرامکو با کمک آمریکا، از دریافت زمین برای اجرای پروژه در لبنان و عربستان مطمئن شد، ولی نتوانست از مجلس ملی سوریه مجوز دریافت کند.»
بر اساس این گزارش، «رئیسجمهور آمریکا و نخستوزیر انگلیس در 12 اوت سال 1957 (22 مرداد 1345) با تغییر نظام سوریه موافقت کردند و البته طرح کودتا لو رفته و این اقدام متوقف ماند.»
در ادامه این گزارش به «دسیسههای سیا» و «دستگاه جاسوسی انگلیس در ایجاد تنش و درگیریهای مرزی» به عنوان «بهانه مداخله ارتش عراق و اردن در سوریه و مقصر جلوه دادن این کشور در این مسیر همراه با راهاندازی جنگ روانی» اشاره شده است.
در چارچوب نقشه فوق، قرار بود انگلیس و سیا جناحهای سیاسی با قابلیت شبه نظامی را مسلح کنند. راهاندازی شورشهای داخلی در سوریه نیز برعهده دستگاه اطلاعاتی برون مرزی انگلیس (ام-آی6) گذاشته شده بود.
در سال 1986 نیز سیا با دامن زدن به تنشهای قومیتی، سرنگونی حکومت سوریه را در برنامه داشت و در سال 1991 هم نومحافظهکاران آمریکایی برای براندازی این حکومت (سوریه) تلاش کردند.
در ارتباط با یکی دو دهه اخیر هم «رونالد دوما» وزیر خارجه فرانسه به تلویزیون این کشور گفت که انگلیس در سال 2009 عملیات مخفی را در سوریه پیریزی کرده بود. وی گفت: «من دو سال قبل از وقوع درگیریهای سوریه (سال 2009) در انگلیس بودم. در دیدار با مقامات انگلیسی، آنها اعتراف کردند که آماده اقدام در سوریه هستند... این کشور (انگلیس) مشغول آمادهسازی مردان مسلح برای تهاجم به سوریه بود.»
در خاتمه این گزارش آمده است: «ایمیلهای برملا شده، نشان میدهد که نیروهای ویژه آمریکایی و انگلیسی در سال 2011 معارضان سوری را آموزش میدادهاند و هدف آنها نیز براندازی حکومت «بشار اسد» بوده است.»
سال 2011 جنگ داخلی در سوریه شروع شده است و این جنگ همچنان ادامه دارد.
البته، هرچند دولت و ملت سوریه در این جنگ، هزینههای زیادی دادهاند، و تسلیم تروریستهای مورد حمایت آمریکا و انگلیس نشدهاند و حتی توانستهاند تروریستها و حامیان آنها را به انفعال کامل بکشند.
طی شش سال اخیر تنها شعار جبهه تروریسم و حامیان آنها، برکناری «بشار اسد» بوده است. اما اکنون حامیان خارجی در ارتباط با این شعار، به تردید افتادهاند و در خاک سوریه نیز تروریستها کاملا زمینگیر شدهاند. هرچند دست و پا زدنهای گروههای تروریستی و حامیان خارجی همچنان ادامه دارد.
واکنش جعفری
به انفجارهای حمص
اما در پی وقوع شش حمله انتحاری توسط عناصر تروریستی «جبهه النصره» در شهر حمص، که مرگ 42 تن، از جمله سرلشکر «حسن دعبول» فرمانده بخش اطلاعات نظامی ارتش سوریه را به دنبال داشت، «بشار جعفری» رئیس هیئت مذاکرهکننده این کشور در ژنو اظهار داشت: «ما هر کسی را که انفجارهای تروریستی «حمص» را محکوم نکند، در تروریسم شریک میدانیم.»
جعفری گفت: «ما از دی میستورا (نماینده ویژه سازمان ملل در سوریه) خواستیم در بیانیهای، انفجارهای تروریستی حمص را محکوم کند.» البته دی میستورا نیز این انفجارها را محکوم کرد و هدف از آن را «شکست مذاکرات «ژنو-4» دانست.»
این مذاکرات هماکنون در ژنو جریان دارد. «نصر الحریری» رئیس هیئت مذاکرهکننده معارضان سوری نیز انفجارهای فوق را محکوم کرد.از سوریه همچنین خبر رسیده، نیروهای ارتش و مقاومت سه شهرک دیگر را در حومه شرقی حلب آزاد کردند. بدین ترتیب شمار شهرکهای آزاد شده از اشغال داعش، به هشت شهرک در استان حلب رسید.